Artık NFLTR.com’un gelenekleri haline gelen sezon öncesi QB sıralamaları serisinin ikinci ayağında, yedek oyun kurucuları inceleyeceğiz. Zor iştir yedek oyun kuruculuk. Diğer mevkilerin yedeklerine benzemez. Ya ilk 11’de çıkarlar, ya da muhtemelen kolay kolay sahayı göremezler. Öyle başka yedekler gibi special teams falan da yoktur bunlara. Aldıkları para nedense hep fazla görülür ama iş düştüğünde de fena eleştirilirler. Bu güzel arkadaşları şöyle bir sıralayalım, fazla tanınmayanları da tanımış ve tanıtmış oluruz.

Bir takım sıralama kurallarımızı da anlatalım. Öncelikle çaylakları bu listeye koymama kararı aldık. O yüzden Jared Goff ya da Carson Wentz’i merak edenler serinin son yazısını bekleyecekler. Ayrıca bu sene oyuncular gruplanmadı, doğrudan geri sayım şeklinde sıralandı. Son olarak da, 32-26 arası oyuncuların sıralamasının ne olduğu önemli değil. Bunları doğru dürüst bir maçta göremediğimiz için biraz geçmişlerine, biraz da gönlümüzce sıraladık… (2015 sezonunun en iyi yedek quarterback’leri sıralaması)

Başlayalım mı?

32) Sean Mannion, Los Angeles Rams: Aslında buraya Jared Goff’u yazmak gerekirdi; üstelik bana kalsa takımın geleceği diye alınan oyun kurucuyu ilk iki sene sahaya çıkarmam (hatta maça bile götürmem belki). Goff’u da geçip, Foles’un kadroya bile giremeyeceği beklentisini de düşününce elimizde bu arkadaş kalıyor. Geçen sene üçüncü round’dan draft edilen Mannion, normal sezonda tek maça çıkıp yedi pas attığı için kimseyle karşılaştırılıp sıralanacak bir durumu yok. Olur da bir şekilde eline bir şans geçerse şapkadan tavşan çıkarmadan aşağısı kurtarmaz. Öyle ya, arkasında evi barkı satıp aldıkları Goff bekliyor.

31) Jake Heaps, Seattle Seahawks: Russell Wilson’ın geçen seneki yedeği Tarvaris Jackson sözleşmesi bulunmadığından sokaklarda. Üstelik de yaz tatilini karısına silah çekerek tutuklanarak değerlendirdiği için Seattle’ın yedek oyun kurucusu Jake Heaps. Heaps kolejde üç kere okul değiştirip son senesinde yedek kalmış, mezuniyetinin akabinde gelen iki senede, biri FXFL’de olmak üzere (ev ödevi: FXFL nedir, yenir mi?) üç takımda sekerek tilt oynar gibi kariyerine devam etmektedir. Ya Pete Carroll’ın bir bildiği vardır, ya da Russell Wilson sakatlanırsa takımın sezonu erken biter.

30) Aaron Murray, Kansas City Chiefs: Chiefs’in oyun kurucusu Alex Smith, bazı yorumcular tarafından oyununun sıkıcılığıyla eleştirilir ama bunu da bulamayan var. Yedeği Aaron Murray ise Georgia Üniversitesi’ndeki etkileyici kariyeri sayesinde 2014’te Chiefs tarafından draft edilmiştir. Normal sezonda sahaya girmişliği olmayan Murray, Kansas City şehrinin yarısıyla beraber Smith’in sakatlanmasını beklemektedir.

29) Trevor Siemian, Denver Broncos: Buraya da Paxton Lynch yazılırdı ama çaylağı bırakalım, NFL deneyimi olan (!) yedeğe bakalım. Brock Osweiler Houston’a gidince, dizginler sezon sonu imzalanan Mark Sanchez’e bırakıldı. Sanchez’in iyi ya da kötü ne yapacağı bilinmediği için son şampiyonun hücumu bir ihtimal Siemian’a kalabilir. Gary Kubiak’ın hakkında söylediklerine bakarsak, ilk 11 çıkma yeteneği olan bir oyuncu. Bakacak başka bir şey de yok zaten. Gidip 2015’ten Broncos hazırlık maçlarına mı bakalım?

