Denver Broncos’un Carolina Panthers’ı mağlup ederek Super Bowl’u kazanması ile NFL sezonu resmen sona erdi ve draft sezonu resmen başladı. Daha draft’a dolu dolu iki ay varken mock draft yapmak ne kadar gerekli diye düşünenleriniz de muhakkak vardır ama şunu söylemeliyim ki öğrenmenin yaşı olmadığı gibi mock draft’ın da zamanı yoktur. İşin keyifli yanı bir çok bilinmezi içeren büyük bir denklem üzerinde tahminler yürütmek zaten, bunu yaparken de draft sınıfını tanımak. Sonuçta herkesin gönül verdiği takım her sene Super Bowl kazanmıyor veya playoff’a kalmıyor. Yeni sezon için önümüzde de neredeyse koskoca bir altı ay olduğunu düşünecek olursak bu bahsettiğim takımı başarısız olan taraftarlar için takımının seçeceği oyuncuyu ve takımı getireceği noktayı hayal etmek kalıyor.

Super Bowl sonrası artık draft sıralaması da kesinlik kazandığına göre bir mock draft yapmak için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. 28 Nisan akşamı draft gecesine kadar bu süreci etkileyecek iki önemli etkinlik olacak; combine ve serbest oyuncu piyasasının başlangıcı. Bunların sonrasında da birer mock draft olacak şekilde üç adet olarak planlıyorum bu yazıyı. O zaman en çok bilinmeyene sahip, başarı ihtimalimin en az olduğu ilkiyle başlayalım.

#1 Tennessee TitansLaremy Tunsil, OT, Ole Miss

Geçen yıl ikinci sıradan Marcus Mariota’yı seçen Titans, bu yıl da birinci sıradan seçiyor ve bu durumdan pek memnun oldukları söylenemez. Bu draft’ın en iyi oyuncuları Titans’ın büyük ihtiyaç duyduğu pozisyonlardan değil ve bu da onları draft sırasını takas etmeye en yakın takım yapıyor. Bu haklarını kullanacaklarını var sayarsak da seçimin Laremy Tunsil olması çok muhtemel. Ole Miss left tackle’ı benim hatırladığım dönemde lige gelecek en iyi left tackle potansiyeli. Dikkat edin tackle değil left tackle diyorum çünkü Tunsil daha birinci günden NFL’de left tackle oynamaya hazır. Bu NCAA sezonunun yarısını üvey babasını dövdüğü için oynayamayarak geçirmiş olsa da döndükten sonra hiç zaman kaybetmemiş gibi en üst düzeyde oynamaya devam etti. Oldukça iri olmasına rağmen bedeninden beklenmeyecek derecede atletik bir oyuncu. İki sene önce hali hazırda Taylor Lewan’ı draft eden Titans, Tunsil’i de saflarına katarak Mariota’yı daha iyi koruyacaktır.

#2 Cleveland BrownsJared Goff, QB, California

Daha draft edildiği ilk günden beri belli olan bir şey olarak Johnny Manziel’in Browns günleri ve büyük ihtimalle de NFL günleri sona ermek üzere. Cleveland Browns, neredeyse çeyrek asırdır franchise quarterback’ini arıyor ve o arayış bu draft’ta da devam edecektir. Takımın başına Hue Jackson’ın gelmesi ve kendisinin Andy Dalton’a kariyer sezonu yaşatması Browns taraftarlarının yüreklerini ferahlatıyor ama bunun için önce adama bir quarterback vermeleri gerekiyor. Cal quaterback’i Jared Goff, Hue Jackson’ın topu elden çabuk çıkarmaya dayalı spread offense anlayışına en uygun isim. Son dönemde Carson Wentz’in adı yükselişe geçse de Goff hem daha kesin hem de daha hazır olan isim.

