Artık ilk üç hafta maçları da yapıldığına göre “daha alışamadılar abisi, yerini yadırgadılar” gibi bahaneler de suya düştü. 0-2’den gelip playoff’a gitmek sorun olmasa da, 0-3 başlayıp playoff’a giden son takım 1998 Buffalo Bills oldu.

Okurlarımız arasında 1998’de hayatta olmayan olduğunu düşünürsek olayın vahametini anlatabilmiş oluruz. Öte yandan ilk üç maçını kazananlar da bir şeyi garanti etmiş değiller. 2014’te Eagles (10-6), 2013’te Dolphins (8-8) ve Bears (8-8), 2012’de ise Cardinals (4-0 başlayıp 5-11) en az ilk üç maçlarını kazanıp playoff’lara kalamamış takımlar.

Burada “daha bir şey belli değil” arkasına saklanacak değilim. Bears ve Saints’in sezonunu şurada iptal ediyorum size. Packers ve Patriots’ı da şimdiden playoff’a yazdım. Yazdım, ama yarın Aaron Rodgers ve Tom Brady barda kavga ederken birbirlerinin kolunu kırarsa tekrar konuşuruz. O arada buyurun haftanın genel notlarına:

Aaron Rodgers yine şiir gibi oynuyor. Packers taraftarı olmanın tadının çıktığı yıllardayız. Luck’dan beri doğru dürüst franchise QB çıkmıyor kolejden zaten. Oyun kurucunun önemi arttıkça yıldızlar azalıyor gibi. Bu pozisyonda oynayan oyuncuların profilinde radikal değişiklikler öngörüyorum.

Baltimore Ravens, Big Ben’siz Steelers’a karşı sezonun ilk galibiyetini aldı, yoksa yukarıda onları da iptal edecektim zaten.

Bu sene Arizona Cardinals ve Atlanta Falcons sürpriz takımlarım. Takip etmek eğlenceli olacak. Cincinnati Bengals da bazı öğeleriyle ilk beşte gibi duruyor, ama sanki Andy Dalton her an takımı içeriden dinamitleyebilir gibi geliyor. Umarım yanılıyorumdur. 32 takımlı ligde hep aynı takımlar zirvede kalıyor.

Oakland 2-1 durumunda ve bu hafta Chicago’yu yeneceklerine göre lige 3-1 başlayacaklar. Yendikleri diğer takımlar Ravens ve Browns olduğu için fazla düşünmemek gerekiyor, ama bu sezon takip edilmesi gereken takımlardan biri. Los Angeles’a bir, hatta iki takım geldiği anda California’nın süprüntüsü olarak kalabilirler. Bu tarihe sahip bir takıma yakışmaz.

Julio Jones’a hanginiz nazar değdirdiyse ortaya çıksın! Adam kariyer sezonunu yaşıyor dedik, hemen bir yerine bir şey oldu. Bu cüsseyle bu hız, bu akrobasi; potansiyel olarak Calvin Johnson’ın zirvedeki performansını ortaya koyabilir.

Cleveland Browns! Super Bowl mu alacaksınız şu halinizle? Bırakın Manziel biraz oynasın. 50 yaşına merdiven dayamış McCown size ne kazandıracak?

Hah, üstteki yazdığıma inandıysanız yazıklar olsun. Hiç mi bir şey öğretemedik? Amerikan Futbolunda oyuncu sahada değil, idmanda pişer. Johnny Manziel’i yetiştirmek derdinde iseniz eğer, her hafta önümüzdeki rakibe oyun planı hazırlamakla zaman kaybettirmez; sadece gelişimiyle ilgilenirsiniz. Aaron Rodgers üç sene oynamadı da kariyeri mi yara aldı?

Bu hafta Jets – Dolphins maçı Londra’da erkenden oynanacağı için Pazar günü dört maçı canlı izleme olanağımız var. Çoluk çocuk sahibi olmayan arkadaşlar cumartesiden erzakı toplayıp Pazar günü telefonu kapatarak futbol şöleni yaşayabilirler. Bu şölen nasıl bir şey oluyormuş, bize de sonradan anlatıverirler.

Oyun kurucular sakatlandıkça, Brandon Weeden, Luke McCown ve Michael Vick’leri seyretmekten sızlanan arkadaşlar! Daha iki sene öncesinde playoff yarışını Tyler Palko’lar, T.J. Yates’ler bitirmedi mi? Kim mi bunlar? Ben de onu diyorum işte. Vick’i, McCown’u falan tanıyorsunuz yine…

Minnesota bu sene olacak galiba. Packers NFC North favorisi olsa bile division’ın diğer takımlarını (Lions ve Bears) ikişer kez yenmemeleri için bir neden yok. Gerçi bu hafta Denver karşısındalar, ama bir 9-7, bir 10-6 hayal değil.

Chicago, maaşının büyük kısmını yutmasına rağmen Jared Allen’ı Carolina’ya neden gönderdi? Aldığı da altı üstü bir altıncı round draft pick. Burada biraz da oyuncuya kıyak geçtiler. Jared Allen, Julius Peppers’a benzemez. Ancak 4-3’te end oynar. Bir de Super Bowl şansı olan bir takımda oynamak istiyordu. Ona biraz kıyak geçince, ileride almak isteyecekleri büyük isimli free agent’lara gösterecekleri bir örnek edinmiş oldular. Ya da umarım bunu düşünmüşlerdir; yoksa büyük dangalaklık. Sonuncu olup ilk sıradan draft etmek iyi bir şey tabi, ama tarihe gülünç bir sezon geçirilirse, kollara takılan o GSH harflerine yazıklar olsun…