Atlanta Falcons, yıldız wide receiver’ı Julio Jones ile nikah tazeledi. Takımın haftasonu yaptığı açıklama Jones’un sözleşmesini beş yıl uzatıldığı açıklandı. NFL Media’da Ian Rapoport, beş yıllık anlaşmanın 47 milyon doları garanti olmak üzere 71.25 milyon dolarlık değerinde olduğunu duyurdu.
Falcons takımının sahibi Arthur Blank ise, “Julio’yu kariyeri boyunca bir Falcon yapmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Julio kariyeri süresince NFL’deki en iyi wide receiver’lardan biri olmaya kararlı ve şimdiden tek sezondaki pas yardlarıyla takım rekorunu elinde bulunduruyor. Jones, kendi potansiyelini yüzeye çıkarmaya daha yeni başladı ve onun başardıklarıyla inanılmaz gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
Dört sezonda Jones, 278 pas yakalamış, 4,330 yard kat etmiş ve 26 touchdown yapmıştı. 26 yaşındaki yıldız oyuncu, 2014 sezonunda 1,593 pas yardıyla kariyer rekorunu kırmıştı.
Julio Jones her tuttuğu pas için 15.6 yard ve her maç için 88.4 pas yardı ortalamalarıyla NFL tarihinin en iyi ortalamalarına sahip durumda.
Jones bu sözleşmeyle, bu yaz en kazançlı sözleşmeleri imzalayan en iyi wide receiver’lardan Dez Bryant ve Demaryius Thomas’a katılmı oldu. Falcons’ın yıldız ismi, 47 milyon dolar garantiyle Dez Bryant’ın 45 milyon dolar garantili ve Thomas’ın 43.5 milyon dolar garantili sözleşmelerini geride bıraktı.

 

Yazan: Aylin Banu Bekar