#3 San Diego ChargersNoah Spence, OLB, Eastern Kentucky

Noah Spence bir zamanlar Ohio State’in yıldızı olan ama sonrasında yaşadığı madde bağımlılığı problemi nedeniyle takımdan uzaklaştırılan bir oyuncu. Bu tarz bir oyuncunun nasıl oluyor da üçüncü sıradan seçileceğini düşündüğümü merak ediyorsunuz. Birincisi Spence, öyle bir yetenek ki bundan bir kaç sene sonra bu draft’ın en iyi oyuncusu olarak karşımıza çıkabilir. Von Miller gibi inanılmaz kalça esnekliği ve buna bağlı olarak yön değiştirme yeteneği olan bir pas rusher. İkincisi Eastern Kentucky’ye transfer olduktan sonra hayatını yola sokması. Rehabilitasyon süreci sonra artık sorunsuz bir oyuncuya dönüştüğü söyleniyor. Chargers’ın da savunmasında gerçek bir yıldız ve Melvin Ingram dışında kayda değer bir pas rusher olmadığını düşünürsek Spence onlar için seçilecek en iyi oyuncu.

#4 Dallas CowboysJoey Bosa, DE, Ohio State

İşte herkesin büyük merak içinde olduğu seçim sırasına geldik. Cowboys’un bu hak ile gidebileceği bir çok yön mevcut. Son zamanlarda çok dillendirilen Romo sonrası formayı kapacak bir quarterback bu seçeneklerden son zamanlarda en çok dillendirileni ancak ben Jerry Jones’un bu kadar yüksek bir sıradan yakın gelecekte oldukça güçlü Super Bowl şansı bulunan bir takıma bir kaç sene yedek bekleyecek bir oyuncu seçeceğini düşünmüyorum. Onun yerine takımın bu hedefine anında katkı sağlayacak isimler mevcut ve o isimlerin başında da Joey Bosa geliyor. Bosa’nın ilk üç sıradan kayması tartışılacak bir durum çünkü kesinlikle draft’ın en iyi üç oyuncusundan birisi. Elinde zaten DeMarcus Lawrence ve Randy Gregory gibi genç ve yetenekli pas rusher’lar bulunan Cowboys, sorun küpü Greg Hardy’yi Joey Bosa ile değiştirdiği takdirde rakip hücumların korkulu rüyası olabilecek bir üçlüyü oluşturmuş olur.

#5 Jacksonville JaguarsJalen Ramsey, CB, Florida State

Jaguars, geçtiğimiz sezon topun hücum tarafında çok büyük gelişme gösterdi ancak savunmanın hala yardıma ihtiyacı var. Geçtiğimiz yılın üç numaralı seçimi Dante Fowler’dan sakatlık nedeniyle henüz faydalanamadılar, kendisinin güçlü döneceğini hesap edersek Gus Bradley’nin en büyük ihtiyacı secondary’de fark yaratacak bir oyuncu. Bu profile uyan isim ise secondary’de nereye koyarsanız koyun oynayabilecek yetenekte olan Jalen Ramsey. Ramsey, Florida State’te cornerback oynadı ama yetenek seti ve fiziği NFL’de free safety oynayabilecek yeterlilikte. Bu iki pozisyonda Jaguars’ın fark yaratacak oyuncuya ihtiyaç duyduğu pozisyonlar.

#6 Baltimore RavensVernon Hargreaves, CB, Florida

Ray Lewis, Ed Reed ve Terrell Suggs olmadan Ravens defansı şaşalı günlerinden çok uzak, hatta geçtiğimiz sezon ki performansları averajın bile altında. Ravens’ın savunmada yenilenmeye ihtiyacı var. En büyük ihtiyaçları Suggs ve Dummervil’in son dönemlerine geldiği bu zamanlarda efektif bir pas rusher ancak Bosa ve Spence seçilmişken bu kadar yüksek sıradan seçilmeye değer bir oyuncu yok. Onun yerine en büyük ikinci ihtiyaçlarını draft’ın en iyi üç cornerback’inden biriyle doldurmaya yöneliyorlar. Hargreaves, son zamanların trendi olan iri cornerback tanımlamasının aksi bir oyuncu. Fiziki açıdan Revis ile çok benzer, oyun olarak o seviyeye gelmesine daha zaman olsa da cover yetenekleri çok üst seviye. Interception sayısında ligin dibindeki Ravens defansına büyük yardımı dokunacaktır.

