Cumartesi gecesi NFL’de sezonun en iyilerinin açıklandığı beşinci geleneksel NFL Honors ödüllerine Carolina Panthers’ın quarterback’i Cam Newton damgasını vurdu. Cam Newton, sezonun en değerli oyuncusuna verilen MVP ödülü oylamasında 50 oyun 48’ini alarak 2015 NFL Sezonu’nun MVP’si seçildi.

Sadece MVP ödülü ile yetinmeyen Cam Newton, aynı zamanda “Yılın En İyi Hücum Oyuncusu” ödülünün de sahibi oldu! Carolina Panthers’ın head koçu Ron Rivera, “Yılın En İyi Koçu” seçilirken, iki sezon aradan sonra tekrardan bu onura layık görüldü.

Sezonun bir diğer büyük ödülü ise J.J. Watt’a gitti. Houston Texans’ın yıldız defensive end’i “Yılın En İyi Savunma Oyuncusu” seçilirken, kariyerinde üçüncü defa bu ödülü almış dolu. Watt, ödülü kabul ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Liseden sadece iki yıldızlı bir oyuncu olarak gelmiştim ve şimdi üç adet Yılın En İyi Savunma Oyuncusu ödülü var. Yani, benden şüphe edenler, şimdi basın gidin.” diye konuştu.

Efsaneler, Brett Favre, Tony Dungy, Kevin Greene, Marvin Harrison, Orlando Pace, Eddie DeBartolo Jr., Ken Stabler ve Dick Stanfel ise 2016 sınıfı olarak Hall of Fame’e adlarını yazdırdılar.

“Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” ise Kansas City Chiefs’in safety’si Eric Berry oldu. Eric Berry, kanseri yenerek NFL’e geri dönüş yaptığı 2015 sezonunda, Chiefs savunmasının kilit isimlerinden biri olmuş ve Pro bowl seçilmişti.

Hem saha için de hem de saha dışında sosyal sorumluluk projelerinde en üstün başarı gösteren oyuncuya verilen “Walter Payton Yılın Adamı” ödülü ise San Francisco 49ers’ın tecrübeli wide receiver’ı Anquan Boldin’e gitti.

Çaylaklardan ise St. Louis Rams’in (artık Los Angeles Rams’in) yıldız running back’i Todd Gurley, sezonun “En İyi Çaylak Hücum Oyuncusu” seçilirken aynı ödülün defans versiyonu ise Kansas City Chiefs’in genç cornerback’i Marcus Peters’ın oldu!

Gecenin tüm kazananlarının listesi ise şöyle

» 2016 Pepsi NFL En İyi Çaylağı: Jameis Winston, QB, Tampa Bay Buccaneers

» FedEx Yılın En İyi Hava & Yer Oyuncuları: Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals; Adrian Peterson, RB, Minnesota Vikings

» AP Yılın En İyi Çaylak Hücum Oyuncusu: Todd Gurley, RB, St. Louis Rams

» AP Yılın En İyi Hücum Oyuncusu: Cam Newton, QB, Carolina Panthers

» Salute To Service Ödülü: Vincent Jackson, WR, Tampa Bay Buccaneers

» Yılın En Etkileyici Performansı: Drew Brees, QB, New Orleans Saints

» AP Yılın En İyi Koçu: Ron Rivera, Carolina Panthers

» Art Rooney Ödülü (En Centilmen Oyuncu): Charles Woodson, S, Oakland Raiders

» AP Yılın En İyi Çaylak Savunma Oyuncusu: Marcus Peters, CB, Kansas City Chiefs

» AP Yılın En İyi Asistan Koçu: Wade Phillips, Denver Broncos

» Don Shula Yılın En İyi Lise Koçu: Michael Burnett, Tuscarora (Virginia) Lisesi

» Yılın En İyi Deplasman Performansı: Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers

» AP Yılın En İyi Savunma Oyuncusu: J.J. Watt, DE, Houston Texans

» Pro Football Hall of Fame 2016 Sınıfı: Brett Favre, QB; Kevin Greene, LB; Marvin Harrison, WR; Orlando Pace, OL; Tony Dungy, coach; Ken Stabler, QB; Dick Stanfel, OL; Eddie DeBartolo, owner

» NFL.com Yılın En İyi Fantasy Football Oyuncusu: Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers

» Deacon Jones Award (En Çok Sack Yapan Oyuncuya Verilen Ödül): J.J. Watt, DE, Houston Texans

» AP Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu: Eric Berry, S, Kansas City Chiefs

» Walter Payton NFL Yılın Adamı: Anquan Boldin, WR, San Francisco 49ers

» Yılın En İyi Oyunu: Green Bay Packers quarterback’i Aaron Rodgers’ın maçın son saniyesinde Detroit Lions’a karşı attığı, maç kazandıran “Hail Mary” pas.

» AP En Değerli Oyuncu: Cam Newton, QB, Carolina Panthers