Washington Redskins’in head koçu Jay Gruden, Pazartesi günü yaptığı açıklama ile 2015 sezonunun tamamını quarterback olarak Kirk Cousins’ın oynayacağını söyleyerek herkesi şaşırttı.
Bu haber ile birlikte Washington Redskins’ın yıldız ismi Robert Griffin III’nin as oyun kuruculuk günleri sona ermiş oldu. Gruden yaptığı açıklamada, kararının RGIII’nin sakatlık durumuyla değil, Kirk Cousins’ın performansıyla alakalı olduğunu dile getirdi.

“Tüm konuşmalardan sonra, izlediğim tüm filmlerden sonra, tüm offseason hamlelerinden, hazırlık kampı görüntülerinden sonra, şuanda Kirk Cousins’ın bize kazanmak için en iyi şansı verdiğini hissediyoruz ve kararırımız” diye konuşan Gruden ekledi, “Bu Kirk’ün takımı.”
NCAA kariyerinde Heisman Kupasını kaldıran, 2012 sezonunda Andrew Luck ve Russell Wilson’ı geride bırakarak NFL’in en iyi çaylak hücum oyuncusu seçilen Robert Griffin ve hayranları için bu karar adeta bir yıkım oldu.
Hatırlanacağı üzere offseason’ın başında RGIII, starter olarak açıklanmış ve yıldız oyuncunun kontratı, beşinci yıl opsiyonu kullanılarak uzatılmıştı. Şimdi RGIII, Colt McCoy ile takımın ikinci oyun kurucusu olma mücadelesi verecek.
Yazan: Kaan Özaydın