#7 San Francisco 49ersMyles Jack, LB, UCLA

Normal sezon sona erdiğinde 49ers’ın bu hakkını quarterback’ten yana kullanmasına kesin gözüyle bakılıyordu fakat Chip Kelly’nin göreve gelmesi işleri biraz değiştirdi. Gelen raporlar Kelly’nin Kaepernick’in kariyerini kurtarmaya çalışacağı yönünde. Quarterback’i tahtadan silince 49ers draft’ın en özel iki adamından birine uzanıyor. Patrick Wilis’in emekliliği sonrası yalnız kalan Bowman’ın partnere ihtiyacı var ve Myles Jack tam aradıkları türden bir adam. UCLA forması altında running back de oynamış olan Jack günümüz NFL’inde her takımın aradığı özel bir linebacker. Atletizmi ve hızı sayesinde çok geniş range’i var. Range kelimesini daha da açarsak aktif olduğu oyun mesafesi diyelim. Örnek olarak Kuechley ve Boby Wagner verilebilir.

#8 Miami DolphinsMackensie Alexander, CB, Clemson

Dolphins büyük yatırımlar yaptığı kadrosuyla sezonun en büyük hayal kırıklıklarından birine imza attı. Savunmada Suh gibi tek kişilik yıkım ekibine sahip olsalar da diğer pozisyonlarda birden fazla gedikleri var. En dikkat çekenlerin başında da cornerback geliyor. Brent Grimes çok iyi bir cornerback olsa da yaşlılık belirtileri göstermeye başladı ayrıca paralelinde oynayacak birine de ihtiyaçları var. Clemson’dan Alexander, NCAA’in en iyi cover cornerback’lerinden biri olarak öne çıktı bu sezon ve rakiplerine tek bir touchdown izni bile vermezken savunduğu recieverlar’ı yüzde 29.6 gibi saçmalık düzeyinde pas yakalama oranında tutmayı başardı.

#9 Tampa Bay BuccaneersShaq Lawson, DE/OLB, Clemson

Arka arkaya Clemson seçimleri. Shaq Lawson sadece bir sezon tam zamanlı olarak starter olsa da Vic Beasley sonrası o tek sezonda inanılmaz işler yaptı. Tampa Bay, ellerinde Gerald McCoy gibi bir güç olmasına rağmen sack konusunda ligin diplerinde ve saf bir pas rusher’a ihtiyaçları var. Lawson’ın hem 4-3 hem de 3-4 savunma dizilişlerine uygun olması onu Bucs için aranan isim yapıyor.

#10 New York GiantsDeForest Buckner, DE, Oregon

New York Giants geçtiğimiz sezon playoff’a kalmayı başaramadıysa bunu büyük oranda savunmasına borçlu. Şu bir gerçek ki maviler Super Bowl kazandıkları zaman ki defanslarından çok uzak bir görüntüdeler ve bu alanda yardıma ihtiyaçları var. JPP hakkında yaşadıkları büyük hayal kırıklığı sonrasında yeni ve güçlü bir pas rusher’a ihtiyaçları var. Bu noktada Oregon’ın iki metre uzunluğundaki dev defensive line oyuncusu DeForest Buckner ihtiyaçları karşılayacak cinsten bir oyuncu.

