2009 NFL Draftı’nda üçüncü turdan büyük beklentiler olmadan Pittsburgh Steelers tarafından seçilen ve bu takımda gösterdiği performans ile superstar’lık mertebesine ulaşan Mike Wallace’ın kariyerindeki düşüş devam ediyor. Yıldız wide receiver’ın Miami Dolphins forması altında geçirdiği hüsran dolu iki yılın ardından, Minnesota Vikings macerası da sadece bir sezon sürdü.

Minnesota Vikings, 29 yaşındaki oyuncuyu serbest bıraktığını açıklarken, Mike Wallace, Vikings macerasını 16 maçta 39 pas yakalayıp, 473 yard ve iki touchdown yaparak tamamlamış oldu.

2011 sezonunda Pro Bowl olan Mike Wallace, Pittsburgh Steelers’ta Bruce Arians’ın hücum sisteminde NFL’in en önemli wide receiver’larından biri haline gelmişti. Wallace, 2010 ila 2012 sezonları arasında neredeyse 200 pas yakalamış ve 26 youchdown yapmıştı.

2013 Off-Season’ının en gözde serbest oyuncularından biri olan Mike Wallace, Miami Dolphins ile beş yıllığına 60 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamış ancak quarterback Ryan Tannehill ile bir türlü uyum sağlayamayınca geçtiğimiz sezon yedinci tur draft hakkı karşılığında Minnesota Vikings’e takas olmuştu.

Mike Wallace, Minnesota Vikings’te de genç quarterback Teddy Bridgewater ile uyum sorununu bir türlü aşamadı. Şimdi ise yıldız oyuncunun Pittsburgh Steelers ve Ben Roethlisberger’a geri dönmesi bekleniyor.

Ağustos ayında 30 yaşına girecek olan Mike Wallace’ın doğru şartlar altında tekrardan bir takımın önemli bir parçası olacağını söylemek mümkün…