Geçtiğimiz Pazar günü oynanan New York Jets maçını baz alarak New York Giants’ın durumunu inceleyelim..

NFC East herhalde belirsizliği en çok olan division diyebiliriz. Giants’ın önündeki maçlar oldukça önemli.

Başlıklar halinde takımı inceleyelim hatta birlikte tartışalım..

Running Back Paradoksu

Hala takımda starter RB kim oynuyor ben bilmiyorum. Neredeyse her down dört running back’ten biri oynuyor. Jets maçında “4 ve 2”, “3 ve 1” durumları, koşu oyunlarının zayıflığı yüzünden alınamadı. Zaten Andre Williams nedir, ne işe yarar? Biri açıklasın lütfen. Her oyuna girdiğinde ben koşulacağını hatta kimin koşacağını adım gibi biliyorsam, Jets savunması da biliyordur. Patriots da biliyordu, Redskins de biliyordu. Zaten bildiklerini gördük, izledik. Kahrolduk. Hücum koçunun daha zeki olmasını dilerdim. Neden Shane Vereen oynamıyor, biri bunu da açıklasın lütfen… Madem oynatmayacaksın niye aldın adamı? Alınabilecek o kadar free agent varken…

Mükemmel WR Olmak İçin Tek El Yetmiyor

Odell Beckham Jr. ne kadar tek elle pas tutarsa tutsun, maç kazanmaya yetmiyor ne yazık ki. Kendisinin çok iyi bir WR olduğu şüphesiz ama Jets maçındaki bir olay bana Odell’in hala tecrübesiz bir WR olduğunu hatırlattı. Overtime’da “kicking the ball” cezası bizim beş yard ve bir down kaybetmemize neden oldu. Tabi ki bunun yanında al pas yakalama, 149 yard ve 72 yardlık TD kayda değer ama ne yazık ki yetmedi.

Eli Manning – Rueben Randle ikilisi nedense işe yaramıyor bir türlü. Hele bir goal line interception var ki. Belli ki Rueben Randle olması gereken yerde değildi. Eli Manning baktı, baktı, baktı ve gerisi malumunuz.. Eli da bir Cam Newton değil ki, pocket’tan çıkıp uçarak end zone girsin. 80.1 ortalama ile maç bitirdi kendisi. Geçen haftaya oranla artış var ama neyse yorum yapmayalım buna..

Odell Beckham ve Dwayne Harris’i return’e birlikte koymak bence yapılan tek zeki şeydi. Anlık olarak Jets in kafasını karıştırmaya ve bunu TD olarak yazdırmaya yetti. Bence önümüzdeki haftalarda Giants’a karşı oynayan takımlar sadece Odell’i tutsun yeter.

Savunmaya Baktığımızda…

Fazla bakmayın göremezsiniz, çünkü yok. Hatta savunma takımının kendine inancı da yok bence. D-Line’dan tutun, linebacker’lar ve safety’ler hangi boyutta oynuyorlar ve kendilerini ligin en kötü savunması sıralamasına koyuyorlar. “Maçı savunma kazanır”a ne oldu? Eminim benim gibi, Giants efsane Michael Strahan da izlerken bol bol “What the hell!?” diyordur… Ne pas tutuluyor, ne koşu durduruluyor. Sezon sonunda eğer bu ivmeyle devam edersek, bir kurban vermek gerekecek. Benim fikrim bu kurban savunmadan gelir. Prince Amukamara gider. Zaten sözleşmesi bitiyor, verdiği oyun kalitesi de ortada. Ayrıca New York Jets maçı sonrasında kendi başarısızlığını diğer takım arkadaşlarına atarak bir basın açıklaması yapan Prince bence en büyük kurban adayı olarak elimizde. D-Line’a baktığımızda tek tecrübeli oyuncu olan Jason Pierre-Paul ise sağ eli olmadan oynuyor.

Head Koç Tom Coughlin

2004’te Giants’ın başına geçtiğinden beri kendisini çok sevmem. Nedenine gelince; aynı yıl Giants, Kurt Warner’ı starter QB olarak almıştı. Warner-Faulk ikilisi benim football aşkımın doğduğu yer olduğundan Warner’ı, New York’ta izlemek benim için büyük bir zevk olacaktı. Sağ olsun Coughlin, Warner’ın performansını beğenmeyip Eli’ı hayatımıza soktu. O dönemden beri ne Eli’yı severim ne de Coughlin’i.

Biliyorum sakatlıklar ve kişisel performans eksiklikleri oldukça önemli ama Coughlin’in saçma oyun kararları son yenilgilerimizin en büyük nedeni bence. Özellikle goal line kararları ne yazık ki doğru verilmiyor…

Eğer bu sezon playoff’lara çıkamazsak Coughlin emekliye ayrılmalı diyorum. Yaş olmuş zaten 70, oyunda verdiği kararlar tez konusu olur cinsten. O yaşta bir insanın dördüncü çeyrekte mantıklı düşünmesini beklemek zaten mantıksız. Ekstra sayı alabilecekken interception vermek benim gibi birçok taraftarın kafasında soru işaretleri bıraktı. Jets bu saniyeden sonra artık maçı kazanmayı hak etti. Hatta maçtan sonra Coughlin yaptığı basın açıklamasında “Bence doğru bir karardı, yine olsa yine yapardım” tarzı bir şeyler zırvaladı. Aynı kafada giden Steelers koçu Tomlin var, alan golü ile bir sayı almak yerine ısrarla “two point” oynatıyor takıma. Çoğu zaman alıyorlar o yüzden eleştirilmiyor.

Coughlin eminim bir hesaplar yapmıştır, zaten eminim tek başına karar vermiyordur (umarım) ama elinde sadece bir tane düzgün WR varken neden fantasy yapıyorsun ki?

Coughlin takıma iki Super Bowl kazandırdı diye düşünen arkadaşlar için yazıyorum; son 10 yılda beş kere playoff’lara çıkmışız…

Son üç sezonu 9-7, 7-9, 6-10 ile bitirdik. Şu an 5-7’yiz ve benim tahminim bu sene 6-10 ile bitireceğiz. Önümüzdeki maçlar Dolphins, Panthers, Vikings ve Eagles. Her geçen sene daha iyiye gitmediğimiz ortada. Dördüncü çeyrekte maç kaybetmeyi adeta alışkanlık haline getirmiş olan takımımız için hala bir şansımız olduğunu düşünüyorum, düşünmek istiyorum. Panthers’ın mükemmel olan sezonunu bozabiliriz, daha önce yaptık yine yapabiliriz. Bizi zorlayan tek takım Eagles bence. Bu maçın intikamını alabilir miyiz acaba?

Zaten bu sene takımlar patır patır head koç kovuyorlar. Coughlin sezon sonu emekliye ayrılırsa bu işi tatlıya bağlarız.

Ola ki takım kendine geldi ve önümüzdeki dört maçı da aldık ve 9-7 olarak NFC East tahtına oturduk. Eagles ve Redskins’in bu saatten sonra lanetlenmesi falan lazım tabi. Packers, Panthers ve Cardinals in dominant olduğu bir NFC’den sağ çıkmak zor hatta çok zor olur.. Ama ola ki çıktık, bütün bu yazdıklarımız unutulur gider, Super Bowl’a bakarız.

“Yensen de yenilsen de seni seviyorum Giants!” diyorum ve iyi seyirler diliyorum…