Ne haftaydı ama! NFL’de geçtiğimiz hafta serbest oyuncu piyasasının ilk açıldığı haftadan bile daha çılgın bir haftayı yaşadık. Daha önce bir draft’ta hem ilk sıranın hem de ikinci sıranın draft’a bir hafta kala takas edildiği görülmüş müdür bilemiyorum ama ben ilk defa böyle bir şeye şahit oldum. Daha da ilginç olanı ise bu draft’ın aylardır quarterback açısından zayıf olduğunun söylenmesine rağmen draft’a birkaç hafta kala Jared Goff ve Carson Wentz’in sanki uzaydan gelmişcesine değerlenmeleri ve akabinde gerçekleşen takaslar. İş öyle bir hal aldı ki en güvenilir draft uzmanları bile Goff-Wentz ikilisinin bir sene önce ilk iki sıradan seçilen ve oldukça başarılı çaylak sezonları geçiren Winston-Mariota ikilisinden bile daha iyi olabileceklerini beyan etmeye başladılar. Mariota, Goff ile aynı konferanstan geldi, hem daha etkileyici maç kasetlerine sahip hem de evinin duvarında Heisman kupası bulunuyor. Son ikisi Winston için de geçerli ayrıca daha zor bir konferanstan geldi. Wentz’in ise adını birkaç sezon öncesine kadar kimse bilmiyordu. Kısacası bu ikili etrafında oluşturulan bu heyecanı abartılı bulduğumu söylemeliyim.

Takaslara değinecek olursak şunu belirteyim ilk olarak; hiçbir oyuncu uğruna trade up yapmaya değmez. Baktığınız zaman hem Rams hem de Eagles ilk iki sıraya çıkabilmek için resmen takımlarının geleceklerini ipotek altına aldılar. Hadi, Rams burada daha anlaşılabilir taraf. Takım Los Angeles gibi büyük bir pazara taşındı, herkeste büyük bir heyecan var, yıllardır elde edilen başarıyı geçtim kazanılan sezon yok, elde iyi bir kadro var ve quarterback yok. GM Les Snead ve koç Jeff Fisher’ın artık kredilerinin son noktalarına geldiğini düşünürsek Rams’in bu takası yapması bir zorunluluk haline gelmiş gibiydi. Peki ya Eagles? Ellerindeki iki quarterback ile daha bu sezon sözleşme imzalamışken yeni bir quarterback için neden bu kadar istekli olduklarını anlamak zor.

Geldiğimiz noktada artık ilk iki sıradan quarterback seçileceği su götürmez bir gerçek. Asıl soru ise kimin ilk sıradan seçileceği. Herkes gibi benim de bu konu hakkında teorim var ve draft’a bir haftadan az kalmışken son mock draft’ım ile sizlerle paylaşmak istiyorum.

#1 Los Angeles RamsJared Goff, QB, California

Rams’in bu takası yaptıktan sonra kimi seçeceğine henüz karar vermediği ve iki quarterback’i de derinlemesine araştıracağı söylendi. Ben ise tam tersine, Rams’in daha bu takası yapmadan önce kimi seçeceğine karar verdiğini düşünüyorum. Öyle ki seçecekleri oyuncu büyük ihtimalle Browns’ın istediğiyle aynıydı ve önlerine geçme gereği hissettiler. Rams’in birinci sırayı almasının hemen akabinde Browns’ın ikinci sırayı takas etmek için takımları aramaya başlaması da bunu destekliyor. Buraya kadar seçimin Carson Wentz olması gerektiğini çıkartabiliriz ama biraz daha derine indiğimiz zaman olay farklı bir boyut kazanıyor. Rams organizasyonu Amerika’nın en büyük şehirlerinden birine yeni taşındı ve artık kazanma modunda olmaları gerekiyor. Bu açıdan Wentz’e göre profesyonel futbola daha hazır olan, daha zorlu rakiplere karşı test edilmiş saygın bir konferanstan gelen ve daha etkileyici kasetlere sahip olan Jared Goff, Rams’in daha çok işine yarayacak olan oyuncu. Goff, Connor Cook ile birlikte bu sınıfta daha ilk maçtan starter olacak kadar hazır olan iki quarterback’ten biri.

