NFL, 2016 sezonunun fikstürünü açıkladı! Yeni sezon 8 Eylül 2016 Perşembe günü start alacak ve sezonun açılış maçı 2015 NFL Sezonunu sonlandıran Super Bowl 50’nin rövanşı olacak.

Super Bowl’da Denver Broncos’a 24 – 10 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşayan Carolina Panthers, sezonun açılış maçında deplasmanda rövanşı almaya çalışacak. Bu karşılaşma aynı zamanda bir önceki yıl Super Bowl’da karşılaşan takımların sezonun açılışını yapacağı ilk karşılaşma olarak tarihe geçecek.

İlk maçın Denver Broncos – Carolina Panthers’ın herkesin merakla bekleyeceği bir karşılaşma olacakken, ilginç de bir tesadüf oldu. Öyle ki şuana kadar NFL tarihinde sadece yedi defa bir önceki sezon Super Bowl oynayan takımlar ertesi sezon karşı karşıya gelmişti.

NBC’de yayınlanacak karşılaşmanın Super Bowl’dan en büyük farkı ise Denver Broncos’un Peyton Manning’siz sahaya çıkacak olması. Super Bowl şampiyonluğu sonrası Peyton Manning emekliye ayrılırken, takımın ikinci quarterback’i Brock Osweiler, büyük bir kontrat ile Houston Texans’ın yolunu tutmuştu. Denver Broncos’un şuanda as oyun kurucu için en büyük adayı yeni transfer Mark Sanchez olarak gözüküyor ancak takım halen San Francisco 49ers quarterback’i Colin Kaepernick’in de peşinde. Öte yandan Broncos’un bir quarterback draft etme ihtimali de bulunuyor.

Öte yandan 2016 sezonu öyle bir hafta ile açılacak ki Denver Broncos – Carolina Panthers rövanşı haftanın en ilgi çeken maçı dahi olmayabilir. Pazar gecesi geçtiğimiz yıl Super Bowl’un kapısından dönen iki takım Arizona Cardinals ve New England Patriots kozlarını paylaşacak.

St. Louis’ten Los Angeles’a taşınıp NFL’in gündemine oturan Los Angeles Rams, Pazartesi gecesi San Francisco 49ers’a konuk olarak sezonun ilk haftasını kapatacak.

Tüm fikstüre ulaşmak için: http://www.nfl.com/schedules/2016/REG1