Bildiğiniz üzere Colin Kaepernick’in takımdan yüklü bir garanti ücret almasının ardından San Francisco 49ers’ta, Kaepernick ve Blaine Gabbert arasında geçen quarterback yarışı bir hayli kızışmıştı. Ancak görünen o ki üçüncü bir isim, her an bu ikiliyi saf dışı bırakıp ilk 11 formasını kapabilir.

Nitekim, Nisan ayında düzenlenen draft’ın altıncı turunda 49ers tarafından seçilen Louisiana Tech çıkışlı quarterback Jeff Driskel, hazırlık kampları boyunca takımın yeni koçu Chip Kelly’i bir hayli etkileyerek onun gözüne girmeyi başardı.

Colin Kaepernick’in istenilen seviyede olmaması ve takımla sözleşme imzalamasına rağmen bir ihtimal takımdan ayrılma olasılığının bulunması, Blaine Gabbert’in ise şansını kısmen iyi kullanmasına rağmen halen çok güven vermemesi Jeff Driskel’in takımın starter quarterback’i olma şansını şu an için epey gerçekçi kılıyor. Daha önce Florida ve Louisiana da farklı oyun sistemleri ile tanışan Jeff için Kelly ”Jeff, çok zeki bir oyuncu, oyun sistemimizi hemen kaptı.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Kelly’e göre, bu seneki Scouting Combine’ın da en hızlı quarterback’lerinin başında gelen Driskel, aynı zamanda çok kuvvetli bir kola da sahip. Head koç, bu özelliklerinden dolayı Driskel’in şimdiden bir ikinci Tim Tebow olma yolunda ilerlediğini düşünüyor.

Geçirdiği sakatlıktan sonra Florida da yedek kalan fakat sonrasında döndüğü Louisiana  Tech‘de çok başarılı bir performans gösteren Jeff, bakarsınız kısa NFL kariyeri boyunca yıldız öğütme makinesi olan Kelly için bir şans olur ve head koç, hayatında ilk kez bir ham oyuncuyu  alıp yıldız yaratmış olur