zmir’de 24 Temmuz 2015 tarihinde başlayan dört günlük başarılı bir kliniği geride bıraktık. Salim Kalpak ile uzun zamandır planladığımız ve devamlı hale gelmesini umut ettiğimiz kliniği uzun bir planlama ve hazırlanma süreci sonrasında 100 kişinin üzerinde katılımcı / oyuncu ile gerçekleştirdik.

Katılan koçlar:

Türk Milli Takımı koçları Oktay Çavuş ve Alper Kalaycı,

Yıllardır ülkemizde takım çalıştıran ve şu anda Koç Rams’in başında bulunan John Douglas Harper,

Ege Dolphins koçlarından Cory Pops,

Gediz Hawks koçlarından Resul Şahin,

Yaşar Admirals koçları Bora İnan, Anıl Bayır

İstanbulls koçu Eren Emrah Yıldırım,

Ankara’dan Gazi Warriors’ın eski koçu Hilmi Çeltikcioğlu ile birlikte,

Koç Rams oyuncularından Batur Kaplan ve Orhun Akbudak yardımcı oldular.

Klinik programı günde iki idman olarak belirlenirken ilk günden sonra (İzmir sıcağının tadını aldıktan sonra:)) ilk idmanı oldukça erken saatte başlatma kararı aldık. İlk idman saat 09:00 da başlarken ikinci idmanlar 18:00 de başladı.

Ortak programın yer aldığı idmanlarda öncelikle ısınma sonra sırasıyla ladder drills ve sonrasında iki set olarak bireysel pozisyon idmanları gerçekleştirildi. Pozisyon idmanları olarak sahada yedi bölüm oluşturuldu (QB-OL-DL-RB-WR-LB-DB). Bu bölümlerde fundamental ve temel beceriler eğitimleri verilirken yapılan bireysel hatalar giderilmeye çalışıldı. Üçüncü günün sonunda ve dördüncü gün scrimmage yapılarak ofans ve defansın öğrenilenleri karşılıklı uygulama ve mücadele safhası gerçekten herkes için keyif vericiydi.

Klinik, federasyon başkanı Şahin Kömürcü ve federasyon asbaşkanı Taner Hacıbekiroğlu’nunda katılım sağladığı bir ödül töreniyle sona erdi. Tüm koçların ortak kararıyla belirlenen ödülleri kazanan arkadaşlarımızı tekrar tebrik ederim.

Offense MVP: Bilguun Altankhuyag (Sakarya Tatankaları)
Defense MVP: Ali Okar (İzmir Ekonomi Halcyons)

Best Hustle : Şükrü Uysal (Yaşar Admirals)
Best Improved Player : Onurcan Yılmaz (Mersin Mustang)
Best Rookie: Batuhan Berberoğlu

Best QB: Yiğitkan Balcı (Istanbul Janissaries)
Best OL: İsmail Başer Kayserili (İstanbulls)
Best RB: Kemal Aslan (İzmir Ekonomi Halcyons)
Best WR: Mehmet Kılınçkaya (İstanbulls)
Best DL: Atıl Gınlık (Ege Dolphins)
Best LB: Onur Düzcü (Istanbul Janissaries)
Best DB: Mert Aylin (Ege Dolphins)

Özellikle genç oyuncuların çokluğu (21 yaş altında 56 sporcu) kliniğimizin hedeflerinden olan bu sporun gelişimi konusunda son derece motive ediciydi. 10 farklı şehirden 18 farklı takımdan katılımı ise oyuncuların kaynaşması ve farklı şehirlerde bulunan organizasyonlar hakkında fikir alışverişi yapılmasına olanak sağladı. Ayrıca klinikte öğrenilen ve paylaşılan konuların takımlara kanalize edilmesi yine sporun gelişimine olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Güzel anılarla bitirdiğimiz verimli geçen kliniğin kazandırdığı tecrübeler ile önümüzdeki organizasyonlarda görüşmek üzere…