Washington Redskins, geçtiğimiz sezon takımı playoff’a taşıyan quarterback’i Kirk Cousins’in elinden kaçmasına izin vermedi. Çoğu taraftarın takımın uzun vadedeki oyun kurucusu olabileceğine inandığı Kirk Cousins’e “franchise tag” koyan Redskins, başarılı oyun kurucuyu bir yıllığına takımda tutmuş oldu.

Franchise tag, takımların, her sezon kontratı bir oyuncuyu, NFL genelinde pozisyonun en çok kazanan beş oyuncunun kazandığı ücretin ortalamasını vererek, takımda tutmasını sağlıyor.

Ancak, Redskins, Kirk Cousins’e özel olmayan bir franchise tag vererek, diğer takımların da Cousins’e teklif yapma imkanı tanıdı. Eğer bir takım Cousins ile anlaşırsa, Redskins’in şuanda aynı teklifi vererek 27 yaşındaki oyuncuyu takımda tutma şansı bulunuyor.

Öte yandan Redskins, herhangi bir takımın Cousins’e verdiği teklifi karşılamak istemezse, Cousins karşılığında iki adet birinci tur draft hakkı alacak. Özetle, hiçbir takımın Cousins için geleceğinden vazgeçmeyeceğini düşünürsek, Kirk Cousins en az bir yıl daha Washington Redskins’te diyebiliriz.

Kirk Cousins ise 2016 NFL Sezonu için 19.95 milyon dolar alacak. Geçtiğimiz yıl 660 bin dolar kazanan Cousins, şuanda halinden memnun olsa gerek.

Bu hamle aynı zamanda Washington Redskins’in Robert Griffin III’den tamamıyla vazgeçtiğini gösterirken, şimdi en büyük merak konusu Cousins’in sadece bir sezon parlayıp sönen oyunculardan biri olup olmadığı.

2012 NFL Draftı’nda Washington Redskins tarafından dördüncü turdan draft edilen ve ancak takımdaki dördüncü senesinde tüm maçlara ilk 11’de çıkan Cousins, geçtiğimiz sezonu 4,166 yard, 29 touchdown pası ve 11 interception ile tamamlamıştı. Washington Redskins ise Cousins’in önderliğinde 9-7’lik derecesiyle playoff’a çıkmış ancak playoff’un ilk turunda evinde Green Bay Packers’a elenmekten kurtulamamıştı.