Türkiye Amerikan Futbolu 1. Ligi’nde, yarı final haftasının tamamlanmasının ardından gözler final karşılaşmasına çevrildi. Geçtiğimiz iki sezon olduğu gibi bu yıl da Koç Rams ve Boğaziçi Sultans’ı karşı karşıya getirecek olan Kulüpler Ligi finali, 5 Mayıs 2016 Pazar günü 19.30’da İTÜ Maslak Stadyumu’nda oynanacak.

Finale yükselen takımlarımızın bu sezonki TAFL macerasına göz atarsak Koç Rams’in, tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi finale yenilgi almadan yükseldiğini söyleyebiliriz. Rams, son olarak geçtiğimiz hafta yarı final karşılaşmasında Sakarya Tatankaları’nı 34-0 mağlup ederek üst üste üçüncü kez TAFL finaline yükseldi.

Finalin bir diğer ekibi Boğaziçi Sultans ise normal sezonu, iki yenilgiyle kapatarak ikinci sırada bitirdi ve geçtiğimiz hafta, lig üçüncüsü Gazi Warriors ile yarı final mücadelesine çıktı. Zorlu karşılaşmanın sonucunda Warriors’ı 6-0 mağlup eden Sultanlar, üst üste dördüncü kez finale yükselmeyi başardı.

Finalde karşı karşıya gelecek olan bu iki takımımızın bu sezonki mücadelesi ise iki hafta önce oynandı ve bu karşılaşmada gülen taraf 32-18’lik skor ile Koç Rams oldu. Bu iki ekip, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında da Türkiye Amerikan Futbolu 1. Lig’nde final oynama başarısı göstermiş ve bu iki finalin de galibi Sultans olmuştu.

TAFL’de son yılların en büyük rekabetlerinden birisi olan bu iki takımın final mücadelesi, yine oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor. Umuyoruz ki kıran kırana ancak bir o kadar da centilmence bir mücadelenin ortaya konulduğu, tribünlerin dolduğu ve futbol coşkusunun en üst seviyede yaşandığı bir final olur. Bütün Amerikan futbolu severler ile Pazar günü İTÜ Stadyumu’nda görüşmek üzere…