Çok değil, henüz bir önceki yılın baharında St. Louis Rams, quarterback Sam Bradford’ı Philadelphia Eagles’a yollamış karşılığında da birkaç draft hakkıyla birlikte Nick Foles’u kadrosuna katmıştı. Genç oyuncu, geçen yıl tam bu zamanlarda da kendisine, 13.8 milyonu garanti olmak üzere, 24.5 milyon dolar kazandıracak iki yıllık kontratına imzasını atmıştı.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Takımın franchise quarterback’i olması beklenen Foles kötü bir sezon geçirdi hatta o da yetmedi onuncu haftada bench’e çekildi. Sezon sonrası ise Rams, Los Angeles’a taşındı ve “Uğursuz şehri değiştirdik, şimdi de uğursuz quarterback’i değiştireceğiz.” diyerek tonla draft hakkını Tennessee Titans’a gönderip draft’ın birinci sırasından Jared Goff’u seçti.

Durum böyle olunca bir sezon öncesine kadar takımın tartışmasız lideri konumundaki Foles, daha suratında doğru düzgün sakalı çıkmayan genç bir çocuğun depth chart’ta birinci sıraya oturmasını kendisine yediremedi, off-season’daki hiçbir antrenmana katılmadı ve de sürekli takımdan ayrılmak istediğini söyleyip durdu.

Rams yönetimi de hiç durur mu? Oynamak istemediğini söyleyen Nick Foles’a maaş vereceğine “Bozkırdan kalkıp Los Angeles’a gelmişiz, o parayı da Venice Beach’te mojito içmeye harcarız.” diye düşünüp quarterback’e postayı koydu. Ancak, ortada halen geçerli olan bir sözleşme vardı ve illa ki, o mojito’lar içilmeden önce belli bir miktar para cepten çıkacaktı. Bereket Foles sorun çıkarmayıp takımdan ayrılması karşılığında garanti ücrette biraz indirime gidince, bizim Rams yöneticilerine de gün doğdu.

Öyle ki, kendisi bir yönetici olmasa da, head koç Jeff Fisher’ın yaptığı açıklamalar, içten içe takımın bu hamleden duyduğu mutluluğu anlatıyor: “Off-season boyunca Nick ve menajeriyle sürekli temas halindeydik. Ancak bu iş olmayacaktı. Bu sebeple, verdiğimiz bu karar bizim için en doğru olanıydı.”

Foles, geçtiğimiz sezon Rams forması giydiği dokuz karşılaşmada sadece yedi touchdown pası atarken, altı pası da rakip savunmalar tarafından intercept edilmişti. Ayrıca 27 yaşındaki oyuncunun, formasını Case Keenum’a kaptırmadan önceki dokuz haftada tam beş fumble’ı olduğunu da hatırlatalım.

Foles, her ne kadar geçen sezon beklentilerin altında kalsa da bizler onu hep, Michael Vick’in sakatlığı sebebiyle maç kaçırdığı 2013 sezonunda sahneye çıkıp Philadelphia Eagles formasıyla Oakland Raiders’a karşı attığı tam yedi touchdown pası ile hatırlayacağız. Şu unutulmamalı ki NFL tarihinde daha önce bunu başaran yalnızca altı oyuncu vardı ve Foles da o isimlere katılan yedinci oyuncu oldu.