28) Bryce Petty, New York Jets: Ryan Fitzpatrick halen sözleşme imzalamadığı için Jets’in birinci sıradan oyun kurucusu Geno Smith oluyor, ilk yedeklik de Bryce Petty’ye kalıyor doğal olarak. Baylor Üniversite’sinde Robert Griffin’i aratmayacak oyun çıkaran Petty, Cotton Bowl’da attığı 550 yard pas ile bu maçın rekorunu elinde bulunduruyor. NFL’de ise elinde clipboard bulunduruyor (yedeklerin elinde taşıdığı klipsli pano). Petty’nin Geno Smith’i sezon önce geçmesi ihtimali var, ama saha görmesi için yine en büyük ihtimal, Fitzpatrik’in sözleşme imzalamaması ve Geno’nun yine dayak yiyip çenesini kırdırması.

27) Brett Hundley, Green Bay Packers: Brett Hundley geçen sene beşinci turdan draft edildiğinde Green Bay personeli dışında kimse herhalde ilk sene sonunda takımdan Scott Tolzien’i kesecek kadar oynayacağını tahmin etmiyordu. Hundley geçen preseason’da (hazırlık maçları) en iyi istatistikleri yakalamıştı. Aslında bunlara bakmamak lazım ama maça çıkmamış oyun kurucuları nasıl karşılaştıracağız. Genç yedeklerin gelişimi asıl idmanlarda izlenir ve ona güvenip Tolzien ile sözleşme yenilenmediğine göre Hundley, Rodgers’ın yedekliğini hakkıyla yerine getirecek bir oyuncu. Bu preseason’da Green Bay Hall of Fame maçı da oynayacağı için Hundley’i etraflıca görebileceğiz.

26) Tom Savage, Houston Texans: 2015’i Brian Hoyer ve Ryan Mallet ikilisiyle ziyan eden Houston Texans, sezon sonunda Brock Osweiler’ı Denver’ın elinden kaparak oyun kurucu konusunda şimdilik rahat etti. Osweiler’ın yedeği ise 2014’te draft edilen Tom Savage, 2014’te sakatlık geçiren Ryan Fitzpatrick yerine iki maç oynadı, 2015’i ise sakat geçirdi. Bundan sonraki iki sene Osweiler’ın yedeği olması bekleniyor.

25) Dan Orlovsky, Detroit Lions: Ne mal olduğunu az çok bildiğimiz adamlara geldik. Orlovsky’nin kariyeri başarı dolu olmasa da, hatırlanacak hareketleri var. Hatırlayalım mı? Detroit’te başladığı NFL kariyerinde, takımına kendi endzone’undan çıkarak maç kaybettiren bir safety armağan etti Orlovsky. O sezonu Detroit galibiyetsiz bitirip tarihe geçti. “Dan the Man”, ertesi sezon kendisini oyuncu zannedip üç seneliğine dokuz milyon dolar veren Houston’da Rex Grossman’ın gerisine düşme başarısını gösterdi.  2011’de Colts’un 2-14’lük Suck-for-Luck (Ev ödevi…) sezonuna katkıda bulundu. Tampa Bay’de Josh Freeman’ın yedeğiyken takım yine division sonuncusuydu. 2014’ten beri Detroit’te Matthew Stafford’ın yedeği ve Lions’ın durumu ortada. Ez azından istikrarlı bir kariyeri oldu Orlovksy’nin.

24) Kellen Moore, Dallas Cowboys: Boise State Üniversitesi’nde dört sene ilk 11’de oynayan Kellen Moore, bu seviyedeki başarısına rağmen sadece 1.83’lük boyu yüzünden draft edilmedi. 2012’den 2015’e kadar Detroit’te kadroya bir girip bir çıkan oyuncu, 2015’te Dallas ile sözleşme imzaladı. Biraz soluklanın, gerisi karışık. 2015’te Tony Romo’nun arıza lambası yanınca yedeği Weeden sahaya çıktı, Moore da ilk yedek olarak maça geldi. Cowboys Weeden’dan yılınca Matt Cassell gelip Weeden’ın yerine sahaya çıktı, Moore da bir basamak daha indi. Sonra Cassell’den de istenen verim alınmayınca Moore bir anda Dallas’ın ilk 11 oyuncusu oldu. Sezonun son iki maçında biraz yükselme gösteren Moore için bir kariyer ortası yükselişi inanılmaz değil.

