St. Louis Rams, off-season’da 2010 NFL Draftı’nın ilk sırasında seçtiği Sam Bradford karşılığında Philadelphia Eagles’tan aldığı quarterback Nick Foles’un kontratını iki yıllığına uzattığını açıkladı.
Yeni kontrata göre Nick Foles, 2017 sezonuna kadar St. Louis’te olacak, tabi takım bu süre boyunca Los Angeles’a taşınmaz ise. Rams koçu Jeff Fisher, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Foles’un şuana kadar idmanlarda gösterdiği performanstan çok memnun olduğunu dile getirdi.
Foles’un yeni kontratından sonra çıktığı ilk idmana interception ile başlaması ilginç bir enstane olurken, başarılı oyuncunun iki yıllık kontratının 24.5 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.
26 yaşındaki oyuncu bu sezon eski kontratına göre 1.552 milyon dolar kazanacak ancak üç yılın sonunda 26 milyon dolar gelir elde olacak. Yıllık 8.67 milyon dolarlık maaşı ise Foles’u NFL’in en çok kazanan 21. oyun kurucusu yapmış durumda.
Rams, 2010 yılında Sam Bradford’ı kadrosuna kattığında, genç oyuncuya imzalattığı altı yıllık, 78 milyon dolarlık kontrat ile Bradford’ı NFL tarihinin en fazla kazanan çaylak oyuncusu yapmıştı. Her ne kadar Bradford bu kontratını tamamlayamasa ve sürekli sakatlıklarla boğuşsa da 50 milyon dolar garanti para almıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın