Super Bowl 50’de sergilediği süper oyunuyla takımının şampiyon olmasında en büyük paya sahip olan ve maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Von Miller, Denver Broncos’un yeni kontrat teklifi olan tam 114,5 milyon doları kabul etmedi, kontrat üzerindeki görüşmeler ise halen devam ediyor.

Miller, eğer bu teklifi kabul etmiş olsaydı NFL tarihin gelmiş geçmiş en çok kazanan savunma oyuncusu unvanını da ele geçirecekti. Anlaşmanın kilitlendiği nokta ise garanti para miktarı ve yıldız linebacker’ın kontratın ilk üç senesinde alacağı para.

Geçtiğimiz senelerde left tackle Ryan Clady ve wide receiver Demaryius Thomas gibi yıldızlarla geç anlaşılmasından dolayı bu oyuncuların performanslarındaki düşüşü yaşayan Broncos, bu sefer fazla gecikmek istemiyor.

Broncos, 2015 sezonunun sonunda dört yıllık çaylak kontratını tamamlayan Miller’ı serbest oyuncu piyasasından korumak için kendisine Mart ayında exclusive franchise tag uygulamış ve böylece yıldız linebacker’a önümüzdeki sezon için 14,129 milyon doları garanti ederek her ne olursa olsun onu takımda tutmuştu.

Ancak NFL’in toplu oyuncu sözleşmesine göre her iki taraf 15 Temmuz tarihine kadar uzun soluklu bir kontrat üzerinde anlaşabilirler. Şayet, bu sürece kadar anlaşma sağlanamazsa Miller, 2016 sezonunda kendi pozisyonu için belirlenen 14,129 milyon dolara (franchise tag bedeli) paşa paşa Broncos için oynamak zorunda kalacak.

Evet, kahramanımızın ısrarının uzun süreceğini beklemiyoruz ama Denver’ın da bu sene nispeten zayıflayan kadrosuyla bu oyuncudan tam verim almasının şart olduğu da ayrı bir gerçek. Bir başka gerçek ise geçen sene büyük ümitlerle ve yine rekor rakamlarla Miami Dolphins’e transfer olan defansif tackle Ndamukong Suh’un sadece 61 tackle ve altı sack  ile sezonu kapattığını unutmayalım.