Buffalo Bills ilk hafta Indianapolis Colts karşısına quarterback Tyrod Taylor ile çıkacak. Hazırlık maçları boyunca Taylor quarterback mücadelesi veren Bills oyuncuları içinde en etkileyici olanıydı.

Sezon öncesi maçlarında 31’de 24 pas (%77.4) ile EJ Manuel ve Matt Cassel gibi oyuncuları geçerek en istikrarlı gözüken oyuncu oldu. Hiç touchdown pası olmamasına rağmen beş yıllık deneyimli oyuncu güçlü pasları ve dinamik oyun kurma yetenekleri ile (108 yardda 11 top taşıma ve bir touchdown koşusu) Bills hücumunun başına geçti.

Kariyerinin ilk dört sezonunu Baltimore’da Joe Flacco’nun yedeği olarak tamamladıktan sonra Taylor sonunda bir maça ilk 11’de başlama şansını yakalamış oldu. Head koç Rex Ryan hareketli quraterback’leri çok sevmesi sebebiyle de Taylor’ı diğer iki quarterback’in önünde seçmiş olması muhtemel.
Manuel’in sezon öncesi oynanan üçüncü maçta Pittsburgh Steelers’a karşı gösterdiği harika performans sonrası (170 yardda sekizde yedi isabet, iki tocudhwon) Bills’in eski ilk tur draft’ı oyuncusuna ilk 11’de yer vereceğine dair bazı spekülasyonlar olmuştu.
NFL Media’dan Ian Rapoport’a göre tecrübeli QB Matt Cassel sezon öncesi maçlarda yetersiz gözükmesi ve Tyrod Taylor’ın sezonun ilk haftasında QB pozisyonunda maça başlayacak oyuncu olması nedeniyle Cassel veya Manuel’in Buffalo’nun kadrosundan kesilebileceği anlamına gelebilir.

 

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz