NFL’de geçtiğimiz sezon playoff’u ucundan kaçırarak hayal kırıklığı yaşayan New York Jets, 2016 sezonu öncesi sürpriz bir hamleye imza atarak takımın yıldız cornerback’i Antonio Cromartie ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon bir yıllık Arizona Cardinals macerası sonrası 2010 – 2013 sezonlarında formasını giydiği New York Jets’e dört yıllığına 32 milyon dolarlık bir anlaşma ile geri dönen Cromartie, sezonun büyük transferlerinden biri olmuştu.

Antonio Cromartie transferi, 2015 sezonu öncesi New York Jets genel menajeri Mike Maccagnan’ın, yeni head koç Todd Bowles’a istediği agresif defans oyuncularını kazandırma hamlelerinden biri olarak yorumlanmıştı. Arizona Cardinals’ın savunma koçu iken ligin en korkutucu defans takımlarından birini yaratan Todd Bowles’un arzuladığı savunmayı oluşturmak için Cromartie ile birlikte Darrelle Revis, Buster Skrine ve Marcus Gilschrist gibi önemli isimler de transfer edilmişti.

Ancak Antonio Cromartie, geçtiğimiz sezonki performansı ile dev kontratına ilişkin beklentileri karşılayan bir görüntü çizemedi. Rakip quarterback’ler Cromartie’nin savunduğu bölgeye attıkları pasların yüzde 42’sinde isabet bulurken, Cromartie’nin üzerine oynadıklarında 42 pasta 790 yard ve yedi touchdown yaptılar. Cromartie’nin tarafına atılan paslar sayesinde rakip quarterback’ler 112.0 quarterback reytingi elde ettiler. Bu rakamlar yıldız oyuncuyu, maçların yüzde 50’lilik bölümünden fazlasını en iyi 81 cornerback arasında 70.sıraya kadar itmişti.

Önümüzdeki sezon başında 32 yaşına girecek olan Cromartie’nin takımdan kesilmesiyle, New York Jets, salary cap’inde sekiz milyon dolarlık yer açmış oldu. Yıldız oyuncunun bir sadece sezonluk vasat performansı sonrası takımdan kesilmesi bazı Jets taraftarlarını üzse de NFL yorumcuları tarafından mantıklı bir hamle olarak yorumlandı.

Cromartie, iki sezon önce de Jets’te vasat bir performans gösterip takım ile yollarını ayırmış ardından Arizona Cardinals ile bir yıllık sözleşme imzalamıştı. Bu bir yıl içinde gösterdiği başarılı performans ona Jets’e uzun ve pahalı bir kontrat ile geri dönme imkanı sağlamıştı.

Dört defa Pro Bowl olma onuru yaşayan oyuncunun yine benzer bir şekilde başka bir takıma gidip, iyi performanslar ortaya koyması da olası. Ancak sanıyoruz ki New York Jets bu sefer bir yıllık başarılı bir performans sonrası tecrübeli oyuncuyu yeniden takıma döndürmeyecektir.

Cromartie’nin yeni takımından kısa sureli bir kontrat alması bekleniyor. Yıldız oyuncu, her ne kadar yeni takımında Jets’ten alacağı ücreti alamayacak olsa da halen 10 milyon dolarlık bir servetin sahibi. Cromartie’nin bu serveti ile sekiz farklı kadından olan 11 çocuğunu geçindirmeye çalıştığını da unutmamak gerek.

Antonio Cromartie’nin çocuklarının isimlerini saymaya çalıştığı video ile haberimizi sonlandıralım…