Sekiz aylık aradan sonra sonunda yedi karşılaşma ile Kulüpler Ligleri geçtiğimiz hafta sahneyi aldı. Altı karşılaşmada evsahibi ekip galibiyete ulaşırken deplasmandan galibiyet çıkartabilen tek takım Sakarya Tatanakları oldu. Öncelikle haftanın sonuçları ve sonrasında maç yorumları:

TAFL Kulüpler 1. Ligi

Koç Rams – Gazi Warriors: 29-10

Mersin Mustangs – İTÜ Hornets: 20-18

Boğaziçi Sultans – Sakarya Tatankaları: 19-23

TAFL Kulüpler 2. Ligi

Yeditepe Eagles – Sabancı Seahawks: 49-0

Çınar GSK. – Selçuk Kartallar: 18-0

Antalyaspor – Pamukkale Horozları: 50-0

Ege Dolphins – Kocaeli Sharks: 38-0

Öncelikle haftanın en büyük sürpizi ve tek deplasman galibiyetini elde edilen maç olan Boğaziçi Sultans – Sakarya Tatankaları maçından başlayalım. Geçen yazımda belirttiğim senenin sürpriz takımı sıfatına daha ilk haftadan sahip çıkmayı başardılar. Maçla ilgili konuşulan en önemli iki isim import TE Cameron White ve QB oyuncuları Bilgun oldu. Defans tarafında ise öne çıkan isim Vedat oldu. Maça hızlı başlayan Sakarya daha ilk drive’ında Cam White ile sayı yakalasa da holding cezası nedeniyle sayı iptal oldu. Daha sonra sayı bulan Boğaziçi karşısında import oyuncularıyla birer sayı bulan Sakarya skoru 14-7’ye getirdi. Burada, Sakarya Tatankaları Cam White’in end oynarken yaptığı baskı sonrası yapmayı başardığı INT sonrası hatalı bir diz koyma nedeniyle kendi bir yardından başlarken yine Cam White’a atılan kısa bir top sonrası yaptığı 70 yardlık koşu görülmeye değerdi. Zaten sonrasında koşu oyunuyla sayıya ulaştılar.

Getirilen import oyuncuların etinden sütünden faydalanmanın güzel bir örneği aslında… İzlediğim kadarıyla Cam White, Slot Receiver, Tight End, D-End ve Punter olarak görev aldı maç boyunca ve tüm bu pozisyonlarda da başarılı olduğunu söyleyebilirim. Boğaziçi drive’ında güzel bir pas oyunuyla sayı bulduktan sonra 14-13 e gelen skor kullanılan PAT sonrası beraberlik geleceği beklenirken bloklanan vuruşta top yere düşmeden Sakarya takımından Ufuk, topu alarak rakip endzone a taşıyarak skoru bir anda 16-13’e getirmeyi başardı. Maçında en kritik anı bu oldu denilebilir. İlk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarı skoru bulan Boğaziçi extrada yine etkili olamayınca skor 19-16 a geldi. Sonrasında Sakarya hücumunda dördüncü hakta punt fake koşusuyla Cameron White yaklaşık 40-45 yard kazandı. Takip eden hücumda Bilgun option koşuyla topu sekiz yarda taşıdı. İlk down’da güzel bir pas oyunuyla Alp ile sayıyı yakalayan Sakarya ekibi extrayıda sayıya çevirince maçın skoru 23-19’a geldi. Kalan bölümde Boğaziçi Sultans, yeni QB’si Kharroub ile baskı kursa da sayı bulamayınca maçtan Sakarya Tatankaları galip ayrıldı.

Sakarya ekibini ikinci ligten gelip geçen senelerin şampiyonu ve Türkiye’nin en köklü takımlarından Boğaziçi Sultans karşısında aldıkları bu güzel galibiyet için tebrik ederken saha dışında da deplasmanda ilk maç yayınını gerçekleştirdikleri için ayrıca tebrik etmek istiyorum. Alışık olmadığımız şekilde maçı izlemek isteyenler için yayınıda internete koydular. Aynen devam Sakarya!

http://sakaryatv.web.tv/video/tatankalar-sampiyon-bogazici-sultanlarini-istanbul-da-devirdi-2319__z8swsoj9te6

