Oakland Raiders, geçmişi karanlık bir oyuncuyu kadrosuna katmayalı uzun bir süre olmuştu. Bleacher Report, NFL Network ve ESPN’in aynı anda verdiği bilgiye göre Raiders ve Aldon Smith bir yıllık anlaşmaya imza attılar. Aynı zamanda Smith’in Jaguars’ın da teklifi olmasına rağmen Raiders’ı seçtiği belirtildi.
Aldon Smith’in yetenekleri göz ardı edilmeyecek kadar üst seviye ancak pass rusher saha dışında temiz bir sicile sahip değil. Elit pass rusher, alkollü araç kullanma şüphesiyle tutuklandıktan sonra San Francisco 49ers tarafından serbest bırakılmıştı. Smith, sonrasında durumun alkollü araç kullanmak olmadığını söylese de bu 49ers için bardağı taşıran son damla olmuştu. Raiders ise kendisine bir şans daha veriyor.
Smith’in saha dışı vukuatları onu riskli bir tercih yapıyor ancak bu sadece toplum açısından bir risk, keza bir yıllık sözleşmeler takımlar için fazla risk barındırmıyor. Smith, Ağustos ayında çarpıp kaçma, alkollü araç kullanma ve vandalizm suçları nedeniyle tutuklanmıştı. Bir önceki tutuklanma olayı da 2013 Eylül ayında yine alkollü araç kullanma suçlamalarından dolayıydı. Aynı sezon bu olaydan sonra rehabilitasyon gördüğü için beş maç kaçırdı. Ayrıca silah bulundurma suçlamalarıyla da karşılaşmış ancak bu suçlamalardan aklanmıştı. 2014 yılında ise Los Angeles uluslararası hava limanında bir TSA görevlisine üzerinde bomba olduğunu söyleyerek paniğe neden olan bir olaya karıştı ancak bu olayda herhangi bir suçlamayla karşılaşmadı.
Geçtiğimiz sezon da NFL’in madde kullanım politikasını ihlal etmesi gerekçesiyle 9 maçlık ceza alan Smith’in henüz mevcut bir NFL cezası bulunmuyor.

 

Yazan: Görkem Şahinoğlu