Oynadığı son iki karşılaşmayı yüz kızartıcı skorlarla kaybeden Philadelphia Eagles’ın head koçu Chip Kelly’ye hem NCAA’den hem de NFL’den talip var gibi görünüyor. Nitekim, söylentilere göre, NCAA’in efsane takımı USC Trojans ve bu sezon NFL’in dibine demir atan Tennessee Titans, head koçla temasa geçti.

USC’nin Kelly ile ilgilendiği söylentileri yeni değildi ve bu gelişme sezon boyunca NFL kulislerinde dolaşıyordu. Eski bir NCAA koçu olan ve NCAA takımlarından Oregon Ducks ile özellikle hücum anlamında muazzam başarılar yaşayan Kelly, NCAA’ye dönmek gibi bir niyetinin olmadığını her fırsatta söylemekte.

NFL’de bu sezonun bir türlü dikiş tutturamayan takımı Tennessee Titans da head koçla anlaşmayı ciddi derecede istiyor ki Titans’ın bu sezonun ortasında deneyimli head koçu Ken Whisenhunt’ı kovduğunu hatırlatmakta fayda var.

Titans ile Kelly’yi birbirine bağlayan faktör ise şüphesiz Titans’ın genç quarterback’i Marcus Mariota. Geçtiğimiz yılın Heisman Trophy sahibi ve draftın iki numarası Mariota, Oregon Ducks’ta forma giydiği dönemde Kelly’nin takımda kurduğu dinamik hücumun oldukça önemli bir parçasıydı. Bu yüzden, şu an Eagles’taki koltuğu tehlikede olan Kelly sezon sonunda takımdan kovulursa Titans’ı tercih edebilir.