En son 2013 sezonu hazırlık maçları esnasında New England Patriots forması giyen ve iki sezondur NFL’de boy göstermeyen NCAA efsanesi Tim Tebow’un ilk çıktığı hazırlık maçına ilgi büyüktü.

Şuanda Philadelphia Eagles’ın dördüncü oyun kurucusu konumunda olan yıldız oyuncu, Indianapolis Colts karşısında oynanan hazırlık maçının üçüncü çeyreğinde sahaya girdiğinde taraftarların büyük bir coşkusu vardı.
Tebow oyuna girdiğinde iki defa taraftarları sakinleştirmek için kollarını sallarken, sahada başarılı bir performansa imza atmayı başardı. Philadelphia Eagles, Indianapolis Colts’u 36 – 10 yenerken, 28 yaşındaki oyuncu 12’de altı isabetle 69 yard pas attı. Aynı zamanda dört defa koşan Tebow, yedi yardlık bir touchdown koşusuyla hayranlarını coşturmayı bildi.

Maç esnasında Tim Tebow, Twitter’da trending topic’ler arasında bir numaraya yerleşirken, Eagles head koçu Chip Kelly, maç sonrası yaptığı açıklamada “Tim’ın topu atış tarzını beğendim. Nasıl pas atacağı büyük bir soru işaretiydi. Topu oldukça iyi attı.” diye konuştu.
Eagles’ın bir numaralı oyun kurucusu Sam Bradford, maçta forma giymezken, diğer QB’ler Mark Sanchez ve Matt Barkley’nin performansını Tebow ile kıyaslayan Chip Kelly, “Tim, Matt ve Mark’tan farklı wide receiver’lar oynadı. Çoğu zaman farklı line oyuncuları vardı. Bazı oyunlarda ‘Tim neden bunu yaptı?’ diyebilirdiniz ancak receiver’lar yanlış rotaları koştular. Derin koşular beklerken, derin olmayan koşularla karşılaştı. O durumda ne yapabilirsiniz ki?” diyerek oyuncusunun hatalarına da destek çıkmayı bildi.
Tebow’un kalan üç maçtaki performansının ona takımın normal sezon kadrosunda yer açıp açmayacağını zaman gösterecek ancak şu bir gerçek ki Tim Tebow, üç hafta boyunca preseason’ın en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek.
Yazan: Kaan Özaydın