Değerli Amerikan futbolu severler, uzun yıllardır NFL gündemini oldukça meşgul eden ve adeta bir yılan hikayesine dönen Los Angeles’a hangi takımın taşınacağı veya herhangi bir takımın taşınıp taşınmayacağı açmazı en nihayetinde bir sonuca bağlandı!

1946-94 yılları arasında Los Angeles şehrinde mücadele etmiş olan ve sonrasında St. Louis’e taşınan Rams evine geri döndü.

Salı akşamı NFL başkanı Roger Goodell önderliğinde Houston’da takım sahipleri arasında düzenlenen oylamada Rams, 32 NFL takımının 30’unun oyunu alarak, 21 yıldır profesyonel futbol izleyemeyen ABD’nin en büyük ikinci medya pazarı konumundaki Los Angeles’ı büyük bu utançtan kurtardı. Böylece artık neredeyse her gün “X takımı Los Angeles’a taşınıyor mu?” gibi haberleri görmekten bıkmış biz futbolseverlerin yüreğine de su serpilmiş oldu…

Ayrıca Rams şehir değiştirerek, 1997 sezonunda takımı Houston’dan Tennessee’ye taşıyan Oilers’tan 19 yıl sonra bunu gerçekleştiren ilk takım oldu.

Rams’e ilk “Hoşgeldin” mesajı ise takımın Los Angeles’da olduğu dönemde rekor üstünde rekor bırakmayan running back Eric Dickerson’dan geldi. Nitekim efsane running back, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında takım için “Eve hoşgeldin!” ifadelerini kullandı.

Rams’i St. Louis gibi bir bataklıktan kurtarıp Los Angeles gibi futbola aç bir şehre taşıyan takım sahibi Stan Kroenke, Los Angeles yakınındaki Inglewood’da yeni bir stadyum inşa etmek için tam 1.8 milyar dolar para harcayacak.

Takımını elinde tutmak isteyen St. Louis şehri ise büyük çoğunluğu eyaletin kasasından çıkmak üzere 1.1 milyar dolarlık bir stadyum teklifinde bulunmuştu ancak bu saatten sonra St. Louis’lilere söyleyebileceğimiz tek şey: “Atı alan Grand Kanyon’u geçti kardeşler.”

Rams, her ne kadar önümüzdeki sezon Los Angeles’ta oynayacak olsa da Inglewood’daki stadına 2019 sezonunda kavuşabilecek. Bu süreçte Rams’in NCAA’in önemli takımlarından USC Trojans’a ev sahipliği yapan tarihi Los Angeles Memorial Coliseum Stadı’nda maçlarını oynaması bekleniyor.

Öte yandan Rams dışında önümüzdeki yıllarda şehre taşınabilecek takımlar arasında Oakland Raiders ve San Diego Chargers da yer alıyor.

Nitekim Raiders, 1982-94 sezonları arasında şehirde boy gösterirken tam 16 yıldır şehre taşınması gündemde olan Chargers 1960 yılında Los Angeles’ta kurulmuştu.

Takım sahiplerinin toplantısında San Diego Chargers’a da Los Angeles’ta Rams’e katılma opsiyonu verilirken, Raiders ise “şimdilik” Oakland’da kalmış gözüküyor.

Haziran ayında San Diego’da yapılacak yeni stat oylamasını beklemesi muhtemel olan Chargers’a dilerse hemen Los Angeles’a taşınma seçeneği de sunuldu. Chargers’ın bu teklifi reddetmesi halinde aynı seçenek Raiders’a da sunulacak.

Chargers ve Raiders’ın şehirlerinde kalması durumunda ise NFL, iki takıma birden 100’er milyon dolarlık yardım yapma taahhüdünde bulunmuş durumda.

Los Angeles halkı Rams’in şehre geri dönmesini büyük bir sevinç ile karşılarken, önümüzdeki haftalarda hatta günlerde ikinci bir takımın daha Los Angeles’a taşındığı haberini almamız olası…