Her geçen gün Amerikan futbolunun sağlık üzerindeki etkisi sebebiyle NFL’e erken yaşlarda veda eden oyuncuların sayısı artarken, Arizona Cardinals’ın head koçu konu ile ilgili ilginç açıklamalara imza attı. Tecrübeli koçun hedefinde Amerikan futbolundan korkan anneler vardı.

Bruce Arians, bir grup lise koçuna yaptığı konuşmada, Amerikan futbolunun bir saldırı altında olduğunu ve koçların özellikle annelere ulaşıp, çocuklarının Amerikan futbolu oynamasının tehlikeli olmadığı mesajını iletmeleri gerektiğini söyledi.

Meşhur head koç, söz konusu açıklamayı Cuma günü, Arizona Cardinals’ın lise koçlarına verdiği bir klinikte yaptı.

Arians, “Biz bunun bizim sporumuz olduğunu hissediyoruz. Şuanda saldırı altında ve bunu durdurmalıyız. Bu icat edilmiş en iyi oyun ve annelerin bu mesajı aldığına emin olmalıyız çünkü şuanda oyunumuzdan korkanlar onlar. Babalar değil, anneler.” diye konuştu.

63 yaşındaki head koç, lise koçlarına, görevlerinin her seviyede Amerikan futbolunun tehlikeli olmadığı mesajının iletilmesi olduğunu söyledi. Doğal olarak, Arians işin içine anneleri sokunca bir anda ortalık karıştı…

Başarılı head koç ardından Twitter hesabından tekrar bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Arians, Twitter’dan bu sefer, annelerin genelde ailede kararları alan kişiler olduğunu, o yüzden böyle bir açıklama yaptığını ve annelere Amerikan futbolunun muhteşem bir oyun olduğunu anlatmaları gerektiğini söyledi.

Arians, geçtiğimiz ay ise verdiği bir röportajda “Çoğumun Amerikan futbolu oynamasına izin vermem diyen insanlar, aptaldır.” diye konuşmuştu.

Bruce Arians’ın şuanda 38 yaşında olan oğlu Jake, Amerikan futbolu oynamış ve 2001 yılında Buffalo Bills forması giymişti. Görünen o ki Jake Arians’ın annesi, Amerikan futbolunun tehlikeli olmadığına inanan annelerdenmiş…