Geçtiğimiz yıl AFWB kampı çerçevesinde ülkemize gelen NFL oyuncuları arasında yer alan kamptaki arkadaş canlısı tavırlarıyla herkesin sempatisini kazanan yıldız center Alex Mack, Atlanta Falcons ile anlaştı.

2009 NFL Draftı’nın ilk turundan draft edildiğinden beri Cleveland Browns forması giyen ve son yıllarda çoğu otorite tarafından NFL’in en iyi center’ı olarak gösterilen Mack, uzun süredir arzuladığı şekilde playoff kovalayan bir takımın formasını giyecek.

Kontratındaki serbest kalma maddesinden faydalanarak, Cleveland Browns ile olan anlaşmasının son üç yılından ve 24 milyon dolarlık ücretinden feragat eden tecrübeli oyuncu 4 Mart’ta serbest kalmayı tercih etmişti. Şimdi ise Atlanta Falcons ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Alex Mack, 2014 yılında Jacksonville Jaguars ile beş yıllığına 42 milyon dolara anlaşmış ancak Cleveland Browns bu kontratı karşılayınca takımda kalmak zorunda kalmıştı.

Atlanta Falcons’ta Cleveland Browns’taki eski hücum koçu Kyle Shanahan ile bulaşacak olan Alex Mack’ten, Falcons’ın zayıf karnı olan offensive line’a özlenen direnci getirmesi bekleniyor.

2013 NFL Playoff’larında konferans finali oynadıktan sonra adeta serbest düşüşe geçen Atlanta Falcons’ta yıllardır O-Line’daki sıkıntılar göze batmaya devam ediyordu. Açıkçası center pozisyonu için NFL’in en iyisi ile anlaşmış oldular. Öte yandan Cleveland Browns ile Alex Mack’i Falcons’a ve ön önemli wide receiver’ı Travis Benjamin’i San Diego Chargers’a kaybederek transfer dönemine oldukça kötü bir başlangıç yapmış oldu…

Geçtiğimiz Alex Mack ile NFLTR için yaptığımız röportaja buradan ulaşabilirsiniz.