#11 Chicago BearsReggie Ragland, LB, Alabama

Chicago Bears defansı Brian Urlacher’dan sonra savunmasına yeni bir lider bulamayarak her sezon daha da kötüye gitti. Neyse ki Bears, geçtiğimiz sezonun ikinci bölümünde yeni savunma kordinatörü Vic Fangio’nun sistemine daha iyi uyum sağlamaya başladılar. Şimdi ise sıra yeni bir Urlacher bulmaya geldi. Ragland, Urlacher olur demiyorum ama savunmanın ortasında sert ve eski tarz bir oyun stili, rakip hücumun her hareketini okuyabilecek bir zeka ve müthiş bir liderlik kulağa oldukça Urlacher geliyor.

#12 New Orleans SaintsRobert Nkemdiche, DT, Ole Miss

İki sezondur ligin en kötü defansına sahip olan Saints, sonun da Rob Ryan’ı kovdu. Yerine gelen Raiders’ın eski koçu Denis Allen ne kadar mantıklı tercih tartışılır ancak kesin olan bir şey var o da Saints’in defansa takviye yapması. Geçen yılki draft’ın ilk turunda iki seçim hakkı bulunan ve bu ikisini de savunma oyuncularından yana kullanan Saints’in bu plana devam etmesini bekliyorum. Nkemdiche 2013 yılının 1 numaralı recruit’i idi ve seksenlerden beri SEC konferansına gelen en iyi lise oyuncusu olarak nitelendirildi. Haliyle bu draft’ın en iyi oyuncularından ve bir zamanlar kuvvetli bir ilk sıra adayıydı. Peki neden bu kadar düştü? Sezon sonu marijuana bulundurmaktan hakkında dava açıldı ve bu sebeple takımdan ceza alarak Sugar Bowl karşılaşmasında oynaması yasaklandı. Devamında ise Atlanta’da bir otelin camından aşağı düşmesi bu duruma tuz biber ekti. Tüm bu olayların ışığında Nkemdiche riskli oyuncu sınıfına giriyor ama Saints’in bu kumarı oynama lüksü olduğunu düşünüyorum çünkü genele baktığımız zaman draft’taki en iyi savunma oyuncusundan bahsediyoruz.

#13 Philadelphia EaglesPaxton Lynch, QB, Memphis

Philadelphia Eagles’ta Sam Bradford serbest oyuncu oluyor ve takımın Mark Sanchez’den bu saatten sonra franchise quarterback yaratmak gibi bir projesi olmadığı çok açık. Bradford’ın da dönüp dönmeyeceği belli değilken Eagles’ın ilk tur hakkını yeni bir quarterback’ten yana kullanması çok muhtemel. Paxton Lynch, sezonun ikinci bölümünden itibaren hissesinde roket çıkışı yakalayan bir oyuncu. Ayrıca yeni koçları Doug Pederson’ın Chiefs’te hücum kordinatörü olarak çalıştırdığı Alex Smith gibi gizli atletik quarterback’lerden.

#14 Oakland RaidersJaylon Smith, LB, Notre Dame

Oakland Raiders, geçtiğimiz iki draft’ta yaptıkları seçimlerin keyfini sürüyor. Hücumda kurulan Derek Carr-Amari Cooper ortaklığının daha önümüzdeki on sene takımı taşıması beklenirken savunmada hala bazı soru işaretleri mevcut. Raiders’ın tüm sezon en büyük savunma sıkıntılarının başında iç linebacker yetersizliğine bağlı rakip tight end’leri savunamamak geldi. Curtis Lofton büyük ihtimalle takımdan kesilecek ve bu bölgeye taze kan lazım. Jaylon Smith bu sınıfın en iyi beş yeteneğinden biri ve linebacker hattının her noktasında oynayabilecek çok özel bir isim. Bowl maçında ACL ve MCL bağlarının yırtılması nedeniyle bu sıradan Oakland’ın kucağına düşmesi muhtemel ve bu olası durumda McKenzie’nin fırsatı kaçırmayacağını bekliyorum. Smith, bırakın tight end’leri rakip reciever’ları bile savunabilecek derecede atletik ve hızlı bir linebacker.