*Benzediği Oyuncu: Matt Ryan

#2 Philadelphia Eagles Carson Wentz, QB, North Dakota State

Eagles, off-season’da hem Sam Bradford ile hem de Chase Daniel ile yeni sözleşme imzalamasına rağmen bu iki ismin de uzun dönemde takımın aradığı quarterback’ler olmadıklarını biliyordu. O aradıkları uzun dönemlik quarterback’i bu draft’ta elde edeceklerini hissetmiş olmalılar ki böyle bir takas yaparak ikinci sırayı aldılar. Burada Eagles’ın da bu takası yapmadan önce Rams’in ilk sıradan kimi seçeceğini bildiğini ve bu yüzden ikinci sıraya çıkmakta her hangi bir risk görmediğini düşünüyorum. Carson Wentz, NFL yöneticilerinin aradığı boy, atletizm, kol kuvvetine sahip ve daha çok ilk sıra seçimi gibi görünüyor. Fakat FCS’ten geliyor olması ve NFL seviyesi için bir süre kenarda oturarak oyuna alışması gerekmesi onu Eagles gibi seçilen oyuncunun ilk günden oynamasına ihtiyaç duymayacağı bir takım için ideal oyuncu yapıyor. Howie Roseman da zaten takastan sonra Bradford’ın hala starter olduğunu söyleyerek buna işarette bulundu. Tek sıkıntı Bradford’ın bu takas sonrası takasını istediğinin söylenmesi. Wentz, gelecekte çok iyi bir quarterback olacak potansiyele sahip ama bunun için daha ilk sezonundan NFL aksiyonunun içine atılmaması gerekiyor.

*Benzediği Oyuncu: Blake Bortles

#3 San Diego ChargersLaremy Tunsil, OT, Ole Miss

İlk iki sıranın müdahil olduğu mevzu bahis takasların en büyük kazananlarından biri kuşkusuz San Diego Chargers oldu. Üçüncü sırada olmalarına rağmen draft’ın en iyi iki oyuncusu olan Laremy Tunsil ve Jalen Ramsey’den birini tercih etme lüksüne sahipler artık. Önceki yazılarda da bahsettiğim üzere Tunsil, uzun zamandır lige gelen en hazır ve en iyi left tackle. Dolayısıyla bu draft’ın da genel olarak en iyi oyuncusu. Chargers ise geçtiğimiz sezon PFF verilerine göre ligin en kötü pas korumasına sahip takımıydı ve left tackle konusunda yıllardır sıkıntı yaşıyorlar. Ramsey burada daha seksi bir tercih olabilir ama Tunsil daha mantıksal bir seçim ve Chargers’a kusursuz uyacak bir seçim. Tunsil’in daha ilk sezonundan en iyilerden biri olmasını bekliyorum.

*Benzediği Oyuncu: Tyron Smith

#4 Dallas CowboysJalen Ramsey, CB, Florida State

Cowboys’un elindeki en iyi pas rusher’lar DeMarcus Lawrence ve Randy Gregory’nin dörder maçlık ceza almaları sonucu buradan Joey Bosa veya DeForest Buckner seçimi beklenebilir ancak takaslar draft’ın akışını o kadar değiştirdi ki Cowboys’un kucağına düşen Ramsey’yi atlaması pek olası değil. Ramsey, Cowboys’a secondary’nin her pozisyonunda oynatabilecekleri bir oyuncuya sahip olma lüksü veriyor. Böyle bir game changer oyuncuyu draft etme şansı her zaman ele geçmez ve Jerry Jones bunu kaçırmamalı.

*Benzediği Oyuncu: Charles Woodson

#5 Jacksonville JaguarsJoey Bosa, DE, Ohio State

Draft’ın ilk üç sırası burada olduğu gibi gelişirse Jaguars, bildiği tüm totemleri yaparak Cowboys’un Ramsey yerine Bosa’yı tercih etmesini bekleyecek. Kendileri için en iyi senaryo Ramsey’nin beşinci sıraya kadar düşmesi. Bunun gerçekleşmediği takdirde de yine çok iyi oyuncular arasından seçim yapma şansına sahipler. Myles Jack’in son sağlık raporları çoğu takımı ürküttüğü için kendisinin düşüş yaşamasını bekliyorum. Joey Bosa, Gus Bradley’nin “cover 3” savunma sisteminde ihtiyaç duyduğu tarzda bir pas rusher ve Dante Fowler ile ikisini yan yana oynarken hayal etmek keyif verici.