23) Matt McGloin, Oakland Raiders: Matt McGloin de genç ama biraz saha görmüş oyun kuruculardan. Penn State’e burssuz (walk-on) girip son senesine kadar yavaşça oyununu yükseltti, Oakland’a da draft edilmeden katıldı. 2013’te çaylak sezonunun ikinci yarısında ilk 11’de çıktı. 2014’te ise Derek Carr draft edilince yedek kaldı. Carr’ın yükselen grafiği, McGloin’e yakın zamanda saha yüzü görünmeyeceğini gösteriyor. İki senedir toparlanmış kadrosuyla McGloin bir şans daha bulsa ne yapacağı merak konusu ama asla öğrenilemeyebilir.

23) Luke McCown, New Orleans Saints: Yedekliğiyle reklam yıldızlığına kadar yükselmiş Luke, Cleveland yedek oyun kurucusu Josh McCown’un kardeşi. 2015’te draft edile Garrett Grayson kendisini henüz geçebilmiş değil, bu yüzden Luke McCown, Dreew Brees’in ardından ilk yedek. McCown’ın kariyerinde Jacksonville’li bir oyun kurucunun bir maçta aldığı en düşük passer rating var (1.8. Nasıl oluyor derseniz, 19 pasın 6’sı kendi takım arkadaşlarına, 4’ü de rakibe atılınca böyle oluyor).

21) Chad Henne, Jacksonville Jaguars: Jacksonville, Blake Bortles ile oyun kurucuda aradığı istikrarı yakalamış görülüyor. Arkasındaki Chad Henne ise Bortles’ı biraz tedirgin edecek bir oyuncu. 2008’de Miami tarafından ikinci turdan seçildikten sonra bu takımda Chad Pennington ile birdirbir oynadı, 2012’den 2014’e kadar da aynı olayı Blaine Gabbert ile yaşadı. 2016 Şubat’ta iki seneliğine sekiz milyon dolarlık sözleşme imzalayan Henne, NFL’in nispeten sağlam para kazanan yedeklerinden.

20) Matt Moore, Miami Dolphins: NFL’e draft edilmeden Dallas tarafından davet edilen Moore, sahayı 2007 sezonunda üç maçlığına Carolina formasıyla görebildi. 2008’i sakat geçirdikten sonraki iki sene Jake Delhomme ve çaylak Jimmy Clausen ile forma savaşı verdi. En başarılı sezonunu 2011’de Miami ile yakalayan Moore, 2012 draft’ında Ryan Tannehill’in gelişiyle yedeklik koltuğuna çöktü. Tannehill, dört sezondur maç kaçırmayınca da Moore’u bir daha sahalarda göremedik. Miami için yetecek de artacak bir yedektir.

19) Scott Tolzien, Indianapolis Colts: İki-üç sezon San Diego ve San Francisco’da sürten Scott Tolzien, bu şehirlerde sıcaktan bunalmış olsa gerek, Green Bay ile sözleşme imzaladı. Meşhur “2013 Packers QB Kırımı”nda kendini bir anda sahada bulan Scott Tolzien, üç maçta çeşitli spin-move’lar ve ilginç hareketleriyle göz doldurmuş, ayrıca Green Bay’e 1987’den beri ilk beraberliğini tattırmıştır. Brett Hundley’nin yükselişiyle Green Bay tarafından takımsa tutulmayan Tolzien, Indianapolis Colts ile sözleme imzaladı. Bu kadar dalga geçmeme rağmen Tolzien iyi bir yedektir, verilen şansları doğru kullanır ve potansiyelinin zirvesine yakın oynar. Halen 28 yaşında olduğu için ve Luck’ın arkasında oynayacağı için sahalarda tekrar görülmesi olasıdır.

18) Bruce Gradkowski, Pittsburgh Steelers: 2006’da Tampa Bay tarafından draft edilen Bruce Gradkowski, ilk senesinde Chris Simms’in sakatlığından dolayı ilk 11’de şans bulup kendini gösterdi. İlerleyen senelerde Cleveland ve Oakland’da yedek çıkıp arada ilk 11’de gezdi. Zaten başka takımda yedek bile oynayamazdı. Bruce Cincinnati’de iki sene bench’te oturduktan sonra, 2013’ten beri Pittsburgh’da aynı şekilde oturup maaş almaktadır. Yine de 18. sırada olmasının nedeni, şimdiye kadar kötü sezon geçiren takımlarda oynaması ve gerektiğinde çıkıp maçları idare edebilecek deneyime sahip olmasındandır. İlk defa sağlam bir takımda oynama şansı olduğundan yedek olarak idare edecektir.

