Bu sezon ikincisi uygulanan kolej liginin play offları olan CFP yarı final maçları 2015’in son gününde oynandı. Bu sezon yarı final maçları olarak Orange Bowl ve Cotton Bowl belirlendi.

Ligi namağlup 1 numaralı seri başı olarak bitiren ve ACC şampiyonu olan Clemson Tigers, Big 12 şampiyonu ve 4 numaralı seri başı Oklahoma Sooners ile Capitol One Orange Bowl’da karşılaşırken 2 numaralı seri başı ve SEC şampiyonu Alabama Crimson Tide, Big 10 şampiyonu ve 3 numaralı seri başı olan Michigan State Spartans ile Goodyear Cotton Bowl’da kozlarını paylaştı.

Tüm sezon boyunca yenilgisiz olan ve sezonun en iyi takımı olmasına rağmen Orange Bowl’da Oaklahoma karşısına 4 sayılık underdog (daha az favori olan) olarak çıkan Clemson 37-17’lik galibiyetle sahadan ayrılarak bahisçileri yanıltan taraf oldu. 1981 yılından sonra ilk defa ulusal şampiyonluk maçı oynamaya hak kazanan Clemson’da Heisman oylamasını üçüncü bitiren yıldız quarterback DeShaun Watson 187 yard pas, 1 touchdown pası, 145 yard koşu ve 1 koşu touchdown’ı ile galibiyeti getiren oyuncuların başında oldu.

Yarı finalin diğer ayağı olan Cotton Bowl’da ise baştan sona Alabama dominasyonu vardı ve kırmızılar sahadan 38-0’lık ezici bir üstünlükle galip ayrıldılar. Böylece Alabama 2009 yılından bu yana dördüncü kez ulusal şampiyonluk maçı için sahaya çıkma şansı yakaladı. Michigan State savunması bu yılın Heisman kazananı running back Derrick Henry’yi 75 yard ile sınırlamasına rağmen 2 touchdown koşusuna engel olamadı. Alabama adına gecenin yıldızı ise kariyerinin en iyi maçını oynayan quarterback Jake Coker oldu. Geçen yıl Florida State’ten transfer olarak gelen Coker, 25/30 pas yüzdesi, 286 pas yardı ve 2 touchdown pası ile takımını finale taşıyan isim oldu.

CFP Final maçı 11 Ocak’ta Arizona’daki University of Phoenix stadyumunda Alabama Crimson Tide ve Clemson Tigers arasında oynanacak.