Geçtiğimiz hafta Denver Broncos’a uzatmalarda yenilerek 10 maçlık namağlup unvanını bırakan, son şampiyon New England Patriots, bu hafta Philadelphia Eagles karşısına en önemli silahları olmadan çıkacak.

Denver Broncos maçında sakatlanan, Patriots hücumunun en önemli isimlerinden olan tight end Rob Gronkowski’nin, Philadelphia Eagles maçı kadrosunda yer almayacağı resmi olarak açıklandı.

15 Kasım’da New York Giants karşısında ayağı kırılan, takımın en önemli wide receiver’ı Julian Edelman’ın ise bu maçı da kaçıracağı resmi olarak açıklanırken, bir diğer wide receiver Dany Amendola’nın durumunun ise belirsiz olduğu bildirildi.

Sezon boyunca Rob Gronkowski ve Julian Edelman, toplamda Patriots’a 1,623 yard kazandırmıştı. Gronkowski’nin dizindeki sakatlığın önümüzdeki hafta geçmesi beklenirken, Edelman’ın ne zaman sahalara döneceği belli değil.

Gronk ve Edelman’ın yokluğunda eğer Danny Amendola da Eagles maçına çıkamazsa Patriots’ın yıldız oyun kurucusu Tom Brady’i zor anlar bekliyor. Amendola bu sezon takımın en çok yard kazanan üçüncü ismi olurken, dördüncü ismin ise sezonu kapatan running back Dion Lewis olduğunu hatırlatalım.

Öte yandan Philadelphia Eagles savunmasının son iki maçta rakip quarterback’ler tarafından darma duman edilmesi, birazcık da olsa Patriots taraftarlarının yüreğine su serper cinsten…

İki hafta önce Tampa Bay Buccaneers’ın çaylak quarterback’i Jameis Winston, Eagles karşısında beş touchdown pası atarak kısa kariyerinin en iyi maçını oynamıştı. Bir hafta ardından ise bu sefer Detroit Lions quarterback’i Matthew Stafford sahneye çıkmış ve Eagles savunmasına karşı bir beş touchdown pası da o atmıştı.

Seyirciler, Winston ve Stafford’ın aksine Tom Brady’nin bir maçta beş touchdown pası atmasına alışkın olsa da elinde sadece Brandon LaFell ve Scott Chandler kalan 38 yaşındaki oyuncunun Eagles karşısında nasıl bir performans çizeceği büyük merak konusu. Şayet, Patriots için playoff garanti iken bu maç Philadelphia Eagles için playoff yarışında ya tamam ya devam maçı desek yeridir…