*Benzediği Oyuncu: Jared Allen

#6 Baltimore RavensDeForest Buckner, DT/DE, Oregon

Buckner’ın üçüncü sıradan seçilme ihtimali de var fakat bana kalırsa bundan daha aşağıya düşme şansı pek yok. Buckner, Baltimore Ravens’ın uzun zamandır büyük ihtiyaç duyduğu 5-teknik (3-4 savunma düzeninde DE, 4-3 savunma düzeninde rusher DT) defensive line oyuncusu. Myles Jack burada da söz konusu olabilir ve hatta C.J. Mosley ile ikisini bir arada oynarken düşünmek vücudunuzun yüksek oranda melatonin salgılamasına neden olabilir ama Buckner hala orada dururken bu kadar yüksek sıradan zar atmak pek Ozzie Newsome tarzı bir hamle olmaz.

*Benzediği Oyuncu: Calais Campbell

#7 San Francisco 49ersRonnie Stanley, OT, Notre Dame

Goff ve Wentz’in ilk iki sıradan seçilmesi en çok 49ers’ın planlarını sekteye uğratacak. Her iki oyuncudan birinin takas olmayan bir senaryoda yedinci sıraya kadar düşmesi oldukça muhtemel bir durumdu. 49ers’ın bu senaryoda paniğe kapılarak Paxton Lynch’i seçmesi büyük hata olur. Tahtada hala genel olarak Lynch’ten daha iyi oyuncular varken henüz NFL futboluna hazır olmayan bir quarterback’i yüksek sıradan seçmek yeniden yapılanan bir takım için çok doğru bir hamle değil. Stanley, kadrosunda hala Joe Staley’yi bulunduran 49ers için kariyerinin ilk yıllarında RT olarak oynayabilir. Bir kaç sezon ardından ise en iyi on LT olabilecek potansiyele sahip.

*Benzediği Oyuncu: Joe Staley

#8 Cleveland BrownsJack Conklin, OT, Michigan State

Browns için olabilecek en iyi senaryo muhtemelen bir kez daha trade down yapmak olur. Kadrosu neredeyse bomboş olan bir takım için ne kadar fazla seçim hakkı o kadar çok kısa sürede yeniden yapılanma şansı demek. Hue Jackson ve yönetim ikinci sırayı takas ederek Robert Griffin’e tam olarak güvendiklerini gösterdiler, dolayısıyla bu sırada kalsalar bile Paxton Lynch’i seçeceklerine inanmıyorum. Peki akıllı bir şekilde yapılanma sinyalleri veren takım quarterback seçmezse ne seçer? NFL maçları hala scrimmage line’da kazanılıp kaybediliyor ve Browns’ın yıllardır övündüğü tek pozisyon grubu olan offensive line Alex Mack ve Mitchell Schwartz olmak üzere iki önemli oyuncusunu kaybetmiş durumda. Conklin, son dönemde en iyi üçüncü OT olarak yerini iyice sağlama aldı ve ilk yıllarında Joe Thomas’ın paralelinde yıldız seviyesinde bir right tackle olabilir devamında ise Joe Thomas’ın yerini alabilme ihtimali var.

*Benzediği Oyuncu: Zach Stiref

#9 Tampa Bay BuccaneersShaq Lawson, DE/OLB, Clemson

Bu yıl mock draft yazarken tahmin yürütmekte en çok zorlandığım slot bu. Buccaneers’ın çok büyük bir pas rusher ihtiyacı var, cornerback ve offensive line da büyük ihtiyaç. İhtiyaçtan ziyade kalan en iyi oyuncuyu seçme yoluna da gitmeleri mümkün ama ben şansımı Broncos örneğinde de gördüğümüz üzere pas rusher’dan yana kullanıyorum. İyi bir savunma oluşturmak istiyorsanız ilk olarak rakip quarterback üzerinde baskı kurmanız gerekiyor. Ayrıca cornerback pozisyonunda görece daha çok seçeneğe sahipler. Saha dışı nedenlerden ikinci tura düşmesini beklediğim Spence’ten sonra Lawson, sıradaki en iyi kenar oyuncusu.

