Zaman zaman sağanak yağışlı zaman zaman güneşli, parçalı bulutlu, değişikli, enteresan bir hafta sonu eşliğinde Türkiye Amerikan futbolunun bu sezonki maratonu başlamış oldu. Maraton diyorum çünkü bu sezon gerçekten maç sayısı arttırılmış ve uzun bir zamana yayılmış bir maç programı bizi bekliyor. Şaka ile karışık bir hafta sonu ve 11 maç. Ne ara bir hafta sonunda 11 maç yapar hale geldik yahu? Dört maç İstanbul’da olmak üzere geri kalan maçlar, Afyon, Ankara, Bolu, Muğla, Sakarya, Bursa, İzmir. Sekiz farklı il söz konusu. Daha ne olsun bol tepişmeli bir haftayı daha geride bıraktık…

Kaan durmadan yazı için beni zorluyordu ediyordu inanın ne yazacağımı bilemiyordum ama bu rakamları verince korkunç bir sayıya ulaştığımızı fark ettim. Bir gün içerisinde 22 adet üniversite ligi takımının maç yaptığı bir yer haline gelmişiz. Adeta tadından yenmiyor. Umarım kapanan takımlar geri açılır. Yeni açılanlarda aynı hızla devam ederler. Önümüzdeki sene daha kalabalık bir açılış yaparız. Bu da umarım ligin ve sporun pazarlanmasında, reklamında önemli bir yer tutar.

Gelelim ilk haftanın kazananlarına kaybedenlerine. Afyon Kocatepe Victory Walkers kendi evinde Dumlupınar Titans’ı ağırladı. Karşılaşmayı ev sahibi ekip 40-6’lık skorla kazanmasını bildi. Okan Huskies, Dokuz Eylül Efeler ile oynadığı maçtan 46-0 mağlup ayrıldı. İstanbul’da oynanan bir diğer maçta İstanbulls, Gediz Hawks’ı ağırlarken kendi sahalarında 14-22 gibi bir skorla mağlup oldular. Ankara Cats, THK Anka karşısında 22-0’lık bir galibiyete uzandı.  – TOBB Raiders maçı ise Raiders’ın 12-14 ‘lük üstünlüğü ile tamamlandı. Sakarya’da oynanan Kocaeli Sharks – Atılım Rhinos maçı 6-0 Sharks galibiyetiyle sonuçlandı. Ege Dolphins İzmir’de ağırladığı Çanakkale Vatanseverleri’ne 12-16 yenildi. Uludağ Timsahlar, Bursa’da Yıldız Stallions’a 0-28 yenildi. İstanbul’da Özyeğin Wolves’a konuk olan Mersin Mustangs ise 36-46 ile ev sahibi takımı mağlup etti. İki maç daha var gözüküyor ancak onların durumlarını bilemiyorum.

İyisi ile kötüsü ile 2015/2016 sezonu başladı umarım her takım çalıştığının karşılığını alır. Sakatlıksız devamlı, hakem hatası az, bol sayılı bir lig bizimle olur bu sezon. Bütün sporcu arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Güç sizinle olsun!

Önemli Dipnot: Genelde hakemleri yerden yere vuruyoruz. Amma velakin bugün (Kocaeli Üniversitesi – Atılım Üniversitesi Maçında) bir erken üflenmiş düdük dışında bir tane bile şaibeli kafa karıştırıcı olay yaşanmadı. Maçın akışı inanılmazdı. İzlenebilirlik açısından gerçekten zevkli bir maç olabilirdi ama yoğun yağmur yağışı nedeniyle saha gereğinden fazla ağırlaşmıştı ve bu olay her iki takımı çok fazla zora soktu. Beş yard üstü her koşuya big gain damgası vuruldu maçta. Buradan maçı yöneten hakem arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Verilen eğitimler vs. yerini bulmuş ben çok memnun kaldım açıkçası. Gerçi gelen ekibin çok tecrübeli olmasından da kaynaklanıyor olabilir ama her neyse iyiydi işte.