Peyton Manning kariyeri boyunca hatırlanmaya değer birçok maç kazandı. Dün gece ikinci haftanın ilk maçı olan Denver Broncos’un 31-24 galibiyetiyle biten Kansas City Chiefs maçı ise son dakikalarında dinmeyen dinamiğiyle bu maçların arasında yerini aldı.
Maçın son dakikasında dokuz saniye arayla aldığı iki touchdown ile maçı kazanan Broncos, henüz yeni başlayan ligde oynadığı iki maçı da kazanmış oldu.
Dördüncü çeyreğin bitmesine 36 saniye kala Peyton Manning’in oyun kuruculuğunda inanılmaz hızlı gelişen 80 yardlık drive sonrası touchdown ile skoru eşitleyen Denver Broncos bunun sadece bir oyun sonrasında Chiefs ofansının fumble yapmasını fırsata dönüştürmeyi başaran cornerback’leri Bradley Roby’nin touchdown yapmasıyla skor tabelasında öne geçmiş oldu.
Peyton Manning muhtemelen son dakikanın tadını fazlasıyla çıkardı çünkü bu skor kıran kırana geçen üç çeyrekten sonra geldi. Futbol meraklıların aklında eğer Manning bu maçı kaybetseydi ya da iki hafta üst üste attığı paslardan biri interception touchdown olsaydı, Chiefs’in en az üç, dört pas hakkı daha olsaydı, Broncos QB’si geçen hafta aldığı tepkileri yine alacak mıydı gibi soru işaretleri oluştu. Bu zafer akıllardaki soru işaretlerini silmeye yetmeyecek gibi görünüyor.
Dün gece oldukça başarılı olan Broncos defans takımının Manning’in kefaletini ödediği ve ona şans tanıdığı bir maç izledik. Defans takımı dört, special team ise bir turnover aldı.
Peyton Manning ise maç boyunca Broncos’un 2012-2014 sezonları arasındaki oyunlarını hatırlatan bir şekilde, genel olarak huddle yapmadan hızlı bir şekilde hücum yapmaya çalıştı.

 

Yazan: Aylin Banu Bekar