17) Jimmy Garoppolo, New England Patriots: Aslında Tom Brady’nin dört maçlık cezası %99 kesinleştiği için Garoppolo’yu yedekler arasında görmemek gerek, ama onu ilk 11’de çalışsak koskoca Tom Brady’yi buraya yazmak gerekir; o da ayıptır ayıp. Garoppolo 2014’te Patriots tarafından draft edilince, Matt Cassell, Brian Hoyer ve Ryan Mallett gibi Tom Brady’nin arkasında “Kimler geldi, kimler geçti” şarkısını söyleyeceği düşünüldü. Ancak hem geçen sezon, hem de önümüzdeki sezon aynı dört maçlık ceza Brady’nin önüne gelince Jimmy için New England gibi bir devin ilk 11’inde çıkma şansı belirdi. Bu yüzden doğru dürüst sahaya çıkmamış olsa da futbolseverlerin gözünün önünde bulundu. Garoppolo ilk dört maça çıkacağı için head koç Belichick ile hızlandırılmış oyun kuruculuk kurslarında bu aralar.

16) Shaun Hill, Minnesota Vikings: Shaun Hill de NFL’in emektar yedeklerinden. Draft edilmediği lige 2002’de Minnesota ile girdi. Minnesota’da forma şansı bulamayınca NFL Europe turu sonrası San Francisco’da biraz kendini gösterdi, ama Alex Smith’in gelişiyle Detroit’e satıldı. Burada da Stafford’ın sayısız sakatlıklarında sahayı gören Hill, koçlarını hiç utandırmadı. Detroit’te Matt Stafford’ın arkasında epeyce şans bulan Hill, geçen sezonu tekrar Minnesota’da geçirdi. 36 yaşındaki Shaun Hill, ligin deneyimli ve görev adamı yedeklerinden.

15) Ryan Nassib, New York Giants: 2013’ten beri ligde olup Eli Manning’in yedeği olan Ryan Nassib, bulduğu her fırsatı doğru değerlendirdiğinden bu listede 15. sırada. Kolejde Syracuse’u üç sene başarıyla temsil eden Nassib, farklı bir takımda ilk 11 oynama ihtimali ile ilgi çekiyor. Kardeşi Carl 2016’da defensive end olarak Browns tarafından draft edildi ve sezonun son maçında ağabeyinin takımı Giants ile karşılaşacak. İki takımın da son maça playoff şansı olmadan girme ihtimalleri olduğu için, çaylak sezonunda ağabeyini sack etmek “Nassib” olabilir.

14) EJ Manuel, Buffalo Bills: EJ Manuel 2013’te Buffalo tarafından ilk turunda seçildi. Çaylak sezonunda ilk on maçı vasat geçirip sonunda sakatlandı. 2014’te ise Kyle Orton tarafından takımdan kesildi. 2015’te kendisini takımdan kesen Tyrod Taylor oldu. Şu saatten sonra kendisi ancak “Bir zamanların ilk tur QB’leri” yazılarında Christian Ponder ile boy gösterir. Aslında EJ Manuel’in kumaşı fena değil. Atletikliği ve kolunda bir sıkıntı yok. Belki de başka bir takımda daha farklı gelişebilirdi. Belki de hala gelişebilir. 14 numara iyi onun için.

13) Derek Anderson, Carolina Panthers: Aslında 2007 ve 2008’de, hem de Cleveland’da oldukça başarılı sezonlar geçirdi Derek Anderson. Üstüne Arizona’da 2010’da idare edebilir performans sergiledi. Ancak bir türlü istikrar sergileyemedi ve yaptığı her iyi harekete saçma sapan bir hata eşlik etti. Bu haliyle kendisine yedeklik yolu göründü. Son dört senedir Cam Newton’ın yedeği ve kendisine görev düştüğünde layığıyla yerine getirdi. Ligin kalburüstü yedeklerinden.

12) A.J. McCarron, Cincinnati Bengals: A.J. McCarron 2014’te Andy Dalton’ın yedeği olarak Cincinnati’ye draft edildiğinde, Dalton bir türlü iyi QB’ler arasına girecek oyunu gösteremiyordu. Ancak son iki sene yükselişe geçince McCarron da yedeklik pazubandını taktı (şaka, yok öyle bir bant). McCarron geçtiğimiz sene takımın başında üç maça çıktı, şampiyon olan Denver dışındakileri de kazandı. McCarron yedek olarak takıma güven veriyor.

