Geçtiğimiz sezon konferans finalinde Denver Broncos’a yenilerek Super Bowl’un kapısından dönen New England Patriots, efsane quarterback’i Tom Brady’nin kontratını iki yıllığına uzattı.

Yeni sözleşme 2015 yılında imzaladığı üç yıllık kontrata, iki sezon daha eklerken, kariyeri boyunca Patriots forması giyen Brady’i 2019 sezonun sonuna kadar New England’da tutacak.

Halen NFL’in en iyi quarterback’lerinden biri olan ve hatta birçok otorite tarafından NFL tarihinin en iyi oyun kurucusu olarak gösterilen Tom Brady, özetle 42 yaşına kadar New England Patriots’ın quarterback’i olacak. Ağustos ayında 39 yaşına girecek olan Brady, sezon içinde en az 10 sezon daha NFL’de oynamak istediğini söylemişti.

Peyton Manning’in aksine sahadaki performansında hiçbir yaşlılık belirtisi görülmeyen Tom Brady, 2015 sezonunda attığı 36 touchdown pasıyla, sezonun en çok TD pası atan ismi olmuştu.

Öte yandan sahadaki başarılı performansıyla takımının kazanması için her şeyi yapan Tom Brady, kontratıyla da takımına esneklik sağlamaya devam ediyor. Bir zamanlar ligin en çok kazanan quarterback’i olan Brady, maaşında “FEDA” dedikten sonra geçtiğimiz sezon sekiz milyon dolar kazanmıştı. Bu rakam 2016 ve 2017 yıllarında bir milyon dolar artacakken, 2018 ve 2019’da Patriots’ın Brady’e ne kadar ücret ödeyeceği henüz açıklanmış değil.

Brady, 2015 sezonunda “FEDA” derken takımına 24 milyon dolarlık salary cap alanı açmıştı. Brady, ayrıca alacağı tüm garanti ücretten de vazgeçmiş ve bu garanti ücret sadece sakatlık durumda kendisine ödenecek bir sigorta haline getirilmişti. Yıllar yılı birçok sefer kontratını yeniden yapılandırarak Patriots’a transferlerde özgürlük sağlayan Tom Brady ile takım arasında inanılmaz bir güven bağı oluşmuş durumda.

İşbu kontrat Brady’nin 10 yıl daha (48 yaşına kadar) NFL’de oynama istediği adına bir ilk adım olarak değerlendirilebilir.

İlerleyen yaşının aksine her yıl neredeyse performansının üstüne koyan Brady’nin kariyerinde, altı Super Bowl maçı, dört Super Bowl şampiyonluğu, üç Super Bowl MVP ödülü, iki normal sezon MVP ödülü, 11 Pro Bowl ve daha birçok ödül bulunuyor…