#15 Los Angeles RamsCarson Wentz, QB, North Dakota State

Yeni şehir yeni quarterback. St.Louis Rams uzun zamandır başarıya bir quarterback uzak takımların başında geliyor özellikle de inanılmaz bir savunma oluşturduktan sonra. Başarısızlıkla sona eren Bradford döneminden sonra sallanan Nick Foles zarı da başarılı olmadı ve Rams geçtiğimiz sezonu neredeyse quarterback’siz oynadı. Bu draft ile birlikte bu değişmek üzere. North Dakota State gibi küçük bir okuldan gelen Carson Wentz son zamanlarda bu sınıftaki en sıcak isim. Quarterback ihtiyacı olan takımların onu seçebilmek için ilk sıraya çıkabileceği konuşuluyor. Büyük potansiyeli olsa da ben henüz kendisine ikna olmadım ama Rams için yerinde bir seçim.

#16 Detroit Lions Ronnie Stanley, OT, Notre Dame

Detroit Lions hücumunun en büyük zaafı Stafford’ı korumak için çok yetersiz tackle’lara sahip olması. Ronnie Stanley, Tunsil’den sonra bu sınıfın en iyi tackle’ı ve bu iki oyuncu ile diğer tackle’lar arasında hatrı sayılır bir fark var. Stanley, geçen sezon son anda fikir değiştirip okuluna dönmese seçilen ilk tackle olması kesindi. Henüz tam olgunlaşmamış olsa da devasa fiziğiyle Pro Bowl potansiyeli taşıyor.

#17 Atlanta FalconsKevin Dodd, DE, Clemson

Falcons geçen yıl yine Clemson’dan yine aynı pozisyona Vic Beasley’yi seçmişti ama 2015 sezonu gösterdi ki takımın bir pas rusher’a daha ihtiyacı var. Kevin Dodd, sezon başında çok da ilgi uyandıran bir draft adayı değilken sezon içinde gösterdiği gelişim sayesinde ilk turdan seçilmeyi garantiledi gibi. Manşetleri daha çok saz arkadaşı Shaq Lawson süslemesine rağmen Dodd da en az Lawson kadar etkili bir oyuncu.

#18 Indianapolis ColtsTaylor Decker, OT, Ohio State

Indianapolis Colts, Luck’ı draft ettiğinden beri geçen üç draft’ta da ona yeterli korumayı sağlayacak hamleleri yapamadı. Bunun artık değişeceğini umuyor ve bekliyorum. Takımın offensive line’da hala büyük ihtiyaçları var bunlardan birisi de tackle. Taylor Decker, Tunsil ve Stanley gibi birinci sınıf bir tackle olmasa da uzun yıllar başarıyla right tackle oynayabilecek bir oyuncu.

#19 Buffalo BillsSheldon Rankins, DT, Louisville

Beklentilerin aksine Rex Ryan’lı Bills defansı büyük bir geri adım attı oysaki Ryan, ligin en dominant defansını devralmıştı. Önümüzdeki sezon salary cap kaygıları nedeniyle bir çok ismi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Rex Ryan’ın bu savunmayı yeniden ayağa kaldırması için Jets’te olduğu gibi aşılmaz bir defensive line kurması gerektiğini düşünüyorum. Ellerinde zaten Marcel Dareus gibi ligin en iyi defensive tackle’larından biri varken Louisville’den iç pas rush uzmanı (3 teknik de diyebiliriz) Sheldon Rankins, Bills savunmasının yeniden dikkatleri çekmesini sağlayacaktır.

#20 New York JetsDarron Lee, LB, Ohio State

Jets ligin en iyi savunmalarından birine sahip olmasına rağmen Demario Davis’in serbest kalacak olması nedeniyle iç linebacker saflarına yeni bir isim ekleme yoluna gidebilir. Quarterback tabi ki en büyük öncelikleri ama ilk üç quarterback seçildikten sonra ilk turdan draft etmeye değecek başka bir quarterback kalmıyor. Jets bu durumda Jack ve Smith ikilisinden sonra bunlara göre biraz daha ham ama limiti gök yüzü olan Ohio State linebacker’ı Darron Lee’ye yönelir.