*Benzediği Oyuncu: Ziggy Ansah

#10 New York GiantsLeonard Floyd, OLB, Georgia

Floyd, yorum yapmak için çok zor bir oyuncu gerçekten. Bir pas rusher’da aranan genellemenin dışında uzun ve ince bir fiziğe sahip, bu da akıllara Aldon Smith klonu bir oyuncu getiriyor. Floyd, Georgia kariyeri boyunca stabil bir performansın uzağında inişli çıkışlı bir görüntü sergiledi. Kağıt üzerinde oldukça iyi bir potansiyel ama bir yandan bust olma ihtimali de yüksek. Yine de bir pas rusher’a göre eşsiz özelliklere sahip ve Giants’ın pas geçebileceğinden çok daha cezbedici.

*Benzediği Oyuncu: Aldon Smith

#11 Chicago BearsEzekial Elliott, RB, Ohio State

Running back’i artık üst sıralardan seçmek tehlikeli klişelerine kanmayın. Rams, geçtiğimiz sezon cesur davranarak ACL sakatlığından gelen Gurley’yi bunun tam bir sıra üstünden seçerek ne kadar başarılı bir hamle yaptığını hepimiz gördük. Elliott, son yıllarda -en azından benim hatırladığım- lige en hazır gelen ve en çok yönlü running back. Bears, off-season’da mantıklı hamleler yaptı ama Forte artık Cutler’ı kurtarmak için backfield’da olmayacak. Forte’nin yerini Forte’nin ikinci gelişi olan bir oyuncuyla doldurmak fena bir fikir değil.

*Benzediği Oyuncu: Matt Forte

#12 New Orleans SaintsSheldon Rankins, DT, Louisville

Sheldon Rankins, bu draft’ın gizli süper yıldız adaylarından. NFL’in her geçen gün daha çok pasa dayalı bir lig haline gelmesinin bir başka sonucu da undersized ama ilk adımı çabuk olan 3-teknik defensive tackle’ların inanılmaz değerlenmesi oldu (bknz. Aaron Donald). Saints, bir kaç sezondur savunma olarak ligin dibinde ve Rankins, Cam Jordan’a iyi bir ortak olacaktır.

*Benzediği Oyuncu: Henry Melton

#13 Miami DolphinsVernon Hargreaves, CB, Florida

Gün geçmiyor ki Miami Dolphins bir off-season daha kağıt üzerinde iyi bir kadro kurmasın. Olivier Vernon’u kaybetmelerine rağmen birkaç serbest oyuncu hamlesi ve Eagles ile yapılan takas sonucu kağıt üzerinde korkutucu bir savunmaya sahip Dolphins. Ancak önemli bir eksik geçen sezonu kötü geçiren Byron Maxwell nasıl bir performans verecek bilmezken paralelinde oynayacak bir cornerback. Hargreaves’in kısa boyu ve kısa kolları NFL takımlarını korkutan bir handikap olsa da saf coverage yeteneği kendisini özel kılıyor. Ayrıca Dolphins’in burnunun dibindeki yeteneği kaçıracağını sanmıyorum.

*Benzediği Oyuncu: Joe Haden

#14 Oakland RaidersMyles Jack, LB, UCLA

Myles Jack’in son medikal raporları menisküs ameliyatı sonrası kariyer uzunluğu konusunda şüphelere neden olurken çoğu takımı da kendisinden korkutmuş durumda. Bu tarz olası bir düşüşte Raiders’ın tüm riskleri alarak Jack’i atlamayacağını düşünüyorum. Raiders, daha önce Jack için bir şansları olabileceğini aklına dahi getirmezken son olaylar sonucunda son dakika bir private workout için UCLA kampüsüne çıkarma yaptı. Jack, sağlıklı dönerse Raiders inanılmaz bir savunma kurmuş olabilir keza sağlıklı bir Jack’in savunamayacağı running back ve tight end yok. Ayrıca Raiders’ın şu durumda bu sıradan takıma direkt katkı verecek bir isim bulmasının zor olduğunu düşünüyorum. O yüzden McKenzie bu riski alabilir.