Gelelim haftanın bir diğer sürpriz çıkan karşılaşmasına. Mersin Mustangs aynı şekilde ikinci ligten geldiği ilk karşılaşmada ligin köklü ekiplerinden İTÜ Hornets karşısında galip gelmeyi başardı. Sahaya geçen seneden en iyi receiver ve savunma oyuncusundan eksik çıkan Mersin takımı ilk sayıyı bulmayı başarsada İTÜ kısa oyunlarla beraberliği yakalayarak devreyi 6-6 beraberlikle kapadılar. Üçüncü eyrekte vites arttıran takımlar sayıyı zorlarken Mersin tarafında import oyunculardan safety pozisyonunda oynayan Marvin Desir kendi endzone’unda gerçekleştirdiği interception sonrasında yaptığı 106 yardlık koşuyla tabelayı değiştiren oyuncu olmayı başardı. Ekstrada alınınca skor 14-6 oldu. Sonrasında İTÜ Hornets pas oyunlarıyla etkili olarak sayı bulsada ekstra başarılı olmadı. 14-12’e gelen skor sonrası son çeyrekte Mersin hücumunda yapılan fumble sonrası üç dakika kala İTÜ bir skor daha bularak skoru 18-14 e getirmeyi başardı. Son drive’da Mersin Mustangs hücumu başarılı bir oyun sergileyerek sayıyı bulmayı başardı ve 20-18 ile galibiyet için savunmasına topu bıraktı. Son drive’da İTÜ Hornets’ın denediği middle screen oyununda Mersin savunmasında DT Egemen oyunu okuyarak yaptığı INT sonrası maç sonra ermiş oldu. Mersin tarafında lige çıkılan ilk karşılaşmada alınan galibiyet gelecek için umut verirken son iki senenin Ünilig şampiyonu İTÜ cephesinde ise QB değişikliği sonrası takımın süreye ihtiyacı olduğu dikkat çekiyor. Maçla ilgili bir başka detay ise yapılan sayılar sonrası oynanan ekstralarda 1/6 başarı yakalanması. Daha önceki bir yazımda belirttiğim gibi bu şekilde biten maçlarda ekstralar belirleyici olabiliyor.

Kendi adıma bu sene Mersin’de bir maç seyretmeyi planlıyorum fakat fikstür nedeniyle ancak bunu yarı finale çıkarlarsa gerçekleştirebileceğim sanırım.

Birinci ligin bu haftaki son karşılaşması ise Koç Rams ile Gazi Warriors arasında oynandı.  Bu sene tek hedefi şampiyonluk olan ve merakla performansı beklenen Koç Rams tekrar eski gücüne dönmeye çalışan Warriors karşısında etkili bir oyunla 29-10 galip gelmeyi başardı. Teknik ekip ve taktik olarak değişen oyun yapısıyla Koç Rams haftalar ilerledikçe daha etkili olacaktır. Gazi Warriors’i ise daha öncede belirttiğim gibi zorlu bir sene bekliyor. Ligin seviyesi gerçekten geçmişe göre çok üstlerde. Ligde kalmak istiyorlarsa sayılarını ve etkinliklerini arttırmaları şart…

İkinci Ligte oynanan dört karşılaşmada ise evsahibi takımlar karşılaşmalarını sıfıra karşı kazanmayı başardı.

Ege Dolphins geçen sene birinci lige çıkmasına rağmen lige katılım sağlamaması nedeniyle maç yapmadan geçirdiği sezon sonrası tekrar sahaya çıktığı ilk karşılaşmada Kocaeli Sharks karşısında maçın ilk yarısında zorlansada galibiyete ulaşmayı başardı. Savunma oyuncusu Salim’i hücumda kullanan Ege Dolphins koşu oyunlarıyla üstüste sayılara ulaşmayı başardı. Son derece iyi niyetli ve centilmence geçen karşılaşmada yaşanan sakatlıklar sonrasında karşılıklı onayla maç erken bitirildi.

Sezonun bir diğer iddialı takımı Yeditepe Eagles ise yeniden yapılanmaya giren Sabancı Seahawks karşısında zorlanmadan galip gelmeyi başardı. Sabancı yeni kurulduğu için pek etkili olamadı açıkçası ama gelecek için çalışmaya devam ederlerse başarılı olacaklardır. Yeditepe tarafında ise yedek QB Mehmet Bülent ve rookie’ler görev aldı genellikle. Altı touchdown koşusu ve bir touchdown pası gerçekleşti maçta. Kicker Çağrı yine yedi sayı kaydederek liglerdeki en etkili kicker olmaya devam ediyor.

Yıllar sonra lige tekrar dönüş yapan Çınar GSK ise yine aynı şekilde uzun zaman sonra lige dönen Selçuk Kartalları karşısında karlı zeminde oynanan karşılaşmada 18-0 galip geldi. İki köklü takımında lige dönmesi gerçekten sevindirici… İlerleyen zamanlarda iki takımda ivme yakalayacaktır diye tahmin ediyorum.

Geçen sene Sakarya’ya kaybederek 2. Lig’de kalan Antalyaspor Heroes ve Antalya Vandals takımlarının birleşiminden oluşan Antalyaspor bu sene Ankara Cats takımından da takviyelerek yaparak çıktığı ilk karşılaşmada Pamukkale Horozları karşısında galibiyete rahat ulaştı. İlk Kulüpler Ligi karşılaşmasına çıkan Pamukkale Horozları’na ise ilerleyen zamanlar için başarılar.

İki ligde de ikinci hafta karşılaşmaları 20-21 Şubat’ta oynanacak. Bu haftaya nazaran çok daha zorlu maçların oynanacağı ikinci haftayla ilgili yazıda görüşmek üzere…