Alabama Üniversitesi’nin yuldız running back’i Derrick Henry kolejdeki son senesini oynamak üzere Tuscaloosa’ya dönmek yerine NFL Draftı’na katılma kararı aldı.

Alabama’nın 14 galibiyet ve sadece bir mağlubiyet ile ulusal şampiyon olarak kapattığı sezonda, Henry, SEC (NCAA Güneydogu konferansı) tarihinin bir sezonda en fazla koşu rekorununu 2,219 yards kırarken, Heisman Trophy ödülünü de evine götürmüştü.

Henry ayrıca toplamda 395 koşu denemesi ile 2008 yılından beri kolej liglerinde oynayan tüm running back’leri geride bıraktı. Dolayısıyla başarılabilecek her şeyi başardıktan sonra kolej ligini ardında bırakması sürpriz bir karar değil.

Henry’nin parlak kariyerinin çıkış noktası ilk yılındaki, aslında çoğu Alabama taraftarının unutmak istediği bir maç olan, 2013 sezonu Sugar Bowl finalindeki Oklahoma mağlubiyeti. Maç sonrası başlıkları Oklahoma oyun kurucusu Trevor Knight kaplamış olsa da, Henry’nin sadece sekiz koşu ile 100 yard ve bir touchdown kazandırırken gösterdiği güç ve hız da aslında bir o kadar takdire şayandı.

Henry 2014 sezonunda geri hücumu şuanda Jacksonville Jaguars forması giyen T.J. Yeldon ile paylaşmış ve sezonu toplamda 990 yard (koşu başına 5.76 yard) ve 11 toucdown ile kapatmıştı.

Bu sezon ise sakatlıklar ve başka ofansif sorunlar topun Henry ile daha fazla buluşmasına neden oldu. Bu yılın draft’larında boy gösterecek diğer bir oyuncu olan Alabama oyun kurucusu Jake Coker playoff’larda en iyi performansını sergilemiş olsa da Alabama’nın son yedi yılda dördüncü kez şampiyonluğa erişmesinde sezon sonuna doğru çıkılan maçlarda Henry’nin oyuna hükmeden koşularının katkısı çok büyüktü.

Genç oyuncunun yeni NFL sezonda NCAA’de başarısını tekrarlayıp tekrarlayamayacağını hep birlikte göreceğiz…