Bildiğiniz üzere, 2016 NFL Draftı’nın ilk günü, 28 Nisan Perşembe akşamı Amerika saatiyle 20.00’da prime time’da ekranlara geldi. Hem ESPN’den hem de NFL Network’ten iki farklı yayın ile canlı olarak ekranlara gelen NFL Draftı, aynı gün benzer saatlerde olan NBA Playoff’ları ve NHL Playoff’larını reytinglerde geride bırakmayı başardı.

İlk iki sıradan quarterback’ler Jared Goff ve Carson Wentz’in seçileceği günler öncesinden belli olan 2016 NFL Draftı’nın ilk turunun yapıldığı ilk günü, Amerika’da reytinglerin zirvesine oturdu. 2016 NFL Draftı, ESPN’de 2010 NFL Draftı’nın 7.29 milyon izleyici rekorunu kıramazken, ESPN’den 6.29 milyon, NFL Network’ten ise 2.04 milyon kişi draft’ı canlı olarak takip etti.

Böylece, NFL Draftı’nı Amerika’da toplam “8 milyon 32 bin” kişi canlı izlerken, aynı gün, aynı saatte TNT’den canlı yayınlanan Atlanta Hawks ile Boston Celtics arasındaki playoff maçını “bir milyon 994 bin” kişi izledi. Yine aynı saatte NBCSN’den ekranlara gelen NHL Playoff’larında Washington Capitals ile Pittsburgh Penguins arasındaki NFL Konferans finali eşleşmesi ise “bir milyon 520 bin” izleyicide kaldı.

Amerika’nın en popüler dört spor liginden diğeri MLB (beysbol) ise takvimine NFL Draftı’nın ilk draft ile çakışacak bir maç koymadı.

Dünya üzerinde maçlarına en çok seyirci giden spor ligi olan, televizyon reytingleri ve ürün satışlarına göre de Amerika’nın en popüler spor ligi olan NFL, off-season’daki draft’ı ile de hem NBA Playoff’larını hem de NHL Playoff’larını geride bırakarak bir kez daha ne kadar dev bir organizasyon olduğunu kanıtladı.

Yayın haklarına ilişkin bir hatırlatma gerekirse, NFL, televizyon yayın haklarıyla yıllık elde ettiği altı (6) milyar dolarlık gelir ile de Amerika’da birinci sırada bulunuyor. Bu rakam, NBA için 2.66 milyar dolar olurken, MLB için 1.5 milyar dolar ve NHL için ise 633 milyon dolar değerinde…