Alabama Crimson Tide running back’i Derrick Henry, dün gece final oylaması yapılan ve NCAA’in o sezon ki en iyi oyuncusuna verilen Heisman Trophy’nin sahibi oldu. Henry’nin final oylamasında rakipleri Stanford’dan yine bir running back Christian McCaffery ve sezonun tek yenilgisiz takımı Clemson’ın oyun kurucusu DeShaun Watson’dı. Henry, 1,832 oy alarak ödülü kazanırken en yakın rakibi McCaffery ise 1,539 oyda kaldı. Bu aynı zamanda 2009 yılındaki oylamadan bu yana en yakın geçen oylama oldu. İlginç bir tesadüftür ki 2009’daki oylamada da yine bir Alabama running back’i olan Mark Ingram, yine bir Stanford running back’i olan Toby Gerhart’ı az bir oy farkıyla geçerek Heisman Kupasını kazanmıştı.

Aslında Derrick Henry, sezon başlarında bu ödül için favori gösterilen bir isim değildi. Sezonun genelinde favori olan LSU running back’i Leonard Fournette ile 7 Ekim’de karşı karşıya gelen Henry, o maçta Fournette’in sadece 31 yardda kalması ve kendisinin ise 210 yard koşmasıyla ciddi bir Heisman adayı haline dönüşmüştü.

Henry bu sezon Alabama hücumlarının odak noktasıydı. Yeldon’ın NFL’e gidişinin ardından tüm yükü sırtlayan Henry, sezon boyunca 339 kez top taşıyarak 1,986 yard ve 23 touchdown’a imza attı. Alabama’nın son oynadığı iki maç olan Auburn ve Florida maçlarında ise toplamda 90 kez top taşıdı. Bu genelde tek bir running back’e fazla yük bindirilmeyen kolej ligi için oldukça yüksek bir ortalama.

Geçen haftaki SEC şampiyonluk maçında Henry, eski bir Heisman kazananı olan Hercshel Walker’a ait olan SEC tek sezonda en çok yard koşma rekorunu kırarken tek sezonda en çok touchdown rekorunu da 23 kez ile egale etti. Henry, 2009 yılından sonra Heisman kazanan ilk running back olurken son 16 yılda bu ödülü kazanan üçüncü running back oldu.