New England Patriots veteran oyun kurucu Matt Flynn’in serbest bırakılma haberini Pazartesi gecesi duyurdu. Flynn’in takımdan ayrılmasıyla Tom Brady ve Jimmy Garoppolo’nun ardından üç numaralı quarterback kadrosunda da yer açılmış oldu.
Flynn antrenman kampının başlangıcında aktif listede fakat sakat oyuncu statüsünde yer aldı. Tecrübeli oyuncu kalçasında olan sakatlık yüzünden oynayabilecek oyuncular listesinde yer almadı.
Patriots’ın Flynn (İyileştiğinde geri dönmeli ihtimali var) hakkındaki kararı, sezon öncesi maçlarının başladığı Perşembe günü Green Bay Packers’a karşı oynanacak maçta takımın üçüncü bir quarterback’e ihtiyaç duyup duymamasına göre kesinleşebilir.

Garoppolo’nun iyi bir oyun çıkarması ve sakatlıktan mümkün olduğunca kaçınması beklense de takımın bu olasılığa karşı bir planı olmalı. Böyle bir durumda hazırlık maçlarında Brady’yi yeniden oyuna sokmaktan kaçınmak isteyeceklerdir.
Patriots Flynn ile bir yıllık bir kontratı Haziran ayında yapmıştı. Flynn, Packers’da 2008-2011 ve 2013-2014 yıllarında oynamıştı .Bunun dışında  2012 sezonunu Seahawks’ta ve 2013 sezonunu Oakland Raiders ve Buffalo Bills’te geçirmişti. Müzmin yedek, kariyerinde yedi defa maça ilk 11’de başladı.

 

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz