Tecrübeli oyun kurucu Michael Vick’in uzun süreli bekleyişi sona erdi. NFL’in 2000’li yıllarına damga vuran quarterback’lerden biri olan Vick, Pittsburgh Steelers ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Sözleşmesinin maddi değeri açıklanmazken, uzun süredir takım arayan 35 yaşındaki Michael Vick, Green Bay Packers’a karşı oynanan maçta sakatlanarak sezonu kapatan yedek quarterback Bruce Gradkowski’nin yeri alacak.
Kariyerinin büyük bölümünde oynadığı takımların en büyük yıldızı olan Vick, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezonu New York Jets’te yedek quarterback olarak geçirmişti. Şimdi ise kendisi gibi tecrübeli bir QB olan Ben Roethlisberger’ın arkasında forma şansı bekleyecek.
2001 NFL Draftı’nın bir numarası olan yıldız ismi kadrosuna katan head koç Mike Tomlin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Vick’i överken, 35 yaşında bile yıldız oyuncunun hala koşu tehdidini koruduğunu söyledi.
Ben Roethlisberger de takımın Vick’i kadrosuna katmasını desteklerken, Steelers, daha önce 2009 yılında yıldız oyuncuyla ilgilenmişti. O dönemde, bir buçuk yıl hapis cezasından yeni çıkan Vick, Philadelphia Eagles ile anlaşmış ve bir sezon yedek kaldıktan sonra ertesi yıl takımını playoff’lara taşımıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın