Şimdi Peyton Manning hayranları alınacaklar ama en son söylediği laf biraz garibime gitti doğrusu. Neymiş “Bu sene rahat bir sonbahar geçirecekmiş”… Yahu, geçen sene şerifimiz sırf sonbaharda değil tüm sezon boyunca yan gelip yatıp, kariyerinin en kötü sezonunu geçirip, savunmasının olağanüstü performansıyla şampiyonluk kazanmamış mıydı?

Evet, şimdi bu ifadesini bir tarafa koyalım, eğri oturup doğru konuşalım ve hakkını yemeyelim şerifimizin. NFL tarihine adını altın harflerle yazdıracak olan, kariyerinde kırılmamış rekor bırakmayan Peyton Manning, geçtiğimiz sene kazandığı şampiyonluk yüzüğü ile birlikte formasını da rafa kaldırmıştı. İyi oynamamıştı, tüm sezon sakatlıklarla boğuşmuştu ama yine de şampiyon olmuştu.

Daha sonra Peyton Manning’in emekliliği ile ilgili birçok tahminler ortaya atılmaya başlamıştı. Koçluk yapacağı, John Elway gibi takımın yönetiminde görev alacağı veya Troy Aikman gibi televizyonda sunuculuk yapacağı konuşulmuştu. Ama şu ana kadar bunların hiç biri gerçekleşmedi. Efsane oyuncu Denver Post’a verdiği bir demeçte “Bu sonbahar rahat bir dönem geçireceğim ve 22 senedir yapamadıklarımı yapacağım.” diye konuştu.

Yapmak istedikleri arasında, Tennessee Vols’un maçlarından bazılarına gitmek, eski takımı Indianapolis Colts’un Super Bowl şampiyonluğunun onuncu yıl kutlamalarına katılmak, kameraların sürekli kendisine odaklanmadığı bir maçta kardeşi Eli Manning’i seyretmek. Haksız da değil hani bunca sene aldığı darbelerden sonra…

Manning’in emeklilik planları bizlere eski baseball oyuncusu Derek Jeter’in bir anısını hatırlatıyor. Jeter, 2014 yılında Yankees stadyumunda emekliliğine çok kısa bir süre kala oynadığı bir maçtan sonra dönüş yolunda trafikte kalınca yolun kenarındaki bir parkta bir barbekü festivali yapıldığını görür ve kendisinin böyle bir zevki 20 yıldır yaşamadığını düşünür ve ertesi sene böyle bir keyfi yaşamayı hedefler.

İyi haftalar ve keyifli barbekü partileri sevgili Peyton…