2016 NFL Draftı’nın son gününde tarihi bir an yaşandı ve NFL’de bir gerçekleşti. Minnesota Vikings, draft’ın altıncı turunda toplamda 186.sıra seçim hakkıyla 22 yaşındaki Alman wide receiver Moritz Boehringer’ı seçerek, genç oyuncuyu Avrupa’dan NFL’e draft edilen ilk oyuncu yaptı.

Her ne kadar NFL’de Avrupalı oyuncular bulunsa da şuana kadar tüm Avrupalı oyuncuların NCAA başta olmak üzere Amerika’da bir Amerikan futbolu geçmişi vardı. Boehringer ise Amerika’da hiç Amerikan futbolu oynamadan, doğrudan Avrupa’dan draft edilen ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Amerikan futboluna 17 yaşında, Youtube’da izlediği bir Adrian Peterson videosu sonrası başlayan Moritz Boehringer, Almanya’da Schwabisch Hall Unicorns forması giyiyordu.

1,95 boyundaki wide receiver, draft öncesi birkaç takımın ilgisini çekmişti ancak genç oyuncu draft öncesinde favori takımının Minnesota Vikings olduğunu söylemişti. Boehringer, şimdi favori takımında, videosundan etkilenip Amerikan futboluna başlama kararı aldığı Adrian Peterson ile takım arkadaşı olacak.

Schwabisch Hall Unicorns formasıyla 21 maçta oynayan Boehringer, bu karşılaşmalarda 1,461 yard ve 16 touchdown ile oynamıştı. 2015 yılında Almanya Amerikan Futbolu Ligi’nde (GFL) yılın çaylağı seçilen Boehringer, Florida Atlantic’in pro day’inda 40 yardı 4.43 saniyede koşarak dikkatleri çekmişti.

Boehringer’in NFL’deki başarısı, kariyerlerini Avrupa’da sürdüren ve NFL’i hedefleyen oyuncular için de büyük önem taşıyacak. Eğer Boehringer, NFL’de başarılı olursa önümüzdeki yıllar için Avrupalı oyunculara NFL’in kapısını açabilir

Vikings’in kadrosunda Boehringer’in forma mücadelesi vereceği wide receiver’lar arasında başta genç yıldızlar Stefon Diggs, Cordarrelle Patterson bu seneki ilk turdan draft ettikleri Laquon Treadwell ve Boehringer’in hemen arkasından 188.sıradan seçilen David Morgan bulunuyor.