Yıldız running back DeMarco Murray’nin fırtınalı Philadelphia Eagles macerası sadece bir sezon sürdü. Philadelphia Eagles, geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği DeMarco Murray’i Tennessee Titans’a takas yoluyla gönderdi. Eagles’ın Murray karşılığında alacağı draft hakkının detayları ise henüz açıklanmadı.

Philadelphia Eagles’ta yeteri kadar süre alamadığı için mutsuzluğunun geçen sezon sıklıkla dile getiren DeMarco Murray, Titans’a gitmek için kontratında indirime giderken, alacağı 21 milyon dolar garanti paradan vazgeçmediği bildirildi.

DeMarco Murray’nin Tennessee Titans’a takas olduğu haberi Eagles’ın Kiko Alonso ve Byron Maxwell’i Miami Dolphins’e yolladığı gün geldi. Bu hamle başkan yardımcısı Howie Roseman’ın, Eagles’taki Chip Kelly izlerini silmek için yaptığı en cesur hamle olarak yorumlandı.

2014 sezonunda Dallas Cowboys formasıyla 1,845 yard koşup, 13 touchdown koşusuna imza atan DeMarco Murray, sezonun en iyi hücum oyuncusu seçilmişti. Aynı sezon kontratı biten DeMarco Murray, beş yıllığına 40 milyon dolara Cowboys’un en önemli rakiplerinden olan Philadelphia Eagles ile anlaşmıştı.

Murray ile birlikte bir başka yıldız running back Ryan Mathews’ı da kadrosuna katan Philadelphia Eagles, iki yıldız arasında top paylaşımı sorununu bir türlü çözemeyince kadrosundaki tüm running back’leri mutsuz etmişti. Hayal kırıklıklarıyla geçen 2015 sezonunda Murray, sadece 702 yard koşmuş ve top taşıma başına 3.6 yard ile kendi standartlarının oldukça uzağında kalmıştı. Ayrıca Murray, ancak altı touchdown koşusuna imza atabilmişti.

Öte yandan Tennessee Titans’ın ise koşu hücumu konusunda oldukça yardıma ihtiyacı söz konusuydu. Geçtiğimiz yıl ikinci sezonunu geçiren genç running back Bishop Sankey beklentilerin uzağında kalınca, koşu hücumu Titans’ın en büyük sıkıntı yaşadığı alanlardan biri olmuştu.

28 yaşındaki DeMarco Murray’nin transferi ile birlikte Titans’ta özellikle genç quarterback Marcus Mariota’nın oldukça rahatlaması bekleniyor. Titans’ın 2016 NFL Draftı’nda birinci sıradan seçim hakkına sahip olduğunu da hatırlatalım… Eğer Tennessee ekibi ilk sıradan offensive line’ını güçlendirecek bir oyuncuya yönelirse Mariota-Murray ikilisiyle ligin en tehlikeli koşu hücumlarından birine sahip olabilir…