Washington Redskins birkaç hafta rakiplerine karşı, en iyi silahı olan wide receiver DeSean Jackson olmadan sahaya çıkacak.
Head koç Jay Gruden’ın geçtiğimiz Pazar yaptığı açıklamalara göre Jackson’ın arka bacak kasının çekmesi nedeniyle üç-dört hafta maçlara çıkamayacağı tahmin ediliyor. Koç Gruden, Jackson’ın sahaya dönmesinin tahmin edilenden daha kısa sürebileceğini çünkü kas çekmesinin ne kadar zamanda iyileşeceğinin tam olarak bilinemediğini de ekledi.
DeSean Jackson, Pazar günü oynanan ve Miami Dolphins’in 17-10 galibiyetiyle biten maçın ilk çeyreğinde oynadıkları uzun pas oyunu esnasında bacağının çekmesiyle sakatlanmıştı. Başarılı wide receiver, off-season’da da omzunun sakatlanmasıyla oldukça zaman kaybetmişti.
Pazar günü Jackson’ın yokluğunda Washington Redskins, oyun kurucusu Kirk Cousins’in kısa pas becerileriyle sayı almaya çalışacak.
Redskins, bu sezon koşu oyunlarında ise Alfred Morris ve Matt Jones’un kendilerini taşıyacaklarına güveniyor, özellikle de Jackson’ın sakatlığı süresince. Pazar günü iyi bir oyun çıkaran tigt end Jordan Reed ve wide receiver Pierre Garcon’a ise gelecek maçta D-Jax’in yerini doldurmaları konusunda büyük işler düşüyor.

 

Yazan: Aylin Banu Bekar