2016 NFL Draftı’nda ilk sıra seçim hakkını takas ederek büyük sükse yapan Tennessee Titans, her şeye ragmen draft’ın en popüler oyuncularından birini kadrosuna katmayı başardı.

İlk turda draft anında bir takas daha yapan Titans, 15.sıradan sekizinci sıraya çıkarak Michigan State’in ofansif tackle’ı Jack Conklin’i seçti. İkinci tura gelindiği ise Titans’ın tam üç draft hakkı bulunuyordu…

Titans, 33 sıradan Clemson’ın pass rusher’ı Kevin Dodd’u ve 43.sıradan Penn State’in nose tackle’ı Austin Johnson’ı seçerek savunmasını güçlendirdi ancak asıl bombayı 45.sıradan yaptığı seçim ile patlattı ve Alabama’nın running back’I Derrick Henry’ı seçti!

Geçtiğimiz sezon NCAA’de ligin en iyi oyuncusuna verilen Heisman Trophy’i kazanan Derrick Henry, 2016 NFL Draftı’nda dördüncü sıradan seçilen Ezekiel Elliott’ın ardından en iyi ikinci running back olarak gösteriliyordu.

Off-Season’da takas yoluyla yıldız running back DeMarco Murray’i de kadrosuna katan Tennessee Titans, Derrick Henry hamlesi sonrası ligin en korkutucu running back ikililerinden birine sahip olmuş oldu.

Derrick Henry’nin bu sezon DeMarco Murray’nin yedekliğini yapıp yıldız oyuncuyla top paylaşması bekleniyor. Ancak her daim takımının as koşucusu olmak isteyen ve top paylaşmayı pek sevmeyen DeMarco Murray’nin, Henry seçimine ne tepki vereceği henüz bilinmiyor.

NFL Draftı’nın fizik olarak en büyük running back’lerinden olan Henry, geçtiğimiz sezon Alabama formasıyla 15 maçta, 2,219 yard koşmuş ve 28 touchdown yaparak rekorları alt üst etmişti.

2016 Heisman Trophy’sinin sahibi Derrick Henry’I kadrosuna katan Tennessee Titans’ın genç quarterback’i Marcus Mariota’nın da 2015 yılında Oregon formasıyla aynı ödülü aldığını hatırlatalım…