11) Kellen Clemens, San Diego Chargers: Clemens artık 33 yaşında, game manager’lıktan emekli olmaz üzere olan bir oyun kurucu. Kariyerinde bir kere Rams’de, bir kere de Jets’de yarımşar sezon düzgün oynama fırsatı buldu, bunun dışında San Diego’da son iki senedir 9 (yazıyla dokuz) pas attı. Güvenilir bir game manager; ancak herhangi bir takımı bir yere götürmesi bekleniyorsa, oyun kurucu dışında bir eksiği olmaması gereken takımlardan biri olmalı. San Diego ne yazık ki böyle bir takım değil.

10) Ryan Mallett, Baltimore Ravens: Mallett aslında az çok Brian Hoyer’a denk bir yedek, ancak bu muhteşem ikili 2015’in başında Houston’da sefilleri oynadı. Uçağı kaçırma davasına takımdan kesildi. Aralık 2015’de ise Baltimore’da Flacco sakatlanınca Matt Schaub yerini almış, sigorta olarak da Mallett’ı aldılar. Üstüne bir de Schaub sakatlanmasın mı? İşte bu arada Baltimore’da saha çıktığı iki maçtaki performansından dolayı ilk 10’a aldım. Yeni gelse bile iyi bir takımda iyi iş çıkarabiliyormuş.

9) Matt Cassell, Tennessee Titans: Tom Brady’nin yedekliğiyle tanıdığımız Cassell, bu yüzden aklımızda genç oyuncu diye kalmış. Halbuki Cassell 34, yaşında ve kariyerine altı ayrı takım sığdırmış. Brady’nin sakat geçirdiği sezonda kendini gösterip Patriots’dan franchise tag yedi, üstüne Kansas City’ye takas edildi. Takımdan kesilene kadar üç buçuk sene takımın as oyun kurucusuydu. Sonra Vikings’e gitti ve Christian Ponder sakatlanınca sahaya girdi. Oradan Dallas’a gitti, Romo sakatlanınca hareket gördü. Şimdi’de Marcus Mariota’yı sakatlamaya Tennessee’ye geçti. USC’de Voodoo falan okudu herhalde.

8) Brian Hoyer, Chicago Bears: Hoyer de gezgin oyun kuruculardan. New England’da geçirdiği üç yıldan sonra Pittsburgh ve Arizona’da çay molası veren Hoyer, Cleveland’da neredeyse tam bir sezon geçirip kötü bir takımda bir şeyler yapabildiğini gösterdi. Geçtiğimiz sezon Houston’la playoff’lara çıktı ama o ilk maçta Kansas City’ye karşı kariyerinin en kötü maçını çıkardı. 2016 sezonunda Jay Cutler’ın yedeği olarak Chicago Bears forması giyecek. Hoyer kesinlikle franchise kalitesinde bir oyun kurucu değil, ama son iki senedir oyununu yükseltti. NFL’in kalburüstü yedeklerinden.

7) Chase Daniel, Philadelphia Eagles: Eagles’ın, kıymetli çaylağı Carson Wentz’i olabildiğince ilk iki oyun kurucudan biri olarak oynatmaması gerektiğini söylerim hep. Chase Daniel sezon sonunda üç yıllığına 21 milyon dolar karşılığında yeni koç Doug Pederson ile birlikte Eagles’a geldi ve şu anda Sam Bradford’ın yedeği. Daniel aslında ilk ondaki diğer yedekler kadar oynamış değil ve yedi senelik kariyerinde sadece bir touchdown pası var. Yine de oynarken gördüğünüzde kumaşı ortada ve normalde yedeklerin alamayacağı paralarla sözleşme imzaladı (Kyle Orton bile sezonluk $5M alıyordu. Bradford’ın 2017 salary cap rakamı $22.5M olduğuna göre kendisini gidici görebiliriz, demek ki Daniel seneye starter olabilir. Gerçi bu sene bile olabilir. İşte bunlar hep olasılık.

6) Colt McCoy, Washington Redskins: Geçen sezona kadar Robert Griffin’in yedeği olan McCoy, bu sene de Kirk Cousins’ın yedeği olarak oynayacak. Geçen sene üçüncü en iyi yedek olarak sıralamıştım, ama RG3’den dolan boşluğu Cousins’a kaptırdığı aklıma geldi. Yıllardır kendini gösteremediği aklıma geldi. Sezon başında artık 30 yaşında olacağını da düşününce bu adamın yeri burasıdır. Halen Redskins ile üç senelik sözleşmesi var.

