Florida State Üniversitesi Amerikan futbolu takımı Seminoles; geçtiğimiz yıllarda Jameis Winston, Devonta Freeman ve Kelvin Benjamin gibi genç yıldızları yetiştirip NFL’e göndererek adeta bir oyuncu fabrikası olmayı başarmıştı.

Ancak 2016 NFL Draftı’yla birlikte Florida ekibi, çok daha büyük bir başarıya imza attı ve oynadığı 14 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyip BCS ulusal şampiyonluğuna uzandığı 2013 sezonundaki bütün ilk 11 oyuncuları, bu draft’ın ardından NFL’de herhangi bir takıma yerleşmiş oldu.

Bu muazzam başarı Seminoles’un resmi Twitter sayfası Seminoles Recruiting’in, 2013 sezonuna ait şu iki fotoğrafı paylaşmasıyla ortaya çıktı:

Fotoğraflardaki isimleri rahatlıkla okuyamıyorsanız üzülmeyin. Çünkü 2013 sezonunda Seminoles’da ilk 11 olan bütün oyuncuları ve bu oyuncuların şu an formasını giydikleri NFL takımlarının listesini aşağıda da bulabilirsiniz:

Hücum Takımı

Jameis Winston, QB, Buccaneers

Devonta Freeman, RB, Falcons

Karlos Williams, RB, Bills

Rashad Greene, WR, Jaguars

Kelvin Benjamin, WR, Panthers

Nick O’Leary, TE, Bills

Cam Erving, OL, Browns

Tre’ Jackson, OL, Patriots

Bryan Stork, OL, Patriots

Bobby Hart, OL, Giants

Josue Matias, OL, Titans

Bu 11 oyuncudan ikisi şimdiden, ilk Pro Bowl’larına ulaştılar ki sizin de tahmin edebileceğiniz üzere bu isimler quarterback Jameis Winston ve running back Devonta Freeman. Bununla birlikte Winston, Kelvin Benjamin ve Cameron Erving girdikleri draft’ın ilk turundan seçilmeyi başarmıştı.

Savunma Takımı

Jalen Ramsey, DB, Jaguars

Ronald Darby, DB, Bills

Terrance Brooks, DB, Ravens

P.J. Williams, DB, Saints

Lamarcus Joyner, DB, Rams

Telvin Smith, LB, Jaguars

Terrance Smith, LB, Chiefs

Christian Jones, LB, Bears

Mario Edwards Jr., DL, Raiders

Eddie Goldman, DL, Bears

Timmy Jernigan, DL, Ravens

2013 sezonunda Florida State savunmasında görev yapan bu 11 oyuncudan beşi, girdiği draft’ın ikinci turundan seçilirken, Jaguars’ın çiçeği burnunda cornerback’i Jalen Ramsey geçtiğimiz ay beşinci sıradan seçilerek bu sınıfın ilk tura yükselen tek oyuncusu oldu. Öte yandan yine Jaguars tarafından 2014 yılında seçilen Telvin Smith, sağlam performanslar sergilediği geçtiğimiz sezonun ardından “NFL’in En İyi 100 Oyuncusu” listesinde kendisine 83. sıradan yer bulmayı başardı.