#21 Washington RedskinsEli Apple, CB, Ohio State

Washington Redskins, kimsenin beklemediği bir sezonda NFC East’i kazanarak playoff’ta boy gösterdi. Bunu yaparken de kabul edilir bir savunma performansı gösterdiklerini söyleyebiliriz. Savunmanın ön ve orta kademelerinde işler yolunda gözükürken ikinci alan savunmasında yavaş yavaş bir yıldıza evrilen Breshaud Breeland’a bir partner bulmaları gerekiyor. Eli Apple, burada kendinden önce seçilen üç cornerback’te de olmayan fiziksel kuvvete sahip ve bu güçlü recieverları savunmak için silahı olmayan Redskins’in ihtiyaç duyduğu bir şey.

#22 Houston TexansEzekiel Elliott, RB, Ohio State

Houston Texans’ın nasıl iç burkar derecede kötü bir hücuma sahip olduğunu playoff’ta Chiefs’e karşı skor üretemeyişlerinden gördük. Burada en büyük sıkıntı elbette quarterback eksikliği ama Jets’te de olduğu gibi ilk turda seçilebilir quarterback kalmayınca bu pozisyon dışında hücum nasıl seviye atlatılırın cevabının uygulanması gerekiyor. Zeke Elliott, son zamanlarda NCAA’den NFL’e geçiş yapacak en iyi running back’lerden birisi, bir diğeri ise Todd Gurley idi. Arian Foster’ın her sezon yaşadığı sakatlıklar ve yüklü maaş çeki Texans yönetimini o kaçınılmaz karara doğru itiyor. Elliott, takım franchise quarterback’ini bulana kadar hücumu taşıyabilecek kalitede.

#23 Minnesota VikingsLaquon Treadwell, WR, Ole Miss

Vikings, taş gibi savunması sayesinde NFC North’u kazandı ve az kalsın Seahawks’ı da eliyordu. Hücumda Adrian Peterson dışında fazla bir silahlarının olduğunu söylemek zor ve bu da onları durdurması kolay bir takım yapıyor. Yavaştan idareci quarterback etiketi yemeye başlamış olsa da Bridgewater ligin en iyi genç oyun kurucularından ve bunu göstermesi için her takımda neredeyse en az bir tane olan iri, güçlü bir wide reciever’a ihtiyacı var. Laquon Treadwell, sahadaki en hızlı oyuncu olmasa da uzun boyu ve güçlü elleriyle her takımın ihtiyaç duyduğu bir pas hedefi.

#24 Cincinnati BengalsA’Shawn Robinson, DT, Alabama

Cincinnati Bengals hali hazırda ligin en iyi savunmalarından birisine sahip ve bu pozisyonda Geno Atkins gibi pozisyonunun en iyi var. Ancak hücumsal anlamda bu noktada büyük ihtiyaç duydukları birisi yok. Ayrıca defensive tackle pozisyonunda Atkins dışında artık yaşlanan Domato Peko ve dönüşümlü olarak kullandıkları standart isimlere sahipler. A’Shawn Robinson, nose tackle fiziği ve gücünde kolejdeki en dominant cep çökerten savunmacıların başında geliyor. Pas rusher 3 teknik DT olan Atkins’in yanına cep çökerten 1 teknik DT A’Shawn Robinson eklentisi adeta mükemmel resmin tasviri.

#25 Pittsburgh SteelersAndrew Billings, DT, Baylor

Steelers’ın en büyük ihtiyacı cornerback ama sıra onlara gelene kadar ilk tur etiketi taşıyan tüm cornerback’lerin burada olduğu gibi seçilme ihtimali yüksek. Bu durumda kalan en iyi oyuncuyu seçeceklerini düşünüyoruz. Zaten iyi bir savunma çizgisine sahip olsalar da Andrew Billings, bu sıradan es geçmek için fazla iyi bir defensive tackle.

