Geçtiğimiz sezon Arizona Cardinals ile oynanan playoff maçında Green Bay Packers’ın yıldız wide receiver’ı Randall Cobb’ın bir çarpışma sonucunda yere düştükten sonra, oyuna devam edememişti. Zaten sakatlıklar dolayısıyla eksik ve zayıf bir wide receiver kadrosuyla mücadele eden Green Bay için ciddi sorun olmuş ve neticesinde o maçta yenilerek playoff’a veda etmişlerdi.

Öte yandan, bilindiği gibi NFL Films’in çok tutulan programlarında biri de oyuncuların maç esnasında üzerlerine monte edilen bir mikrofon ile seslerinin kaydedilmesi ve bunlarla ilgili yayınlar yapılması…

Arizona maçında Randall Cobb’a takılan mikrofon ise oyuncunun bir çarpışma esnasında yere düşmesi sonucunda akciğerinin delinmesine neden olduğu (yaralanmanın aletin takıldığı yerin hemen yanında olması sebebiyle) ortaya atılmıştı.

İşte bu olay, Green Bay’in süper yıldız quarterback’i Aaron Rodgers’ın tepki göstermesine neden oldu ve yaptığı bir söyleşide olaya başka bir bakış açısıyla yaklaştı.

Eski takım arkadaşı AJ Hawk’ın yaptığı The HawkCast adlı podcast’te konuşan Rodgers, Cobb’un bu mikrofon yüzünden sakatlandığını söyledi ve “Bu tip fazla enformasyonlar ile savunma oyuncularına çok fazla avantaj sağlanmış oluyor” dedi.

Yıldız oyun kurucu, oyuncularının üstünde olan bu mikrofon sayesinde quarterback’lerin her dediğini savunmacıların duyduğunu ve onun için de aldatıcı kelimelerle rakibi yanıltmak zorunda kaldıklarının sözlerine ilave etti.

Aaron Rodgers, hem sakatlık riski hem de rakipler edindiği bilgiler sebebiyle bundan sonra asla kendisine maç esnasında mikrofon takılmasına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Tabi rakiplerin bilgi edinmesi konusu oyuncuların yaralanmalarının yanında nispeten daha az önemi olsa bile artık birçok takımın bu mikrofonlara karşı çıkacağını düşünmek pek de uzak bir ihtimal gibi gözükmüyor…