*Benzediği Oyuncu: Thomas Davis

#15 Tennessee TitansTaylor Decker, OT, Ohio State

Titans’ın Rams’ten bir çuval seçim hakkı aldıktan sonra ana planından şaşmasını gerektirecek bir durum göremiyorum. Amaç yine Mariota’yı korumak fakat bu kez left tackle yerine right tackle ile bunu yapabilirler. Decker, klasik bir right tackle özelliklerinde, biraz zorlansa left tackle da oluşturulabilir fakat takımda hali hazırda Taylor Lewan varken buna pek gerek de yok.

*Benzediği Oyuncu: Doug Free

#16 Detroit LionsJarran Reed, DT, Alabama

Lions, iki sezon önce takımdan ayrılan Suh ve Fairley ikilisinin yerini hala doldurabilmiş değil ayrıca Ngata’nın da eski halinden eser yok şimdi. JUCO transferi olan Jarran Reed, yıldız dolu Alabama savunma çizgisinin belki de en başarılı ismiydi. Şu haliyle 1-teknik koşu durdurucu olan Reed’den gerekirse Ngata yerine nose tackle, ihtiyaç duyulursa da 3-teknik pas rusher bir defensive tackle elde edilebilir.

*Benzediği Oyuncu: Bennie Logan

#17 Atlanta FalconsDarron Lee, LB, Ohio State

Draft’ın akışına göre Darron Lee’nin daha yüksekten seçilme ihtimali de oldukça yüksek ama hala tahtada olduğu durumda Falcons’tan daha aşağı düşme ihtimali çok az. Combine’da atletizmi ve hızıyla herkesi kendine hayran bırakan Lee, bir üst seviyede iç linebacker oynayabilmek için en önemli element olan vücut kalıbı ve gücünden yoksun. Klasik bir hibrit linebacker ve NFL için en doğru pozisyonu belki de “will” dediğimiz zayıf kanat linebacker pozisyonu. Her iki ihtimal de Falcons’ın işine geliyor açıkçası.

*Benzediği Oyuncu: Ryan Shazier

#18 Indianapolis ColtsKevin Dodd, DE, Clemson

Şuana kadar oluşan tablo Colts’un isteyeceği son şey. En iyi dört tackle Tunsil, Stanley, Conklin, Decker seçilmiş durumda ve sıradaki en iyi tackle ile bu dörtlü arasında büyük fark var. Yani buradan seçilecek OT, reach (erken seçim) olur. O nedenle düşünülmesi gereken takıma en büyük yardımı nasıl yaparız olmalı. Nitekim Colts, son yıllarda çok enteresan ilk tur seçimleri yaptı. Dört tackle’dan sonra isteyecekleri isim olan Floyd’un da mevcut olmadığı durumda Colts’un sıradaki en iyi pas rusher’a yani Kevin Dodd’a yönelmesini bekliyorum. Bir pas rusher için muazzam fiziğe ve dinamizme sahip olan Dodd, Colts’un en büyük eksiklerinden birini giderecektir.

*Benzediği Oyuncu: Kony Ealy

#19 Buffalo BillsRobert Nkemdiche, DT, Ole Miss

Bir önceki mock draft’ta da dediğim gibi Robert Nkemdiche tam Rex Ryan tipi bir savunmacı. Ayrıca kendisini saha dışı sorunlarıyla kucaklayacak tek koçun da Rex olduğunu düşünüyorum. İlk maaş çekiyle yavru bir panter almayı planlayacak kadar deli bir adamın sahada takımına neler katacağına gelirsek outside linebacker çabukluğunda bir defensive tackle desem daha fazla açıklamaya gerek kalmaz herhalde.

#20 New York JetsPaxton Lynch, QB, Memphis

Sezonun bir bölümünde Lynch’in draft hissesi alev almışken muhtemel ilk sıra seçimi için adı geçmeye başlamıştı (tabi olası bir takas durumunda) fakat Wentz’in sahneye girmesiyle birlikte Lynch’in değeri bir hayli düştü. Bir proje quarterback olarak karşı konulamaz yeteneklere sahip. Pas mekaniği iyi, atletik ve çok kuvvetli kola sahip. Önemli bir handikap spread offense’ten gelmesi ve NFL’de en az bir yıl oturmaya ihtiyacı var. Jets halen Fitzpatrick ile anlaşmış değil ve bu tarz olası durumda Lynch’i pas geçmeleri mümkün değil. Peki Jets, Lynch’i seçerse Fitzpatrick meselesi ne olacak? Şöyle bir tahmin yürüteyim; Fitzpatrick zu Broncos, Brian Hoyer zu Jets, Geno Smith zu sayanora.