#26 Seattle SeahawksJake Conklin, OT, Michigan State

Max Unger’ı takasla gönderdikten sonra Seahawks offensive line’ının dengesini nasıl kaybettiğini çok iyi gördük. Zaten sallantıda olan line’ın kayda değer oyuncularından left tackle Russell Okung da serbest oyuncu olurken Seahawks’ın en az bir tackle’a ihtiyacı var. Michigan State çıkışlı Jake Conklin, Big Ten tecrübesi olan ve en iyi ihtimalle left tackle, en kötü sağlam bir right tackle olacak kalibrede.

#27 Green Bay PackersJarran Reed, DT, Alabama

Green Bay, Letroy Guion ile yeni sözleşme imzaladı ama B.J. Raji hala büyük bir soru işareti. Ayrıca iki oyuncu da Jarran Reed kadar yere sağlam basan ve ilk önceliği koşuyu durdurmak olan DT’ler değil. Yıllarca koşuyu durdurmakta zorlanan Packers, çareyi Clay Matthews’u içeri kaydırmakta bulmuştu. Reed gibi bir iç bölge savunmacısı aynı zamanda Matthews’un eski pozisyonuna dönmesini de sağlayabilir.

#28 Kansas City ChiefsMichael Thomas, WR, Ohio State

Chiefs, Jeremy Maclin ile gerçek bir no1 reciever’a sahip artık ancak Michael Thomas her şeyi bir arada yapabilen çok özel bir yetenek. Ohio State’in koşu odaklı hücumunda doğru bir şekilde kullanılmasa da 1.90 m boyunda ve fiziğinden beklenmeyecek derecede açık alan hızına sahip. Ayrıca bu sınıfın en iyi route koşan reciver’ı. Chiefs’in Maclin playoff’ta sakatlandıktan sonra ne kadar zorlandığını gördük. Zaten iyi bir savunmaya sahip takımın hücuma bir silah daha eklemesi onları daha da korkutucu kılacaktır.

#29 Arizona CardinalsJonathan Bullard, DE, Florida 

Çok göze çarpmasa da aslında Cardinals defansının en büyük eksiği ve ihtiyacı pas rusher. Bunu takımın geçen sezon en fazla sack yapan oyuncusunun emeklilikten son anda dönene 35 yaşındaki Dwight Freeney olmasından anlayabilirsiniz. Florida’lı Jonathan Bullard, tam Cardinals savunma sistemine uyacak amansız bir pas rusher.

#30 Carolina PanthersJason Spriggs, OT, Indiana

Super Bowl’da Carolina tackle’larının Von Miller ve Ware karşısında düştükleri durumdan sonra artık tüm dünya en zayıf yanlarını öğrenmiş durumda. Oher gayet iyi bir sezon geçirmiş olsa da hala ortalama bir left tackle ve Remmers ise en iyi ihtimalle bile yetersiz bir right tackle. Draft’ın büyük isimli tackle’larının bu noktada zaten seçilmiş olması Panthers’ın seçimini başka yönde kullanacağı anlamına gelmiyor. Jason Spriggs, Panthers’ın hücum yapısına ayak uyduracak derecede atletik bir tackle ve bu draft’ın kendi pozisyonunda sürpriz yapacak potansiyele sahip oyuncusu.

#31 Denver BroncosHunter Henry, TE, Arkansas

Denver Broncos, takas süresinin son günlerinde Vernon Davis’i kadrosuna kattı ancak sonucu hepimiz biliyoruz. Owen Daniels kendi çapında hala üretken oynasa da takım güvenebileceği bir tihgt end eksikliğini çekiyor. Hunter Henry bu sınıfın açık ara en iyi tight end’i ve NFL’de iyi bir starter olabilecek her özelliğe sahip.

#32 New England Patriots

Geçtiğimiz yıl “indirilmiş toplar” davasından dolayı NFL, Patriots’ın ilk turdaki hakkına el koydu.