Şu bir gerçek ki Johnny Manziel, NFL’in en sorunlu kişiliklerinin başında geliyor. Adam, draft’ta seçildiği an yaptığı “şıkıdım şıkıdım paracıklar” işaretleriyle zaten şimşekleri üzerine çekmişti. NFL’de kaldığı süre içinde de manşetlerin (partilerin) vazgeçilmez adamı olmuş, alkol bağımlılığı sebebiyle rehabilitasyon merkezlerinin müdavimi olmuş, karışmadığı kavga kalmamıştı. Şimdi ise bu adam, sosyal medya üzerinden taraftarlarından özür diliyor ve tekrar sahalara döneceğine söz veriyor.

Kolej kariyerini Texas A&M’de bir süperstar olarak geçiren ve 2013 yılında Heisman Trophy’i burada oynarken kaldıran Manziel, Aggies (Texas A&M’in Amerikan futbolu takımı) taraftarlarından özür dileyen bir tweet attı ve o tweet’inde “Okulum A&M ve taraftarlarından özür diliyorum. Artık doğru olanı yapmak ve onları daha fazla utandırmamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Manziel bununla da kalmadı ve Instagram hesabı üzerinden de kendisini seven taraftarlara, tabi eğer böyle taraftarlar kaldıysa, kendisinin halen büyük bir potansiyelinin olduğunu ve NFL’e yeniden döneceğinin sözünü verdi.

Ancak geri dönüş sözü versen ne yazar vermesen ne yazar Johnny Manizel. Kim takar artık seni (Tabi Cleveland Browns’un basiretsiz yöneticileri gibi birisi çıkıp da Johnny Bey’e bir şans daha vermez ise!).

Peki Manziel’ı bu kadar yerin dibine sokarken ona haksızlık mı yapıyorduk? Gelin, Texas A&M’de elde ettiği ün ile Cleveland Browns’a gelen ve taraftarları büyük beklentiler içine sokan, henüz 23 yaşındaki bu şımarık çocuğun takımda geçirdiği iki  sene boyunca neler yaptığına bakalım.

İki sezonda Mazniel, toplam 14 maçta yer almış, bunların sekiz tanesine ilk 11’de başlamış. Yaptığı 258 pas denemesinden sadece 147 tanesinde başarılı olabilmiş ve toplam 1.675 yard pas atabilmiş. Bu yardı yaparken de yedi touchdown pası ve yedi interception atmış. Öte yandan toplam 259 yard koşup bir koşu touchdown’u yaparken yedi kez de fumble yapmış (Bunlardan üç tanesi ise top kaybıyla sonuçlanmış)

Bunlar işin istatistik kısmı. Artık herkesin de yakından takip ettiği üzere, Manziel’ın bir de saha dışı olayları var. Kaan Özaydın, bundan birkaç hafta önce genç oyuncunun NFL’e adım attığından bu yana imzasını attığı skandalları teker teker listelemişti. O habere buradan ulaşabilirsiniz. Haberi okuduktan sonra siz karar verin, Manziel’ın bu vasat istatistikleri, saha dışında yaptıklarını göz ardı etmek için yeterli mi yoksa yeterli değil mi?

Son olarak siz olsanız, tekrardan uyuşturucu ve alkol tedavisine girmesi istenen böyle bir oyuncuya ikinci şansı verir misiniz? Söz vermişmiş de, evde çok sıkı antrenman yapıyormuş da. Vallahi bu şansı verirseniz, Browns ile birlikte üç kez NFL şampiyonluğu yaşamış, evet Browns’un da şampiyonluk yaşadığı zamanlar olmuş NFL’de, efsane head koç Paul Brown’un kemiklerini sızlatırsınız herhalde.