*Benzediği Oyuncu: Ryan Tannehill

#21 Washington RedskinsReggie Ragland, LB, Alabama

Enteresan bir şekilde serbest kalan Josh Norman çekilişinin talihlisi Redskins oldu ve kağıt üzerinde Breeland ile birlikte sağlam bir cornerback ikilisi oluşturdular. Tabi bunun ne kadar doğru hamle olduğu tartışılır çünkü ben Norman’ın geçen sezon gösterdiği başarının büyük bölümünü Rivera’nın savunma şemasına bağlıyorum. Norman kesinlikle kötü bir cornerback değil ama yıllık 15 milyon bağlanacak bir cornerback de değil. Skins, cornerback meselesini hallettiğine göre artık onları seçilebilir olduğu sürece Ragland’a yönelmekten alıkoyacak bir şey kalmadı. Keenan Robinson’ın da ayrılmasıyla buraya bir adam lazım ve Ragland hem o adam hem de savunmanın aradığı lider olmaya aday.

*Benzediği Oyuncu: Dont’a Hightower

#22 Houston TexansCorey Coleman, WR, Baylor

Seçilecek ilk wide reciever’ın Laquon Treadwell olması bekleniyor fakat Texans zaten ligin en iyi pozisyon reciver’larından birine sahip. Off-season’da Osweiler ve Lamar Miller hamleleriyle ofansif rönesans gerçekleştiren Texans’ın bir de derin sahada tehdit olabilecek reciever’a ihtiyacı var. Peki o neden son Biletnikoff ödülü sahibi Coleman olmasın?

*Benzediği Oyuncu: Emmanuel Sanders

#23 Minnesota VikingsLaquon Treadwell, WR, Ole Miss

Nihayet wide reciever’a istila başlıyor. Treadwell genel açıdan draft’ın en iyi wide reciever’ı fakat eski tarz pozisyon reciever’ı olması ve yavaş 40 yard süresi hissesini ilk yirmi seçim altına düşürüyor. Bu durumdan en memnun olan ise Rick Spielman olabilir. Daha önce Cordarelle Patterson seçiminde ıskalayan Vikings genel menajeri, Treadwell ile telafiyi gerçekleştirebilir.

*Benzediği Oyuncu: Alshon Jeffery

#24 Cincinnati BengalsWill Fuller, WR, Notre Dame

Wide reciever istilası devam ediyor. Bengals, A.J. Green’in side kick’leri Marvin Jones ve Mohammed Sanu’yu beklendiği gibi kaybetti. Bu boşluk doldurulmak zorunda. Will Fuller, draft’ın en patlayıcı wide reciever’ı. A.J. Green gibi her şeyi yapabilen bir reciever’ı Fuller gibi home run koşucusu ile çiftlemek epey iyi fikir.

*Benzediği Oyuncu: Martavis Bryant

#25 Pittsburgh SteelersA’Shawn Robinson, DT, Alabama

Steelers, ligin en etkili hücum güçlerinden birine sahip ve Super Bowl hedefi için savunmanın takviye edilmesi şart. Topun bu tarafından en büyük ihtiyaçlar safety ve cornerback. İlk turdan seçilmeye değecek safety olmadığını düşünürsek akıllara cornerback geliyor. Fakat Steelers’ın 1997 yılından beri ilk turdan cornerback seçmediğini biliyor muydunuz? Bu trendin devam edeceğini ve seçimin bir sonraki büyük ihtiyaç olan DT’den yana kullanılarak double-team canavarı Robinson’ın seçileceğini düşünüyorum.

*Benzediği Oyuncu: Marcell Dareus

#26 Seattle SeahawksChris Jones, DT, Missisippi State

Chris Jones, draft’ın değerlendirmekte en zorlanılan oyuncularının başında geliyor. Saf yetenek olarak ilk 15 içinde seçilmesi gerekirken inanılmaz istikrarsız bir oyuncu. Defensive end gibi hareket edebilen 140 kilogramlık bir defensive tackle düşünün, savunma çizgisinin her pozisyonunda oynayabilmesi de cabası. İşte böyle bir oyuncu Jones fakat istikrardan uzak oyunu ve bir takım saha dışı soru işareti hissesini ikinci tura kadar düşürmüş durumda. Ancak ben Seahawks’ın böyle bir kumarı kaçıracağını sanmıyorum.

