Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu IFAF’ın Avrupa kolu IFAF Europe’un düzenlediği Şampiyonlar Ligi’nde, grup aşamasında oynadığı maçları kazanarak ülkemizi tarihte ilk kez Final Four’da temsil etmeye hak kazanan Koç Rams, Polonya’nın Wroclaw kenti Oporowska Stadyumu’nda oynadığı ilk karşılaşmada Milan Seamen’e 17-14 mağlup oldu ve Final Four’a yarı final aşamasında veda etti.

İtalyan ekibi Seamen, sert bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ilk çeyreğinde bulduğu touchdown ve ardından vurduğu başarılı PAT (Point After Touchdown) ile öne geçti. Bu skorun ardından savunmaların savaşına dönen yarı final maçının sonraki iki çeyreğinde ise iki taraf da sayı bulmayı başaramadı.

Karşılaşmanın son çeyreğinde ise Rams adına skorun kilidi açıldı ve Türkiye Amerikan Futbolu Ligi’nin (TAFL) son şampiyonu, çeyrek boyunca iki touchdown bulmayı başardı. Ancak Seamen de çeyreği bir touchdown ve bir de field goal ile kapatınca maçın gülen tarafı 17-14’lük skorla İtalyan ekibi oldu ve 24 Temmuz’da oynanacak olan final karşılaşmasında boy göstermeye hak kazandı.

Yarı finallerin ikinci karşılaşmasında ise Final Four’un ev sahibi Wroclaw Panthers, oldukça skorlu geçen mücadelenin ardından Vienna Danube Dragons’u 49-34 ile geçerek finale yükselen ikinci takım oldu. Panthers’ın maçın ikinci çeyreğinde tam dört touchdown bulduğunu da hatırlatalım.

Her ne kadar Milan Seamen’e mağlup olup Şampiyonlar Ligi’ni bu sezon için noktalamış olsa da, bu zorlu lide Final Four’a çıkarak önemli bir başarıya imza atıpbizleri gururlandıran Koç Rams’i NFLTR ailesi olarak tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.