5) Drew Stanton, Arizona Cardinals: Drew Stanton’ın kartviziti, elbette 2014 yılında Palmer’ın sakatlığında oynadığı 8 maç ve bu maçlarda gösterdikleri. Drew’un sezonu ise 10. haftada Von Miller’dan gelen bir beyin sarsıntısıyla bitince kıymeti daha da anlaşıldı. 2015’te Carson Palmer’ın herhangi bir sakatlığı olmadığı için kendisini pek göremedik. Taze imzalanmış iki yıllık $6.5M değerindeki sözleşmesiyle 2018’e kadar Cardinals’da. Palmer’ın 36 yaşında olduğunu hatırlarsak arkasında Stanton gibi güven veren bir oyun kurucu olması önemli.

4) Mike Glennon, Tampa Bay Buccaneers: Mike Glennon 2013 yılında kendisini draft eden Tampa Bay’de, 2015 draft’ı Jameis Winston’ın yedeği olarak bulunuyor. İlk sezonunda Josh Freeman ilk üç maçta çuvallayınca fırsat bulan Glennon, üçüncü turdan seçilen bir çaylaktan beklenmeyecek kadar tutarlı ve güzel oynadı. Çaylak olarak oynamak, en çok oyun kurucular için zordur. 2014’te Josh McCown’ın yedekliğini yaptı ve nispeten daha az sahaya çıkabildi. Geçtiğimiz sezon ise Jameis Winston’ın arkasında eline top değmedi. Biz de adamın gelişimini takip edemedik. Yani Tampa Bay şampiyon olacaktı da Glennon mı engelledi? Bu Ağustos’ta sezon öncesi maçlarında göreceğiz. Sözleşmesinin son sezonunu oynayan oyuncumuz, listemizin dört numarası.

3) Colin Kaepernick, San Francisco 49ers: Kaepernick’in iyi huylu bir oyuncu olmadığı ortada ve ilk başarısızlığında herkesin gözünde yere çakılması da bundan olsa gerek. Yoksa Kaepernick ligin belki en atletik oyun kurucusu. Çok başarılı sezonları da oldu ama geçtiğimiz sezonun yarısında koltuğunu Blaine Gabbert’a kaptırdı. Sonrasında geçirdiği omuz ameliyatından sonra yeni sezona hazır. Yeni koçu Chip Kelly’nin hazırlık kampında ve sezon öncesi maçlarda onu nasıl kullanacağını gerçekten merak ediyorum. Sonuçta sadece 28 yaşında ve neler yapabileceğini herkes gördü. Bence ilk 11’i hakkeden bir oyuncu.

2) Josh McCown, Cleveland Browns: Aslında McCown’ı yedek olarak görmeyebilirdik, ama offseason’da yaşanan gelişmeler, Hue Jackson’ın sezona Robert Griffin III ile başlayacağı sinyallerini verdi. Birkaç kampa katılıp sahaya çıkmadığı takımları da sayarsak toplam 10 ayrı takım gören McCown, 2013’te Chicago’da yarım sezonda yaptıklarıyla müzmin yedek olmak zorunda olmadığını gösterdi. Tampa Bay’de geçirdiği 2014’ten sonra, Cleveland’da sakatlıklarda dolu bir sezon yaşadı. Buna rağmen sekiz maçtaki rakamları, Cleveland’ın halini de düşünürsek fena değil. 2016’da ilk 11’de girmek için RG3 ile kapışacak ve sezon öncesi takip etmesi güzel mücadelelerden biri olacak.

1) Matt Shaub, Atlanta Falcons: 2004’te draft edildiği Atlanta’da Michael Vick’in yedekliğini yaptı. 2005’te çıktığı tek maçta kendini gösterince Texans ile sözleşme imzaladı. 2006’dan 2012’ye kadar Texans’da oldukça etkili yıllar geçirdikten sonra 2013’te bocalayınca Oakland’a takas edildi. Orada doğru düzgün sahayı göremedi, ardından da 2015’te Joe Flacco’nun sakatlığında iki maç Ravens forması giydi. Schaun’un kalitesi ortada, ancak geri döndüğü Atlanta’da Matt Ryan’ın yedeği durumunda ve haliyle yedek oyun kurucular listemizde zirvede…