*Benzediği Oyuncu: Muhammad Wilkerson

#27 Green Bay PackersAndrew Billings, DT, Baylor

Burada taa ilk mock’ta yaptığım seçime geri dönüyorum. Packers’ın B.J. Raji’nin emekliliği sonrası zaten zayıf olan savunmasının ortasına takviyeye ihtiyacı var. Andrew Billings henüz 20 yaşında ve inanılmaz bir koşu savunucusu. 140 kiloluk fiziğine rağmen bir nose tackle’a göre gayet iyi mobiliteye sahip ve gelişime açık bir oyuncu.

*Benzediği Oyuncu: Dontari Poe

#28 Kansas City ChiefsEli Apple, CB, Ohio State

Sean Smith’i division rakibi Raiders’a kaptırdıktan sonra Kansas City Chiefs’in yılın en iyi çaylak savunmacısı Marcus Peters’ın paralelinde oynayacak bir cornerback’e ihtiyacı var. Bu cornerback Sean Smith gibi iri ve fiziksel bir corner olursa çok daha iyi olur hatta… Ve sahneye Eli Apple girer.

*Benzediği Oyuncu: Dominique-Rogers Cromartie

#29 Arizona CardinalsRyan Kelly, C, Alabama

Cardinals’ın büyük ihtimalle pas rusher seçmesi gerektiğini düşünebilirsiniz fakat eğer Noah Spence’i seçecek kadar cesur davranmazlarsa buradan seçilecek başka bir pas rusher reach olur. Cardinals’ın önemli eksiklerinden birisi de center ve bu sınıfta Ryan Kelly’den sonra büyük bir kıtlık var bahsettiğimiz pozisyonda. Kelly, NCAA’in her zaman en iyi hücum çizgilerinden biri olmuş olan Alabama’da üç sezondur center olarak üst seviye performans gösteriyor. İlk turun sonunda yapılacak doğru center seçiminin neler kadir olduğunu Cowboys, Travis Frederick’i üç sezon önce seçerken gördük.

*Benzediği Oyuncu: Jeff Saturday 

#30 Carolina PanthersWilliam Jackson, CB, Houston

Son dönemin yükselişe geçen oyuncularından birisi de Houston’dan William Jackson. Öyle ki çoğu otoriteye göre Ramsey ve Hargreaves’in hemen arkasından üçüncü olarak, bir kısma göre de Ramsey’nin arkasında ikinci olarak gösteriliyor. Hem boy hem kol olarak uzun bir oyuncu fakat kalıbından beklenenin aksine teması fazla sevmiyor. Bir cornerback için doğal kalça esnekliğine sahip, bu da onu iyi bir bire bir savunmacı yapıyor. Panthers, Josh Norman’ın yanına cornerback bulamazken şimdi Norman’ın yerine de birini bulmaları gerekiyor. Jackson ideal bir seçim.

*Benzediği Oyuncu: Antonio Cromartie

#31 Denver Broncos Hunter Henry, TE, Arkansas

Broncos, bu noktadan quarterback de seçebilir ama ben şansımı Henry’den yana kullanmak istiyorum, iki nedenden ötürü. İlki Broncos’un kadrosunda şuan bulunan tek tight end sadece blok yapmaya yarayan Virgil Green. İkincisi Henry, son zamanlarda daha çok wide reciverlaşmaya başlayan tight end pozisyonunda uzun zaman sonra gelen ilk klasik tight end. Yani hem blok yeteneği, hem pas tutma yeteneği hem de tight end’de aradığınız kalıp olarak üst seviye. Kaldı ki burada seçilebilecek Connor Cook tarzı bir quarterback ilerleyen turlarda da bulunabilir fakat Henry özel bir yetenek.

*Benzediği Oyuncu: Jason Witten

NFL Draft 2016: Mock Draft 2.0 – 8 Mart 2016

NFL Draft 2016: Mock Draft 1.0 – 17 Şubat 2016