Cleveland Browns, 2014 NFL Draftı’nda ilk tur 22.sıradan seçtiği quarterback Johnny Manziel ile yollarını ayırdığını açıkladı. Texas A&M forması altında geçirdiği iki sezon boyunca sahadaki başarılarıyla NCAA’in altını üstüne getiren Johnny Football, Browns formasıyla geçirdiği iki sezonda da saha dışı sorunlarıyla NFL’in altını üstüne getirmeyi başarmıştı.

NCAA kariyerinde, ilk yılında Heisman Trophy kazanan ilk oyuncu olarak tarihe geçen Johnny Manziel, 2014 NFL Draftı’nda ilk turdan seçilirken Cleveland Browns’ın kurtarıcısı olması bekleniyordu. Ancak Manziel, NFL’de sahadaki performansından çok, içkileriyle, partileriyle, kız arkadaşlarıyla, polislerle yaşadığı sorunlarla gündeme gelmeyi tercih etti.

23 yaşındaki oyuncu Browns tarafından takımdan kesildikten sonra aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Browns’a bana verdikleri bu şans için teşekkür ediyorum, neredeyse iki yıl önce hep birlikte Cleveland için şampiyonluk mücadelesi verecek bir takım inşa etmeyi umuyorduk. Her zaman organizasyondan, takımdan ve özellikle taraftarlardan aldığım desteği hatırlayacağım.”

Evet, neredeyse iki yıl önce Cleveland Browns, Teddy Bridgewater ve Derek Carr’ı seçme imkanı varken 22.sıradan Johnny Manziel’i seçmişti. Bu sezon hem Bridgewater hem de Carr, Pro Bowl seçilirken, Bridgewater takımını playoff’lara taşımayı başardı, Derek Carr ise gelecekte NFL’in en iyi quarterback’lerinden biri olmaya emin adımlarla yürüyor.

Johnny Manziel ise ilk sezonunda Brian Hoyer’dan ikinci sezonunda ise Josh McCown’dan formayı kapamayarak oynadığı toplam 15 maçın sekizinde ilk 11’de sahaya çıkabildi. Cleveland Browns, bu sekiz maçın sadece ikisini kazabilirken, Manziel, iki sezon boyunca sadece 1,675 yard pas, yedi touchdown pası, bir touchdown koşusu, yedi interception ve yedi fumble istatistiklerine ulaşabildi.

Manziel’in saha dışı sorunları ise sayfalar uzunluğunda bir yazı konusu olabilecek cinsten. Kolej kariyerinde de çılgın partileriyle adını duyuran Manziel’ı, alkol problemleri NFL’deki ilk yılının ardından rehabilitasyona kadar sürüklemişti. Ancak işbu rehabilitasyon işe yaramamış olacak ki Manziel, 2015 sezonunda da “alkol-parti-saha dışı problemler” üçgeninin dışına çıkamadı.

Sahada bir türlü kendinden bekleneni veremeyen Manziel’in beyin sarsıntısı geçirdiği hafta, maçtan bir gün önce Las Vegas’ta kumar oynarken görülmesi ardından da kız arkadaşını darp ettiği iddiaları, bardağı taşıran son damlalar olmuştu. 2015 sezonu boyunca neredeyse her hafta Manziel’ın parti yaptığı bir video Internet’e düşmeye devam etmişti.

Şimdi serbest oyuncu konumunda olan Johnny Manziel’ın hangi takıma gideceği veya NFL’de yeni bir şans elde edip etmeyeceği büyük bir merak konusu. 2014 NFL Draftı’nda kendisini draft etmeye çok yaklaşan Dallas Cowboys’un halen Manziel’ı istediği uzunca bir süre konuşuluyordu. Ancak şuanda Manziel’a göre kendini fersah fersah NFL’de kanıtlamış Robert Griffin III, Colin Kaepernick gibi oyun kurucuları da alabilecek olan Dallas Cowboys’un Manziel ile ilgilenmesi beklenmiyor.

Dallas Cowboys’u resmin dışına çıkardığımızda matematiksel olarak Manziel’ı alabilecek 30 NFL takımı bulunuyor. Ancak Manziel’ın müstakbel takımına halen sahada göremediğimiz potansiyeli ile birlikte problemlerini de bir paket halinde getireceği bir gerçek.

Bir diğer olasılık ise hiçbir takımın Johnny Manziel ile sözleşme imzalamama konusu ki bu, ihtimaller arasında en yükseği olabilir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde, Manziel, NFL tarihinde ilk turdan seçilip kariyerinin üçüncü yılında NFL’de olmayan dördüncü oyun kurucu olarak tarihe geçecek. Diğer isimler ise şu şekilde:

1. Cade McNown, 12.sıra seçimi, 1999, Chicago Bears, 2 yıl, üç galibiyet, 12 mağlubiyet

2. Jim Druckenmiller, 26.sıra seçimi, 1997, San Francisco 49ers, 2 yıl, bir galibiyet

3. Todd Marinovich, 24.sıra seçimi, 1991, Los Angeles Raiders, 2 yıl, üç galibiyet, beş mağlubiyet

Johnny Manziel’in hangi takıma gideceği NFL’in gündemini uzunca bir süre meşgul edecek gibi gözüküyor. Özetle, NCAA tarihine geçip, uzun bir süre NFL’de hangi takıma gideceğini, yeteri kadar şans alsaydı ne yapacağını tartışacağımız yeni bir Tim Tebow’umuz oldu diyebiliriz…