Tampa Bay Buccaneers, 2016 NFL Draftı’nın en ilginç seçimlerinden birine imza attı ve ikinci turdan bir kicker seçti. Evet, yanlış okumadınız, Buccaneers, 59.sıradan Florida State’in kicker’ı Roberto Aguayo’yu kadrosuna kattı. Üstelik Bucs, Aguayo’yu seçmek için Kansas City Chiefs’in ikinci tur hakkını aldı ve karşılığında üçüncü ve dördüncü tur seçim haklarını verdi.

Böylece 11 yıl sonra ilk defa bir kicker ilk üç tur içinde seçilmiş oldu. Son olarak 2005 NFL Draftı’nda New York Jets, ikinci turdan kicker Mike Nugent’ı seçmişti. Son 25 yılda ilk iki turda seçilen diğer kicker’lar ise 2000 NFL Draftı’nda Sebastian Janikowski (ilk tur 17. Sıra) ve 1992 NFL Draftı’nda Jason Hanson (56.sıra) idi.

Tampa Bay Buccaneers’ın geçen yıl ilk sıradan seçtiği quarterback Jameis Winston’ın Florida State’ten takım arkadaşı olan Aguayo, NCAA’de oynadığı üç sezonda tüm ligin en çok isabetli vuruş yapan kicker’ı idi.

Aguayo, field goal ve ekstra sayı olarak 276 kick denemesinde 267 isabet bularak, 96.73 gibi inanılmaz bir isabet yüzdesiyle oynamıştı. Bir diğer deyişle hiçbir ekstra sayı kaçırmayan Aguayo, kariyeri boyunca sadece dokuz alan golü kaçırdı. Böylece başarılı oyuncu kolejdeki son senesini tamamlamak yerine, erkenden NFL’e girmeye karar verdi. Bunu en son yapan kicker, 2000 yılında Oakland Raiders’ın ilk turdan seçtiği Sebastian Janikowski’ydi.

NCAA’de oldukça başarılı bir kicker olan Roberto Aguayo, eğer NFL’de de bu başarısını sürdüremezse Tampa Bay Buccaneers, büyük bir alay konusu olacağa benziyor şayet, Aguayo seçimi sonrası Twitter’da çoğu taraftar bu seçimi çoktan eleştirmeye başladı bile…

İkinci tur gibi yüksek bir yerden NFL’e giren kicker Roberto Aguayo’nun kariyerini takip etmek oldukça ilginç olacak…