NFL’de normal sezonun bitmesinin ardından head koç ve yönetici kıyımları da başladı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Philadelphia Eagles, Chip Kelly’i kovmuş ve bunu yapmak için sezonun son Pazartesi gününü beklememesi çoğu kişiyi şaşırtmıştı.

Cleveland Browns ve San Francisco 49ers da Pazartesi gününü beklemeden, head koçlarıyla yollarını ayırdılar.

Sezonunu 3-13 bitiren ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Cleveland Browns hem genel menajeri Ray Farmer’ı hem de head koçu Mike Pettine’i, Pittsburgh Steelers karşısında aldıkları yenilgi sonrası kovdu.

Geçtiğimiz sezon özellikle genç oyuncularının performansları ile birlikte herkese umut veren Cleveland Browns’ın sadece üç galibiyet alarak, 2000 yılından beri en kötü sezonunu geçirmesi, Mike Pettine’in kovulmasındaki en büyük etken oldu.

Cleveland Browns böylece son dört sezonda üçüncü defa head koçunu kovarak, adeta NFL’de head koçların kabusu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Öte yandan San Francisco 49ers’ın sezonun son maçında St. Louis Rams’i uzatmalarda yenmesi, head koç Jim Tomsula’nın işini korumasına yetmedi.

Uzun süredir 49ers’ın koç ekibinde bulunan ve geçtiğimiz sezon Jim Harbaugh’dan boşalan head koçluk koltuğuna oturan Tomsula’nın bu macerası kısa sürdü.

Sadece bir sezon görevde kalıp kovulan Jim Tomsula ile birlikte 49ers sezonu beş galibiyet ve 11 mağlubiyet ile bitirdi.

Sezon öncesinde çoğu tecrübeli oyuncusu ve yıldızı ya takımdan ayrılan ya da emekli olan 49ers’a ilişkin beklentiler bu yıl sınırlıydı. Ancak bir de Colin Kaepernick problemlerinin ortaya çıkması ve yıldız quarterback’in Blaine Gabbert için yedeğe çekilmesi, San Francisco ekibini adeta bir cadı kazanına çevirmişti. Fatura ise Jim Tomsula’ya kesildi.

NFL’deki koç kıyımının önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi bekleniyor…

Indianapolis Colts, St. Louis Rams, Jacksonville Jaguars, New Orleans Saints, San Diego Chargers, New York Giants, Miami Dolphins ve Baltimore Ravens takımlarının isimleri, koç değişikliğine gidebilecek ekipler arasında anılıyor…