NFL’de yeni sezon Türkiye saati ile Cuma sabahı oynanan New England Patriots – Pittsburgh Steelers maçıyla açıldı. Son şampiyon New England Patriots’ın Pittsburgh Steelers’ı ağırladığı maçta, Patriots sahadan 28 – 21’lik zaferle ayrıldı.
New England Patriots’ın neredeyse tüm karşılaşmayı domine ettiği maça damgasını vuran isimler ise quarterback Tom Brady ve tight end Rob Gronkowski oldu.
“Deflategate” skandalı sonrası dört maç ceza alan ancak cezası bu hafta kaldırılan Tom Brady, adeta sahaya hakkındaki iddialara cevap vermek için çıkmış gibiydi.
32 pas denemesinin 25’inde isabet bulan Tom Brady, maçı dört touchdown pası ve sıfır interception ile tamamlarken, bu touchdown paslarının üçünü Rob Gronkowski’ye attı.
“Benim için özel bir geceydi. Heyecanlıydım, tüm takımımız heyecanlıydı. Uzun süredir böyle bir gece yaşamamıştık” diyen Tom Brady, ayrı bir hırsla oynayacağı sezonunun sinyallerini verdi.
Bu galibiyet ile New England Patriots, yeniden şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterirken, Pittsburgh Steelers’ta tecrübeli quarterback Ben Roethlisberger’ın ve 127 yard koşan running back DeAngelo Williams’ın çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

 

Yazan: Kaan Özaydın