NFL’de sezonu namağlup bitirmenin ne kadar zor bir iş olduğunu 2015 sezonunda da görmüş olduk. Tüm sezonu domine eden Carolina Panhters, sezonun bitimine iki hafta kala, Atlanta Falcons’a mağlup oldu.

Carolina Panthers’ın namağlup tek takım olma ünvanına 20 – 13’lük galibiyeti ile son veren Atlanta Falcons, aynı zamanda son haftaya girilirken playoff umutlarını canlı tutmayı başardı.

Panthers maç boyunca özellikle koşu hücumunda yıldız running back’i Jonathan Stewart’ın yokluğunu hissederken, Atlanta Falcons adeta sezon başındaki performansını hatırlatırcasına oynadı. Sezon başlarken ilk beş maçını kazanan Falcons ardından son dokuz maçının yedisini kaybederek büyük hayal kırıklığına yaşatmıştı.

Bu galibiyet aynı zamanda Falcons head koçu Dan Quinn’in kariyerinin ilk grup içi galibiyeti oldu. Carolina Panthers ise 2014 yılının Kasım ayından beri ilk defa bir normal sezon karşılaşmasında sahadan mağlup ayrıldı.

Aslında Carolina Panthers’ın yenilmesinin takım için daha hayırlı olduğunu da söyleyebiliriz. Öyle ki son günlerde, 14-0 konumunda takım oldukça baskı altındaydı. Sezonu 16-0 tamamlamaları durumunda olası bir playoff mağlubiyetinde tüm eleştiri okları takıma yönelecekti.

NFL’de şuana kadar sadece iki takım normal sezonu namağlup kapatmış durumda. Bunlardan Miami Dolphins, 1972 yılında Super Bowl’u da kazanarak büyük bir tarih yazmıştı. Bir diğer namağlup New England Patriots ise 2007 sezonunda Super Bowl’da New York Giants’a mutlak favori olduğu karşılaşmada boyun eğmişti.

Carolina Panthers, önümüzdeki hafta sezonun son maçını kazanırsa playoff’lara ev sahibi avantajıyla girecek. Kaybetmeleri durumunda, 13-2 derecesine sahip Arizona Cardinals, son maçını kazanırsa, playoff’ta ev sahibi avantajı Arizona ekibine geçecek…